Így fut a Doom PS4-en és Xbox One-on

  • Írta: zoenn
  • 2016. május 14.
  • Videó
Link másolása
Megérkezett a Digital Foundry elemzése a Doom konzolos verzióiról, melyben kitérnek a felbontásra és a framerate-re is. A játékosok megnyugodhatnak, mindkét verzió gördülékenyen fut, jól optimalizálható az id motorja.

A Digital Foundry csapata górcső alá vette a Doom PS4-es és Xbox One-os verzióját. A tapasztalatok szerint mindkét verzió simán fut, csak a Sony konzoljának van egy minimális előnye.

A framerate bizonyos szekvenciáknál leeshet 60fps alá, de ez szerencsére egyetlen egyszer sem feltűnő nagyon. Ami a felbontást illeti, azt a Doom dinamikusan lövi be, magyarán nem mindig van meg az 1080p - kiváltképp Xbox One-on, ahol már feltűnő a minőségromlás.

Ettől eltekintve, mindkét verzió gördülékeny animációkkal és szép fényeffektekkel operál. A pályák 35-40 másodperc alatt töltenek be, míg halál esetén csak 15-20 másodperc az újratöltés.

A Doom már a boltokban van, a kampány első órájába itt nézhetsz bele:

14.
14.
caleb007
#9: Elárulod, milyen vga van a laptopodban? 960m-mel nekem medium/high beállításokkal nem megy 40 fölé sem. De leesik akár 25-re is.
13.
13.
Rakottkrumpli
Amúgy csak én nem értem, hogy egy ilyen videónak miért van hírértéke?
12.
12.
FrankStark
Lehet ebben egymás ellen osztottképernyőzni?
11.
11.
Freed
Vagyis kedden :-/
10.
10.
Freed
Amúgy van ennek olyan története mint anno a Doom 3 nak volt vagy ez most egy ún remake alap szinte semmi történettel?...Holnap tervezem a vételt :-)
9.
9.
dcba
#3: A PC verzio vmi isten lett. Nekem az utobbi kb 1 evben mar szinte semmi nem tartja a 60 fpst stabilan 1080p-ben, alkalmi droppok 45-re szinte rendszeresen vannak mar nekem, de a GTA 5 ota nem lattam ilyen jo portot. Laptopon vagyok es mindent fel tudtam tenni a maximum alatt eggyel es meg sem roccen 60 fps-rol Single-ben es baromi folyamatos a jatek, szinte mar orom ranezni. Multiban alkalmi kis roccenesek vannak, de sztem ott sem a gepem ereje miatt droppol be neha, de ott is csak oylan van, h ha hirtelen sokan vagyunk 1 helyen es mindenki lovoldoz ezerrel, akkor egy pillanatra ledroppol, de osszessegeben teljesen folyamatos.

8.
8.
GODL1KE
#1: ok én is erre gondlotam, hisz szinte évente jönnek a doom-ok ...lol
7.
7.
A Pulyka
#4: Szoval minel erosebb vasad van, annal gyorsabban fut a karakter? :D
6.
6.
Ra1D3n
#2: Pályánként nyugodtan szàmolj 1 órával, főleg ha összegyűjtesz és megkeresel mindent.
5.
5.
#4: Szóval jó úgy? Akkor csak videóban tűnt irreálisnak az a sebesség. Zsír.
4.
4.
logic5
#3: PC-n QRVA gyors.. Megfelelő vassal legalábbis.. Istencsászár játék!
3.
3.
Hmm, ez messze nem is olyan gyors, mint a Vulcan-os promóban. Az fel lenne gyorsítva? Vagy csak a PC-s verzió gyorsabb? Nekem ez jobban bejön.
2.
2.
herlius
Tobb mint fel perc "malmozas" a palyak kozott? Azert ez eleg huzosnak tunik. Persze nyilvan fugg a bejarhato tertol is, de ha mondjuk 3-4 perc jatekra jut fel perc uresjarat, az nem tul barati.
1.
1.
Így a kampányba belenézve fel is tettem a listámra, a multi nem éltet de egy ütős single-re már régóta várok így nem maradhat ki :D
Legalább 5-10 dobozzal vegyen mindenki, hogy minél előbb jöjjön egy újabb rész!
Bízzatok bennem :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...