NES Classic Edition - videón is bemutatkozik

  • Írta: Shifty
  • 2016. július 22.
  • Videó
Link másolása
Múlt héten mutatkozott be az 1983-ban megjelent NES miniatürizált változata, a NES Classic Edition, ami nem csak a gyűjtők számára nyújthat majd kellemes időutazást.

Idén ünnepli harmincadik születésnapját az Európában 1986-ban piacra dobott 8-bites konzol, a NES. A Nintendo pedig úgy döntött, méltó módon tiszteleg a jeles esemény előtt, így múlt héten megerősítették, hogy az évforduló alkalmából ismét piacra dobják a konzolt, de ezúttal már kicsit ráncfelvarrott formában.

A NES Classic Mini Edition 60 dollárba fog kerülni, november 11-én kerül boltokba, és 30 előre telepített játékot fog tartalmazni, köztük olyan klasszikusokkal, mint a Super Mario Bros., a The Legend of Zelda, a Metroid, a Donkey Kong, a Pac-Man és a Kirby's Adventure.

67.
67.
DON GONDOCS
És ami a legjobb az a hír járja hogy az NX ismét a Causal játékosokat fogja megcélozni és a Wii sikerét igyekeznek megismételni+.++Akkor milyen előrelépés lesz?
66.
66.
Én inkább ezt ajánlanám:
http://www.playretrogames.com/nintendo/all/1
Van itt minden, ami retro!
65.
65.
dcba
#63: Nem vagy egyedul, en sem vagom, h ebben mi a buli, de ha vkit boldogga tesz, az akkor hadd vegyen ilyet. En azt sem vagom, h mima jo abban, h pokemont. adasznak az emberek a telojukkal, de nem vagyunk egyformak es ha mimvamit nem ertunk, az attol meg masnak lehet ertelmes.
63.
63.
aordog
Nem tudom, hogy 1-eseknek mit nem lehet megérteni, hogy ez nem éri meg. Akinek kell az rohanjon a boltba és vegyen egybôl 2db-ot. Akkor tuti a retro érzés. Akinek ez kell az mi a pi..áèrt mondogatja, hogy ez mekkora buli. Talán nem biztos a dolgában.
Bocsi..ne is 2 db-ot vegyen, hanem 3-mat. Az 3x30 game és minden játékot 3 gépen nyomhat. Mekkora reeeeeetrooooo.
34 vagyok, tudom honnan indult a konzolosdi, de nekem ez magas. Vagy öreg vagyok és nem értem, hogy ez a "szar" miért jó. Nem is öreg vagyok, hanem: REEEETTTRRRROOOO
52.
52.
Yanez
#50: Ma nem vagyok humoros kedvemben.
50.
50.
bszunyoghy
#48: Kedves Yanez,

Nekem sokkal egyszerűbbnek tűnik venni egy ilyet és rádugni a tv- re, mint egy pc-t venni(építeni), ráhúzni egy emulátorral kompatibilis oprendszert( azt végképp nem tudom hogy linux alatt hogyan működik) programot telepíteni( emulátort) programokra vadászni, újratelepíteni stb...de hát a Föld így lesz kerek. Egy másik gamer+ 2 gamer gyerekkel.
49.
49.
GAMEROD
Ha ilyesmiben gondolkodnék akkor a Retron5 konzolt venném meg, viszont az itthon többek által ismert sárga kazettás cuccot még ma is akármelyik piacon meg lehet találni.
48.
48.
Yanez
#43: Ha valaki(k) "seggbe rúgnak" azért, mert emulátoron játszol régi NES, SNES, SEGA, stb játékokkal, akkor valószínűleg nem ugyanazon a bolygón élünk. Ja és egyáltalán nem kell bohóckodnod vele! Megy, mint a karikacsapás!
Egy gamer a Föld nevű planétáról
46.
46.
Norbiii
#43: Kedves bszunyoghy!

Emulátorral nem csak én játszom, itt is írták már mások is. Igen, nekem is tetszik ez a mini nes, valószínűleg meg is fogom vásárolni, nagyon jó kis nosztalgia lesz ez, van egy különleges érzete és hangulata.
Online is biztosan megvásárolható sok jó régi klasszikus játék, nekem jó lesz ez így 30 egybegyúrva. :)
44.
44.
bszunyoghy
#22: A másik: ezek a játékok nem játszhatóak WII-n? Volt annak valami online piactéren ahol ilyen retro játékok voltak tölthetők. Én annó a Donky Kong-ot ott vettem. 500 pont volt az ára.
43.
43.
bszunyoghy
#22: Kedves Norbi,
Nekem erős kétségeim vannak afelől hogy emun tolva nem ugyanúgy warez mintha egy mai új játékot törnél. Én nem élek Magyarországon, ha illegális tartalmat töltök le akkor seggbe rúgnak érte. Sokkal olcsóbb megvennem 60 € -ért az egészet mint bohóckodnom vele.
40.
40.
dcba
#39: Van ilyen, ugy hivjak PSP es baromi jo rajta az osszes retro jatek. :D
39.
39.
aordog
Persze a Wiiu kontrollert nem lehet cipelni...nem is arra gondolok. De egy hordozható kontroller ezzel a 30 gammel...èrtelmesebb lett volna. És hagyjuk a retro felling dumát.
38.
38.
dcba
#21: Ebben a hozzaszolasomban sztem semmi gyulolkodo elem nem volt, egyszeruen elmondtam a velemenyem es tovabballtam.

A mortal kombat az nekem gyengepont, ha azt bantjak, akkor a bennem elo 6 eves gyereket bantjak, aki tatott szajjal jatszott az elso arkad gepen az elso Mortallal.

A storerral meg az a bajom, h csinalnak pcre egy millio ilyen launchert es mar a tokom ki van vele.

Amugy tudtommal ez egy forum, ahol a velemnyemnek adhatok hangot, ne tartalmaz szelsoseges politikai elemeket, nem targyal faji es nemi hovatartozast es senkit nev szerint nem szoktam bantani a hozzaszolasaimban, ergo en ugy erzem az en hozzaszolasaim is csak ugyanolyan jok mint a tied,,igy kerlek probalj meg veluk egyutt elni es elnezni nekem azt, h munkaidoben baromira tudok unatkozni es ilyenkor van idom ilyen baromsagokkal unatatni a kulonbozo oldalak olvasoit :)))
37.
37.
aordog
Ennek így semmi, de semmi értelme. Ezt a pénzt akkor érné meg, ha olyan stílusban jött volna ki, mint a WiiU kontroller. Bárhol, bármikor retrozni, akàr a munkahelyen is. Otthon a TV elött ezt már nem tolnám, fôleg ebben a formában! Ja....és a legjobb cîmek kimaradtak!!!!
36.
36.
DON GONDOCS
Ebben a formában semmiképen nem éri meg az árát, fele ennyiért online támogatással talán. Ennek az ára a Hat Time vagy Unravel jobban megérdemli.
35.
35.
#34: Gameshop, 576 oldalakon láttam eddig, de szerintem kb. minden konzolos boltban be lehet majd szerezni.
34.
34.
Gabesz202
Tuti vétel, annyiba kerül mint egy konzol játék, És hatalmas retro feeling! Tudja valaki, hogy itthon kitöl lehet majd beszerezni?
31.
31.
Hmm, érdekes mennyire kimaradt nálam a Zelda. Még NES kópián sem volt egyetlen kazim, pedig egy pincét meg lehetett volna tölteni velük.
23.
23.
Gykrizsi
#19: Te beteg vagy ember, vagy elvette az MS a nyalókádat.

Magával a géppel nincs akkora gond, mint egyesek itt beszélik. Persze lehetne az NX-vel foglalkozni, vagy legalább lenne internethozzáférés, de 20k egy szimpla játék ára, ezért cserébe kapsz egy gépet és 30 játékot (persze ezek már elég "gyenguskák"). Én nem éltem még ekkor, és nekem tetszik, ha lenne fölös pénzem, én már csak hangulat miatt is beszereznék egy ilyent. És azért pc-n emulálni, és egy ilyenen játszani teljesen más élmény, bárki bármit is mond.
22.
22.
Norbiii
#20: Ha pontosan elolvassuk a hozzászólásaimat, akkor (szerintem) nem voltam elvakult, volt ott kritika is, igaz pozitív hangvétel is. :)

- Igen, minek fizessen az ember 30 játékra, ha emun ingyen tolhatja az összeset? Jogos!
- Lehetett volna több játék 30-nál!
-Sőt, akár az összes játékot lejátszhatná!
- Kazetták is működhetnének.....
- Jobban örültem volna egy NES+SNES kombónak!
- Itt "csak" 30 játék játszható, de emulátoron az összes, tehát emun jóval több a lehetőség!


De mindezek ellenére, lehet, hogy mégis megveszem majd, mert bár az emulátoron is egy nagy feeling, ami visszahozta a gyermekkoromat, de a mini nes a tv előtt a pofás kinézettel, végre tévén játszva, Nes controllerrel a kezemben, 30 válogatott játék közül válogatva lesz számomra egy extra nagy feeling, egy érzés, ami miatt (lehet) kell!
Ennek a mini NES-nek van egy külön érzete szerintem!
21.
21.
godach
#6: Elképesztő sokszor mennyire tudsz gyűlölködni ezeken. Nintendo, Microsoft, Mortal és WB portok.
Persze engem is bosszant, amikor becsapják a népet, de az az elkeseredett gyűlölködés, amit Itt, az OJE-ban és Gamestaron levágsz, félelmetes és ijesztő.
Felnőtt ember lennél, ne vedd már ezt ennyire komolyan :D
20.
20.
godach
#5: "Én csak egy Nintendot kedvelő ember vagyok"
És kurvára elvakult.
Ez nem nosztalgiacucc.
Nincs cartridge foglalat. Még a felbontás sem ugyan az. Beleb*sztak 30 random játékot és kész.
Ez még az 54in1 kazettámnál is kevesebb, ami sárga színű fekete piaci utánzat.
Norbiii én is szeretem a nintendot, tudod.
Ez viszont egy fos. Abból is a hatalmas, elkerülendő, ragacsos trutyi.
17.
17.
myrte
Szerintem csak egy gyujtonek van erdemi mennyisegu nes kazettaja. Ha vennel egy mukodo nest es par jatekot, akkor tobbe kerulne, mint az a 20.000 ft, foleg, ha valami ritkasag. A pc-n is van warez es megis akad egy-ket "barom", aki megveszi a jatekokat. A macskakorom az ironia miatt van ott, hogy a 10 evesek is tudjak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...