Project Field - a jövő kártyajátéka?

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 9.
  • Bejelentés
Link másolása
Kártyajátékból annyi van, hogy alig győzzük feldolgozni a felhozatalt, a Sony és a ForwardWorks munkájára azonban érdemes lesz odafigyelni. A Project Field olyan videojáték, amihez valódi kártyalapokat használhatunk.

A Project Field elsősorban a technológiája miatt érdekes. Noha láttunk már hasonló próbálkozást, a Sony és a ForwardWorks hordozható és könnyen hozzáférhető formában szabadítja ránk a toys-to-life kártyajátékot, amelyben valódi lapokat vethetünk be a virtuális arénában zajló megmérettetésen.

A Project Field lelkét azok az "okosdeszkák" jelentik, amelyek NFC-n keresztül kommunikálnak a kártyalapokkal, és Bluetooth-szal csatlakoznak a játékot futtató okostelefonhoz vagy tablethez. A kártyalapok olvashatóak és írhatóak is, ennek megfelelően a játék felismeri azok tartalmát, pozícióját és mozgását, és lehetséges például, hogy az azokon szereplő karaktereket fejlesszük és a változtatásokat elmentsük.


A Project Fieldet egyelőre csak a Level-5 szerepjátéka, a Yokai's Watch támogatja, és egy darabig kizárólag Japánban lesz elérhető. A Sony 2018-ig legalább öt mobilos projekttel rukkol elő, a frissen alapított ForwardWorks csapata segíti a terv végrehajtásában.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...