Frissítve: Megnyugtatta a Warner a Switch-tulajokat

  • Írta: fojesz
  • 2017. március 29.
  • Hír
Link másolása
A Redditen bosszankodtak a Switch-tulajok a LEGO City: Undercover miatt, mert a játék borítóján szereplő címke szerint még a dobozos verzió esetében is masszív letöltenivaló várt volna rájuk. A Warner megnyugtatott mindenkit.

Eredeti sztori: A Redditen megjelent poszt szerint a játék Switch-verziójának dobozán arra hívják fel a figyelmet a készítők, hogy a címhez internetkapcsolat szükséges, illetve 13 giga adatot kell még letölteni a futtatásához. Ez két dolog miatt zavarja a játékosokat:

  1. A Switch esetében eddig egyetlen dobozos játék sem kért további letöltést vagy telepítést, minden a dobozban talált kártyáról fut, a belső tárhelyre pedig csak a javítások és a különböző DLC-k kerültek fel.
  2. A dobozos játékok híveit ezért egyáltalán nem zavarta, hogy a Switch belső tárhelye ténylegesen csak 26 giga szabad helyet ad - ez a felállás viszont bosszantó, hiszen a 13 gigabájt a memória felét jelenti.



A Warner még nem mondott semmi konkrétat a témában, azonban a találgatások szerint nem kizárt, hogy spórolás céljából döntött úgy, hogy az adatok egy részét letölthető formában teszi elérhetővé.

A Nintendo eShop szerint a LEGO City: Undercover Wii U-s változata 20 gigás, a switches pedig 7,1: több mint valószínű, hogy az első 7 giga csak az első adag fájl (ez került fel a dobozos verzió kártyájára is), a maradék 13-at pedig később, talán a játékon belül rángathatjuk le.

A titok nyitja pedig a Rime körüli mizéria lehet: ahogy arról mi is beszámoltunk, a Switch kártyái viszonylag drágák, de annyival, hogy adott esetben már a játék árcéduláján is érezteti a hatását. Nem kizárt, hogy jelen esetben a kiadó inkább olcsóbb (illetve kisebb méretű) kártyát választott, hogy ne kényszerüljön hasonló lépésre.

Update! A Warner közleménye szerint a csomagoláson hibásan szerepelnek a fenti információk: a dobozos változathoz nem kell további tartalmakat letölteni, és internetkapcsolat sem szükséges hozzá. Ez alól csak a később érkező frissítések jelentenek kivételt.

131.
131.
LexerTheFirst
Mostanában a Switch és annak funkciói/hibái és tartozékai kavarják a legnagyobb port. Elég ha valaki kiírja hogy például:

A Nintendo Switchre lehet vajat kenni és meg lehet enni!!!

Garantált a 150+ komment :-)
127.
127.
#122: Tény, ezeket a több százas kommenteket már nem is követem, mert burkolt anyázásról szól 4-5 tag között. Ezek a tagok vajon mikor játszanak, ha 24/7-ben szívják egymás vérét? Érdekes.
122.
122.
delphijos
#100: Ugyan már, ezt csinálja mindenkivel. De amúgy sem kell önkéntes moderátort játszani, és másokat nevelni főleg nem egy egy hónapos reg-nek. Semmi szükség rá. Ami itt most megy az önmagában is gáz, mert ez még csak nem is vita. Meg rég nem is a Nintendo-ról vagy a Switch-ről szól.
111.
111.
north
Látom megy itt az identitás háború :D
108.
108.
kopic
De vedjetek csak egymast.
107.
107.
kopic
Skipper, Fakjee, Skinner...
Na mi van Link21 ? Es meg en irok butasagokat ugye ?
100.
100.
#98: Mert talán szerencsétlent zavarja a 20x kivágott troll?
84.
84.
kopic
Fakjee: Skipper, te vagy az ?!
79.
79.
delphijos
Nekem amúgy a "költséghatékony" szó böki a csőröm. Persze mindenki el tudja dönteni kell-e neki ennyiért ( nem ) , csak bosszantó hogy megmagyarázzátok , holott a vak is látja hogy már magán a konzolon is ott spórolt a N ahol tudott. Fillérekért beszerezhető CPU/GPU, pofátlanul kis tárhely, kritikán aluli gagyi dokkoló, no BT support, stb.... Állítom hogy durván kaszálnak már a hardveren is ilyen ár mellett. Ezután a költséghatékonyságot felhozni érvnek elég furcsa.


Amúgy meg egy dologról feledkeztek meg. NEKTEK is fontos lenne hogy minél jobban vigyék, mert különben a WiiU sorsára jut. Inkább teperni kéne a vásárlókért, nem elriasztani őket. És most mondhatjátok nagy mellénnyel hogy "el lehet dönteni kell-e" , de ha elég sok ember akiben lett volna hajlandóság a vásárlásra úgy dönt hogy nem, az Nektek se jó..... Akkor kidobtatok egy valag pénzt egy kérészéletű konzolért.
77.
77.
semike
Nektek ezért fizet valaki???!??
:)))
67.
67.
FlexSteel
#66: Na jó. Elrugaszkodtam a témától. Elnézést kérek. Szóval örülök, hogy tisztázták ezt a problémát a Warner-nél. Pirospont.
66.
66.
FlexSteel
#65: Az ég egy adta világon semmi bajom sem lenne ezzel a géppel (talán még vennék is egyet), ha annyiért adnák amennyit ér.
62.
62.
FlexSteel
Hátde baszki... itt nem arról van szó, hogy van a Switch, amely rendelkezik XY tulajdonsággal, játékfelhozatallal és ezzel baj lenne. Jó, hogy van ilyen alternatíva is, nyilván megtalálja a célközönségét. Ha nekem ez így nem jön be elmegyek mellette és kész. Itt arról van szó, hogy ez ebben a formában ár-érték arányban egy mocskos sz@r gép. Iszonyatmód drága ahhoz képest amit ennyiért ad már a Sony és a Microsoft. Csupán ez a gond.
54.
54.
Darksiders84
#51: Na igen nagyobb részt erröl van szó általában.
53.
53.
ADMlN
#51: Ahhoz qrva sok személyes tapasztalat kell ám, hogy megítéld, hogy a 32GB az kevés... Nekem valóban nincs, de asszonypajtás öccse vett egyet szóval nem látatlanban mondok véleményt. Amúgy meg hidd el, hogy azoktól sokkal hitelesebb véleményt fogsz kapni a gépről akik nem invesztáltak bele, mint azoktól akiknek racionalizálniuk kell, hogy miért költöttek 120K-t a Switch-re.
51.
51.
Sechu
"Imádom" hogy mindig megy a gép fikázás és hogy főleg olyanok osztják az észt (fél információkra alapozva vagy teljesen megalapozatlanul) akiknek nincs birtokukban a gép ergo nem rendelkeznek személyes tapasztalattal...
50.
50.
Sechu
Ez jó hír! Így nem mondom le az előrendelésem. :)
49.
49.
Látom sok hozzászólás érkezett a hírhez :)
Én továbbra sem értem ezt, oké, elnyomtatták a dobozt. De akkor most 7 gigás a játék ami Wii U-n 20? Valamit mondjuk kihagytak vagy máshogy tömörítettek? Vagy szarabb a felbontás, textúra minőség vagy mi? Amúgy amit nyilatkoztak az nem zárja ki azt, hogy a day one patch 13 gigás legyen :-D Szóval még ez nincs lefutva szerintem...
36.
36.
delphijos
#31: Senki se azon sír hogy pont már SD kártyára nem futja. Hanem tényleg az a baj, hogy lassan mindent le lehet tolni az emberek torkán, és saját magunkat és másokat is győzködünk hogy "jo ez így". Ez nem N ellenesség. Azon is fel voltam háborodva amikor a Vita egyedi kártyával jött ki, és azok persze jó drágák voltak. Akkor sem azért mert nem tudom megvenni, hanem mert ezek egyszerű lehúzások. Ha javul a játékélmény és az pénzbe kerül, az egész más.j
33.
33.
kopic
#15: +1
Ezt mondom en is. Az n fanoknal nincs rosszabb a vilagon. Meg a trollok is jobbak.
32.
32.
kopic
#6: A problema ott van hogy a csicska nintendo kepes volt ekkora tarhellyel kiadni. Szoval ne csodalkozzal hogy valaki fel van haborodva ezen.
31.
31.
konkolyadam
#15: Nem fogok megsértődni, de nem is fogok hisztizni ezen. Ilyen lett és kész. Amennyi pénzt beleöltem már ebbe a hobbimba nem fog meghatni egy x ezer forintos kártya, bár én kizárólag fizikai cuccokat veszek. Ez egy ilyen hobbi, akinek nincs rá pénze, hogy azt élvezni tudja sírás nélkül az kezdjen el szalvétát gyűjteni.
30.
30.
aordog
Itt a 32 GB rengeteg, mivel a játékokat nem kell telepíteni.
A WiiU-mon is elég.
Nem kell szarakodnotok...bár bocs.
Most tolom a Wind Waker-t. Beeeeszarás :)
29.
29.
aordog
Itt a 32 GB rengeteg, mivel a játékokat nem kell telepíteni.
A WiiU-mon is elég.
Nem kell szarakodnotok...bár bocs.
Most tolom a Wind Waker-t. Beeeeszarás :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...