Betiltották Iránban a Pokémon Gót

Link másolása
Irán lett az első ország, ahol betiltották a Niantic és a The Pokémon Company játékát, a Pokémon Gót. A hatóságok meg nem nevezett biztonsági okokra hivatkozva száműzték a játékot.

Ezt is megértük: betiltották egy országban a Niantic és a The Pokémon Company közös játékát, a Pokémon Gót. Az iráni hatóságok állítólag először felvették a kapcsolatot a fejlesztőkkel, hogy egyeztessenek a problémáikról, de végül a száműzték az országból a játékot. Pontosan nem mondták el, mi volt a gond, csak azt, hogy biztonsági okokból döntöttek így.

A Pokémon Góval a megjelenése óta több országban is meggyűlt a baja a hatóságoknak és a különféle intézményeknek. Több múzeum is jelezte már, hogy nem szeretnének Pokémon-vadászokat látni a kiállításokon, de egyes helyeken kifejezetten veszélyes is a telefont nyomkodni. A Tokyo Electric Power Company Holdings Co. például külön közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy ne keressenek az emberek Pokémonokat Fukusimában.

31.
31.
mestermagyar
#30: Addig kell ugyanabba a cikkbe visszanézned amíg meg nem veszed a játékot ami a cikk tárgya. Valamiből a gamekapocsnak is meg kell élnie. :DD Edit gomb sincs.

Nem találkoztál, vagy csak nem veszed reklámnak, de szerintem az adblocker jobb mint régen. Én ha felmegyek amazonra avagy facebookra, lenovo thinkpadet tol elém ahol csak kifér mert ezt néztem és a kereséseim többsége ott zajlik ahonnan nem jut el a "hirdetőmotorhoz". Ott ahol eljutott (amazon) semmi mást nem kerestem belátható időn belül. És itt vettem észre hogy baszki, néha majdnem ráviszem az egeret. Ha szerinted nincs sok hatása egy célzott hírnek, akkor hasonlítsd össze hogy a 10 évvel korábbi nem-célzotthoz képest mennyivel több érzést tud benned kelteni ha véletlen ránézel egyszer.

Neked a játék az a bizonyos terméked amit jól megválasztasz mert érdekel. Vannak azok akik a gamekapocsig jutnak az ismert játékok körében (úgy hívom a jelenséget, hogy a kiadók spammelik a hírcsatornákat, csak rá kell nézni miket szoktak komoly hírként közölni a nagy címeknél), és vannak olyanok akik a 0 ismertségű legelrejtettebb alkotásra sem néznek kérdően.
30.
30.
csongor1996
#29: Én se állítom hogy abszolút nincsenek rám hatással a reklámok, elfogadom hogy valamennyire befolyásolnak (ha nem is tudatosan).
Amúgy meg jóformán sehol nem is találkozom reklámokkal az interneten, belegondolva kicsit fura is :D Most épp van facebookon valami politikai újság reklámja (a minap kicsit utánanéztem a Trump-Clinton dolognak, gondolom azért), hát azt se sűrűn fogok venni.
Játékot meg nem reklám alapján veszek, hanem utánanézek hogy mik vannak, mi érdekelne. Az más kérdés, ha egy teszt pl fizetett.
Off: ezen az oldalon van valami értesítés ha valaki válaszolt, vagy mindig vissza kell járnom ide, és ha megfeledkezek róla vége a szájkaraténak?
29.
29.
mestermagyar
#27: Bocsánat ha bármi személyeskedés átszivárgott volna, igen kicsit kivicceltem a közhelyes ignoranciát amit sokan tanusítanak. Amikor olvastam hogy azok az új törvények mire hatalmazzák fel a titkosszolgálatot, olyan szinten hogy az EU parlament is extrémnek találta, és hogy az egész kirohasztott interneten egyetlen oldal méltóztatott cikket írni ami 3500 like-ot alig kapott, felgyűlt bennem a feszültség. :P

A legtöbb reklámmal akárcsak adblocker erejéig foglalkozó ember azt mondja amit te, ebben nincs semmi különös, és lehet hogy van úgymond "tudatos" vásárlásra hajlamod és kevésbé vezetnek meg. Viszont a reklámnak ha nem is konkrét hatása, de tudatalatti mindig is lesz. Amelyik cégnek van pénze, és reklámot ad, te ahhoz közelebb fogsz állni mint amelyik soha, mert ismerős lesz csak azért mert a reklámokon ezt láttad mondjuk minden utcasarkon. Ez meg a kapitalizmus meghackelése mert nem minőségével nyert vásárlókat. Igen, amit jobban kinézel magadnak pl telefon, ott lehet hogy sokkal kissebb lesz a hatása, de csináld ezt te minden élelmiszerrel azzal a 40-el amit egyszerre be kell szerezned.
27.
27.
csongor1996
#26: Akkor úgy mondom, hogy rám nincsenek kifejezetten nagy hatással ezek a reklámok (legalábbis nem hinném). De valóban biztos sokan vesznek emiatt dolgokat ha ennyire erőltetik, az viszont már nem az én problémám. Mindenesetre nincs szükség személyeskedésre "janikám".
26.
26.
mestermagyar
#25: Csakhogy a gond ott lesz, ha nem csak gondolni akarod a véleményed. Nem értetted a mondandóm lényegét. Nem arról beszélek hogy náci kell legyél. Lehet az lesz a baj majd egy fanatikus rezsim alatt, ha valami ma teljesen elfogadottnak és racionálisnak számító dologról beszélsz, és ezen dolgok lefojtásának ott a veszélye amíg csak a kormány bármilyen fajta cenzúrát fojtat. Megszavaztak egy teljes megfigyelési törvényt a napokban amivel súlyosan vissza lehet élni, lásd az index cikkét.

Magyarázd el kérlek hogy a célzott reklám hogy nem működik és ennek ellenére miért mennek el milliárdok, százmilliárdok arra hogy ezt működtessék? Miért szektásít a facebook azzal hogy a véleményedhez igazodó cikkeket rakja a faladra? Hát nem tudják hogy nem működik janikám?! Ha nem vetted volna észre, a célzott reklám mögött hatalmas kutatói munka áll és te neked nagyobb az esélyed a tévedésre mint az egyszerre 1000 tudósnak aki a statisztikákat analizálja. Ezt hideg vérrel tervezik, a legnagyobb téveszme hogy a cégek buták.

Az adblock valószínűleg kihagyja a google keresőt ami ugyanezen módszerrel működik. Keress rá x gépén és a tieden valamire. Sok esetben más eredményt kapsz.
25.
25.
csongor1996
#19: A gondolataimat csak nem tudják, nem sűrűn szoktam rákeresni, hogy "How to kill the president". A célzott reklámok meg olyan rosszul működnek hogy kétlem hogy ezzel sok embert vásárlásra lehet bírni. Vettél egy hangfalat online? Tessék, vegyél még egy ugyanolyat, csak most más színben! (egyébként adblock és soha nem látok reklámokat)
24.
24.
Banderas
#23: Pikachu egy vicc. :D Charmander az egy és az egyetlen.
23.
23.
DON GONDOCS
Nem csak hatóságoknak gyúlt meg a baja, de játékosok is sokat szívtak, de hát istenem egy Pikachu az mégis csak Pikachu.
21.
21.
MrLentoFan
#16: Itt a lényeg kérem! Rohadjak meg, ha emiatt nem töltötték le még plusz ezren a játékot! A botrány a legnagyobb reklám! (Bár itthon gondolom ezt nem kell bemutatni...)
20.
20.
mestermagyar
#18: Mert nem tenne jót a bevételnek. A pokémon GO arénái(?) japánban például CSAKIS a mcdonaldsban érhetőek el. Bárhol pokémon GO-zol, pokémont erdőben nem fogsz találni, punktum. A legközelebbi Lui Vutton üzlet? Lesz 100 egy helyen! Járkálással tojáskeltés? Plázában nagyon jó dolog az ilyen.
19.
19.
mestermagyar
#15: Szexi ez a kiállás mostanában hogy "vállalom az arcom, nem fosok én senkitől, meg amúgysem érdeklek senkit", de azért figyelembe kell venni a veszélyeket.

Előszöris az egy tény hogy könnyebben vagy befolyásolható ha van mindig egy csomó rádvonatkozó adata akárcsak egy cégnek a tarsolyában. Erre lehet mondanád hogy "de hát ugyan mit tudnak kezdeni velem". Hát legegyszerűbb példának a hirdetések korában nagyonis hasznos infó ha valakinek tudod pl a keresési szokásait, ergo google. Nem hirdetnének, ha nem lenne látható hatása az emberek tudatalattijára, és ha tudják mi kell neked, akkor sokkal jobban tudnak hatni a tudatalattidra. A hirdetés arra jó hogy ne a termékbe kelljen ölni a pénzt, tehát ha a hirdetés még könnyebb, akkor az semmiképp sem jó neked az immáron nem-tudatos vásárlónak, mert a terméket még annyira sem kell jól elkészíteni, mellesleg a marketingosztály elnyomja a kritika hangját is.

Másodszor igen, kicsit naív vagy. Naív vagy mert azt hiszed hogy minden gondolatod a kormány szerint meghatározott politikai korrektség keretei közé fog esni. Lehet hogy elmegy a társadalom a cenzorált fanatikusan "liberalista" irányba és akkor lehet hogy pl. a hagyományos nem-feminista társadalom iránti elkötelezettség az sérteni fogja a kormány kereteit.
18.
18.
colors
Megsértik az emberek jogát, mert kémkednek utánuk. Ha te kémkednél és adatokat gyűjtenél, azt büntetnék. Ha nem érdekel, hogy kémkednek utánad, még mindig elcsalhatnak valahová és készítesz nekik pár jó fotót mondjuk egy katonai támaszpontról. Volt is ilyen eset, az illető csak pokémonra vadászott és mindenki jót nevetett. Nem értem miért nem lehetett ezt megoldani egy virtuális világban, mint egy mmorpg vagy open world játékban.
17.
17.
Naridar
Miért érné meg a google-nak a huszonhatezredik kispista után kémkedni? Személyeskedés nélkül, annyira jelentéktelen kis senkik vagyunk mindannyian, hogy nem csak hogy kivitelezhetetlen, de értelmetlen is utánunk kémkedni, hacsak nem vagyunk terroristák vagy bűnözők.
Az irániaknak pedig szerintem az nem tetszett, hogy Jynx-en és a női karaktereken nincs csador.
16.
16.
Gykrizsi
Magyarország meg lehetne az első ország, ahol megtiltják, hogy naponta legalább három cikk/hír legyen a Pokemonról :) Akinek tetszik játsszon vele, de azért már kicsit zavaró ez a sok hülye, fölösleges hír a PGO-ról.
15.
15.
csongor1996
#13: Amúgy az miért baj ha tudják hol vagyok? Engem pl nemkülönösebben izgat, ha látják az arcom és ismerik a helyzetemet, amúgy se hiszem hogy pont én érdekelném őket, nem vagyok én az orosz elnök. De biztos én vagyok a túl naiv.
14.
14.
mestermagyar
#9: Az android annyiban jobb, hogy ott google apps nélkül még talán egy moderáltan biztonságos (sok esetben jobb teljesítményű) telefonod is van ha megfigyeléstől félsz, viszont elesel sokmindentől ha pl. fdroidot használsz csak helyette. Nekem magjában nyílt oprendszer lévén ez kb csak az egyetlen mobilOS ami jöhet ubuntu phone mellett.
11.
11.
myrte
#5: Ezek az engedélyek, meg kellenek az alkalmazáshoz.
AR - kamera
térkép - GPS
mikrotranzakciók
mentés az sd kártyára
A bluetooth valószínűleg a jövőbeli funkciók miatt kell, pl a telefonok kommunikáljanak egymással.

Ha van android telefonod, a google amúgy is tudja, hol jársz. Ahogy írja Nothing, ha már online vagy, valaki akkor is fog adatot gyűjteni, ha nem is tudsz róla.
10.
10.
user101
#6,7: irónia vajon mi ? :D

Pont ez a lényeg, hogy szinte _minden_ ezeket kéri alapból...
9.
9.
#8: Amiket én használok, azok nem kérnek szinte semmit, messenger meg facebook meg ilyenek nincsenek rajta, de mondjuk alapból van egy halom fos rajta, amiből bármelyikkel lehet kémkedni ha akarnak, kezdve a térképpel :-D Én úgy en bloc rühellem az egész androidot, de a többi se jobb ami elérhető...
8.
8.
mestermagyar
#6: Az android 6.0-ban megteheted hogy letiltod ezeket. A messenger nem is járkálhatott a fájljaim között amíg nem engedélyeztem mert képet kellett küldenem.

Én rengeteg appal találkoztam amelyik nem kér fontos dolgokat és vitális feladatokat tud ennek ellenére ellátni, csak jobban körbe kell nézni.

Mondjuk felesleges ezen csámcsogni mert a Google apps az alap bűnös ha erről van szó.
7.
7.
Nothing
#5: A Google is kémkedik, a Facebook is kémkedik, a Twitter is kémkedik de még az ÉnPiciPónim.hu is (ne kérdezzétek, honnan tudom)...és ami kütyü, gép vagy vaskarika csak online hálózatra csatlakozik bármilyen módon, az máris ki van szolgáltatva a kémkedőknek. Ezt vagy lenyeljük, vagy mehet az offline szörfözés...bár talán már az sincs biztonságban.

Tényleg, nem tud valaki egy jó kémelhárítót Vaskarika 7.2-re? :)
6.
6.
#5: Amúgy kb az összes app ezt kéri...csak úgy szólok :)
5.
5.
user101
Na, megnéztem, a következő jogosultságokat kéri a játék:

- alkalmazáson belüli vásárlás
- identitás
- hely
- fotók, médiaelemek, fileok
- kamera
- bluetooth adatok

Kis kacsóit csókolom, ez a tökéltes kémszoftver ! :DDD
4.
4.
mestermagyar
#2: Nem. A gondjuk az hogy milliókról tudják egyszerre hogy merre kóslatnak. Pont ahogy pl. az orosz kormány embereinek tilos használnia facebookot és társait, meg hogy hatalmas gőzerővel zajlik hogy minden windowst leváltsanak.

Ha a fejlesztőkkel előtte próbáltak egyezkedni és nem sikerült, akkor kétlem hogy azért lenne baj a használata mert valami shíta szent ereklyét zargatnak. :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...