Az EA-től igazolt vezetőt a Zynga

  • Írta: fojesz
  • 2016. március 4.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Az Electronic Arts korábbi fejese, Frank Gibeau veszi át az irányítást az évek óta küszködő Zynga felett. Gibeau várhatóan nem tervez komolyabb irányváltást a cég stratégiájában, a már megkezdett úton folytatja a felzárkózást.

A Zynga a Facebook-játékai miatt lett igazán sikeres, ugyanakkor épp a Facebook-függősége vezetett a problémáihoz, amely tavaly például 121 millió dollár veszteségben mutatkozott meg. A fejlesztőcég számára a mobilos piac jelentené a kiutat, de itt még nem sikerült kitörnie, hiába próbálkozik.

Mark Pincus, a cég társalapítója és korábbi vezérigazgatója, 2013-ban Don Mattrickre bízta az átmenet levezénylését, miután azonban Mattrick tavaly elhagyta a fedélzetet, ideiglenesen visszatért pozíciójába. Mostanra sikerült megtalálni az új CEO-t, aki nem más, mint az EA Games, az EA Labels és az EA Mobile egykori elnöke, Frank Gibeau.

Pincus szerint Gibeau több mint húszéves játékipari tapasztalattal rendelkezik, és bizonyítottan képes helyt állni az olyan helyzetekben is, mint amilyenben most a Zynga van - az EA Mobile átszervezése például épp az ő feladata volt. Gibeau várhatóan nem tervez komoly irányváltást a stratégiában, a váltást bejelentő közlemény alapján úgy tűnik, a már meglévő tervek lehető leghatékonyabb végrehajtására törekszik.

Gibeau érkezésének előjele lehetett, hogy tavaly augusztusban csatlakozott a cég igazgatótanácsához. Ennek elnöke egyébként továbbra is Pincus marad.

1.
1.
markoci555
Azt hittem már rég feloszlott az egész, csak a rossz hírt hallani róluk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...