Az Epicnek nem tetszik a Microsoft PC-s politikája

  • Írta: zoenn
  • 2016. március 4.
  • Hír
Link másolása
Az Epic Games alapítója, Tim Sweeney szerint a Microsoft jelenleg egy zárt PC-s ökoszisztémát erőltet rá a felhasználókra, ami monopolhelyzetet teremt a cég számára. Ez szembemegy a platform nyíltságával.

A Microsoft törekvéseit már ismerjük: a Windows 10-zel és az Xboxszal egy olyan univerzális platformot szeretnének kialakítani, ami megkönnyítené a fejlesztők dolgát, ha több eszközre is szeretnék portolni a játékaikat. Tim Sweeney a The Guardiannak adott interjújában ezzel a politikával nem ért egyet, mondván a redmondi cég azon fáradozik, hogy a mai nyílt PC-s ökoszisztémát egy zárt disztribúciós és kereskedelmi monopóliummá alakítsa.

Ennek ékes példája a Windows Store, amely "korlátozza a felhasználók szabadságát" és aláaknázza a fejlesztők és a kiadók jogait, hiszen így azok nem állhatnak közvetlen kapcsolatban az ügyfeleikkel.

Jelenleg több játék is kizárólag a Windows Store-ban érhető el - ilyen a Gears of War: Ultimate Edition, és ilyen lesz a Quantum Break is -, míg más online áruházakban nem.

A Microsoft nem sokkal később visszavágott az Epic-vezérnek. Kevin Gallo elmondta, a Universal Windows Platform egy teljesen nyitott ökoszisztéma, amely minden fejlesztő számára rendelkezésre áll, és minden boltot támogat.

Meglátjuk, hogy a jövőben a Microsoft állja-e a szavát.

26.
26.
#23: Bazze a fosdroid meg az ios majd 10eves elnnyel bir.
Kurva gaz hogy azt fikazza mindenki amit nem kene es ami meg egy szakadekba visz meg mindekinel recsi..
25.
25.
#16: Es rondabbak is azt tegyuk hozza...
24.
24.
#3: Pedig igaza van.
Es hidd el jobban ralat mint te bugyimegyeralsopusztarol..
23.
23.
Caleon
#22: Amennyi a Windows Phone részesedése, ez a kérdés a közömbösség homályába vész. De azért valljuk be, MS marketingje is szépen pörög, én eddig minden új DirectX-ről annyi szépet és jót hallottam!
22.
22.
ADMlN
#21: Én még senkit nem láttam írogatni, hogy majd a következő Windows Phone update mindent megold. De lehet csak olyan kevesen vannak, hogy nem tűnik fel.

Amúgy azt azért tisztázzuk, hogy az Android az nem igazi Linux. Az egy kiherélt szörnyszülött, ami a Linux kernel épp csak akkora részét tartalmazza, hogy tudja futtatni a JVM-eket, amikből felépül maga az Android. Ha rendes Linux lenne, nem lenne vele ennyi baj.
21.
21.
delphijos
#20: Az MS ugyanezt csinálja a mobil OS-el. Mindenkinek szüksége van reményre. :)
20.
20.
ADMlN
#19: A tesztek nem téged igazolnak: Ars Technica

Ez a csodavárás meg klasszikus Linux... Majd a következő kernel, majd az új driver, majd az új distro mindent csodálatos módon megold. Csak egyszer érnénk már végre oda...
19.
19.
mestermagyar
#16: Leginkább AMD-n, az nvidia csak pár fps-el marad le. A 4.5-ös kernel és az amdgpu lehet hogy változtat ezen is.
18.
18.
crytek
#17: Nincs honnan lejártni magam én ilyen vagyok élj együtt vele.
Majd a Májkrofos is rájön ,hogy a korlátozott szarjuk nem menő
17.
17.
logic5
#5: Ember te beteg vagy.. Nap mint nap lejáratod magad.. Kelj már fel :D Idióta barom!
16.
16.
ADMlN
#15: A vicc az az, hogy a játékok a Windowson nyújtott teljesítményüknek átlagosan a felét tudják Linuxon.
15.
15.
mestermagyar
#13: Csak azért mellékesen tegyük hozzá hogy egy xbox one-nál, ps4-nél vagy wii u-nál még ígyis több játék van linuxon. Nem támogat minden PC-s játékot de nem is egy vicc kategória.
14.
14.
dzsiádzsó
Epic-nél hogy kinyílt a csipa, amíg jött a lovetta MS GS-tól, és gyártották a Gears-t egész csendben lekakilták a pc-s tábort hmmm...
13.
13.
coderman
STEAMOS!!!! (csak vicceltem)
11.
11.
McDuff
#7: az elmúlt 1-2 hétben végigfigyelhettük crytek fejlődését :D
10.
10.
Nekem meg a konzolos politikája nem tetszik!
9.
9.
l4cyk4
#7: Kötött keretek között éltük és éljük a mindennapjainkat, szóval ez egész egyszerűen nem igaz. Ellenben, ha következetesen kiállnánk amellett, amit állítunk és amiben van igazság, akkor legalább szavahihetőnek tűnhetnénk. Sajnálom, mert a sok negatív és gúnyos reakció ellenére biztos, hogy mindenki, ha nem is tudta, de valahol érezte, nem beszélsz zöldségeket. Talán pont ezért gúnyolódtak! Természetesen ettől még az ügy, ami mellett vagy ami ellen kiálltál nem változik... :( Nem akarok bántani senkit(!), ez csak egy meglátás a részemről.
8.
8.
mestermagyar
Ömm propietary szoftver és microsoft. Miért ilyen meglepetés ez?

Na mivan, kezd az embereknek visszanyalni az EULA? Nem egy cég által birtokolt szoftvert kellett volna főplatformnak kinevezni? Ezt végig kell néznem popcornnal a kezemben. :D A játékfejlesztők harca egy nyílt piacért a platformon belül. Ezeknek is csak a szájuk jár, ott fognak csicskázni akár bezárul akár nem. Nem is tudnak fellépni, ez csak egy pls amit a microsoft elsöpör 1 hónap múlva amikor nincs a köztudatban.

A microsoft monopóliuma nem a store egyeduralma lesz hanem maga a windows a monopólium ami van, ebből a szemszögből nézve meg ez a felszólalás csak egy hangyafingás volt.
5.
5.
crytek
Amíg szar fos korlátozott a store addig nem lesz itt monopolhelyzet mert szimplán nem veszik meg sokan az MS szarjait és ennyi.
Forza nem tartozik ide mert az király és ingyé van + oda magyarítás se kell :D
4.
4.
PaprikaJancsi
#2: Egyetértek
3.
3.
rottenbull
Kudos for Tim :D Amikor valamit kritizal Timmy mindig orakon belul beeg. Ez sajnos nem az elso eset az agymenesei kozul. A programozo az programozzon.

https://twitter.com/TimSweeneyEpic/status/705802742883864576
2.
2.
Bako
Counter Strike pedig csak steamen van, Battlefield pedig csak Originen ettől nem lesz még monopol helyzetben. A universal platform mellett különben is házon belül van a legnagyobb rivális a hagyományos x86 platform.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...