Még több pletyka a Project Scorpióról

  • Írta: zoenn
  • 2017. március 14.
  • Pletyka
Link másolása
A Windows Central belsős forrásai néhány érdekes információval szolgáltak a Microsoft legújabb konzoljával kapcsolatban. Ha a hírek igazak, akkor a Project Scorpio az Xbox One S-hez hasonlóan belső tápegységgel érkezik.

A Windows Central belsős forrásokra hivatkozva írja, hogy a Microsoft továbbfejlesztett konzolja, a Project Scorpio az Xbox One S-hez hasonló designt kap, a tápegység (PSU) ráadásul a masina házában kap helyet.

Ez azért érdekes, mert a redmondiak gépei - az Xbox One S kivételével - rendre külső tápegységgel jöttek, mert ezzel a mérnökök jobb szellőzést tudtak biztosítani az adott konzolnak. Sokan azt hitték, hogy az erősebb masina visszahozza a külső PSU-t, de a jelek szerint mégsem.

Az oldal jelentése megemlíti a HEVC és a VP9 kodekek támogatását is. A Project Scorpio az előbbit fogja használni a DVR-videók kódolására, így azokat már 4K felbontásban és 60 fpssel rögzíti a rendszer. Ha ez igaz, akkor a Microsoft egy lépéssel a rivális PlayStation 4 Pro előtt jár majd. Utóbbi csak 1080p-ben és 60 fpssel készít gameplay videókat.

Még látványosabb az előrelépés a korábbi Xbox One-modellekhez képest, hiszen azok csak 720p-ben, 30 fpssel készítik a videókat.

Van rá esély, hogy a Microsoft még a júniusi E3 előtt bemutatja a Project Scopiót.

96.
96.
Pain
#62: Lesz itt két verzió, ps4-xone és pro-scorpio. Maximum az excluziv címek fogják kihasználni a kapacitást.
95.
95.
DON GONDOCS
Azért gondolom a fejlesztői kiteket már megkapták a nagyobb cégek és olyan játékok jönnek amik teljes mértékben kihasználják vagyis legalább jelentősen szebb látványt kapnak a rá megjelenő játékok, ha gameplay szinten is hozzák azt a színvonalat amit elvár az ember egy ilyen konzoltól. Én bízok benne hogy sikeres lesz. Tudom rossz példa úgy gondoltam hogy a VR se lesz sikeres csak egy drága kiegészítő, de nagy kanállal ették az emberek. Akkor egy drágább konzol is lehet legalább ilyen sikeres. Persze úgyis a játékok minősége lesz a mérce.
89.
89.
delphijos
86.
86.
frankdelgado
76.
76.
Heldengeist
#45: Ezt el is hinném (hogy nem tudtátok), ha arról a 15-18 évvel ezelőtti közösségedről beszélnél, amikor voltatok/voltunk 9-12 évesek. Ott és akkor még tényleg lassabb volt az információáramlás és egy ilyen korú gyereknek még sokkal inkább elég, ha megy a játék legalább valahogy. Viszont, amire te hivatkoztál, a Gk-s regisztrációdig (2012) azért már beletartozik az az időszak, amikor elterjedt volt az internet már a periférián lévő falvakban is és igencsak ismert és tárgyalt téma volt online, ami kiszivárgott a való életbe is.

2005-ben mi már igencsak nem hanyagoltuk el, milyen szép a F.E.A.R. és kinek mit mutat a beépített benchmarkja, mert ez vezette, mivel fejlesszük az ócskavasainkaz.
62.
62.
DON GONDOCS
Én azt mondom igen is legyen egy erős konzol, mert akkor már tényleg nincs határ, kompromisszum a fejlesztőknek. Így ha játékuk szarul fut vagy elmarad látványban vagy technikailag esetleg gameplay szinten lesz leegyszerűsítve, azt már nem lehet betudni a gép korlátainak hanem kiadó hozzáállásának. És leszarom az excluzívokat mert egy évben jön 3-4 ilyen cím oké de mivan az év többi napjáva?l Akkor is játszunk nem? Szóval a megjelenő játékok is télleg úgy jelenjenek meg ahogy az kell, Látványban és élményben is, nem 56 patchben (persze ez a kiadótol is függ). Ha ezt teljesíteni tudja az ms kifizetődő lesz a skorpió. Lehet itt azzal dobálózni hogy nem a látvány fontos, ha tényleg nem lenne semmilyen jelentősége még mindig a tetris lenne a best.
45.
45.
Norbiii
#37: Én is jártam suliba, rengeteg embert ismertem, nyomtuk a gamer világot, naponta beszélgettünk játékokról, játszottunk, de (ennyire) nem volt jelen az fps dolog a közbeszédben, mint most. Nem hinném, hogy ezek a fiatal gamerek, akik naponta, hetente tolták, mind dobozban laktak volna, persze biztosan volt, akiket jobban érdekelt, de egyszerűen arról van szó, hogy nem mindenkit érdekel úgy, mint most itt sokakat.
Lehet ez furcsa, de vannak még olyan gamerek, akik betesznek egy játékot, és csak simán játszanak, élvezik, és nem számolgatnak! Azonnal hozzáteszem jó, ha az ember minél jobb minőséget kap, és minél folyamatosabb és szebb a játék, de őszintén mondom, hogy sosem ezzel foglalkozam!
Tehát én nem azt mondom, hogy régen nem számított, csak azt, hogy ennyire túlzottan nem volt jelen.
37.
37.
Heldengeist
#16: Fura, mert elvileg kb egy idősek vagyunk, én pedig ~18 éve tisztában vagyok vele, mi az fps és azért észrevettem, ha kevés (amit nem volt nehéz, mert akkoriban aztán végképp gyakori volt, hogy kevés legyen). Szerintem ez sokkal inkább a TE játékos szokásaidon illetve kapcsolatodon a játékos közösséggel múlott, mintsem a világ megváltozásán. A GK-s regisztrációval bekerültél egy olyan közösségbe, aki nem dobozban lakik és képen talált az, ami amúgy mindig számított.
33.
33.
semike
576....
Na ha ott annyi lesz meghivok par embert itt egy sorre eskuszom!!
:)
32.
32.
frankdelgado
Phil bàcsi megmondta: az àrcédulàn nem akkora összeg fog szerepelni, amennyibe konzol még sohasem került. Ezt venném alapul. A többiek meg csak vaktàban lövöldöznek, meg hisztiznek. Szedjétek össze magatokat. A skorpio itthon 185.000 ft-ba fog kerülni az 576-ban. Bivaly erős lesz, lesz egy jópàr jàték, amitől lefossàtok a bokàtokat. Ha nem így lesz, isten bizony veszek egy ps pro-t, - szerencsére màr van hozzà normàlis konti a nacon pro - és àncsàrtiddal fogom csapatni. De valljuk be, erre elég kicsi az esély....
24.
24.
semike
#19
Ha ketszazba fajna megvennem de gondolj bele :

Magyarorszagon elunk r- go, ha egy Switch nalunk 119.000 egy uj Box 200? :)

Ketto:
Szerintem keptelenseg 250.000 alatt ezt megoldani az pedig mar nem olcso.
18.
18.
semike
Lehet erre van igeny,persze valtozik a vilag,de Ne az legyen mar fontos egy jateknal,mennyi az annyi.....ez a Scorpio dolog meg egy nagy kamu-ha ahogy mondja Spencer bacsi "megfizeteto "lesz. Namarmost, ha megfizetheto,akkor nem fogja tudni azokat a dolgokat amiket irnak,mondanak,ha pedig megis ,akkor kurvara nem lehet "megfizetheto".Egyszeruen ez egy nagy lufi.Kamu.
17.
17.
KRAT0S
#16: +++

És ezt mind a pc-seknek kell megköszönni!

kb.2 éve még én se tudtam mi az,és ha szépen hibamentesen működik egy játék akkor meg ki nem szarja le mennyi az fps szám?
Lassan már fontosabb lesz mint maga a játék.
16.
16.
Norbiii
#10: És tudod miért van ma ez? Mert erre van igyény! Amíg nem regiztem GK-ra kb azt sem tudtam m az az fps, sosem néztem egy játéknál. Régen is érdekelt minket a hardver és a grafika, de ami az elmúlt években megy az ennél sokszorosan durvább.

Manapság még a gyönyörű játékokra is sokszor azt mondják "elmegy" ha meg valami 30fps, valaki úgy kiakad, mintha játszhatatlan lenne. Rögtön hozzáteszem, akinek ez fontos, azzal persze semmi gond, ez csak az én véleményem.
15.
15.
frankdelgado
A manóba, azt mondjàtok nincs jàték boxra? Akkor mivel fogom este csapatni? Ja, de van...
13.
13.
zozo76hun
#11: orulnel te ilyen "tv alatetnek"
12.
12.
kopic
#10: Ne is mondd...
Conker,Serious Sam, Kingdom Under Fire, Ninja Gaiden.Fable the lost chapters.
11.
11.
ollie92
AZ szép és jó, de mire mennek vele játékok nélkül ?

Jó lesz TV alátétnek
.
10.
10.
semike
En birom a Boxot de a zacsim tele van a faszsagokkal!Hat eves hulyegyerekek biztosan orulnek az efpées szamoknak es a negy kának de en mint jatekos magasrol leszarom! Regi szep Classicos idok....mennyi jo exkluziv jatek volt akkor....vicc ami most megy
9.
9.
kopic
Ez mind szep es jo , de a szokasos Forzan, Halon, Geowon kivul lesz ra ertelmes jatek ? En az extra baromsagokat nagy mertekben lexarom ! Uj, utos IP-ket akarok !
8.
8.
drizzt10
#6: Ha minden igaz akkor tavaly év végén egy nyilatkozatban megerősítették hogy dolgoznak egy már meglévő IP folytatásán amit jövőre tehát most 2017-ben ki is adnak, és ugye dark souls sorozatnak vége ezért csak a BB és az armored core marad de a sony is nyilatkozott hogy közösen dolgozik a a FS-el egy folytatáson ezért nem nehéz kitalálni hogy a BB2 lesz.
7.
7.
Skygameboy
#6: Én is hasonlóképp gondolkodok a bloodborneról (mondjuk most a horizon letaszította a tronról) Szerintem is érik már a BB 2 bejelentés.
6.
6.
kamgecam
#3: Bloodborn 2 ??? Ne cseszekedj velem, ha ez igaz akkor beszarok.Kedvenc játékom ps4 en a Bloodborn!
5.
5.
kastorhun
Ez a microsoft valami elképesztően nevetséges, ők abban a tudatban vannak hogy az a gond a One-al hogy gyengébb mint a ps4, igaz, ez is gondot okoz, de a játékok hiánya miatt nem szeretik annyira.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...