Új VR-szemüvegen dolgozik a Vive-csapat

  • Írta: fojesz
  • 2017. május 19.
  • Hardver
Link másolása
A headset a Google Daydream platformjára épít, kábelmentes lesz, sőt egyáltalán nem függ majd a PC-ktől vagy okostelefonoktól. Az új szemüveg még idén elrajtol, ha minden a tervek szerint halad.

A Google I/O során a Google VR-terveire is fény derült. Mint megtudtuk, a cég olyan új generációs Daydream-szemüvegekben gondolkodik, amelyek kábel, külső érzékelők, sőt PC és okostelefon nélkül is használhatóak lennének. A pontos specifikációkra még várni kell, de a jelek szerint az új eszközök nem érik majd el az Oculus Rift vagy a HTC Vive által nyújtott élmény szintjét, de jobbak lesznek, mint a Samsung GearVR vagy a most elérhető Daydream-headsetek.

További érdekesség, hogy a Google a HTC-vel is megállapodott, így a Qualcomm által készített referenciahardverre támaszkodva a Vive-csapat is készít majd ilyen Daydream-szemüveget - a Google ezenkívül a Lenovóval tudott még összeállni. Ha minden jól megy, ezek az eszközök már hónapokon belül elérhetők lesznek, és úgy tűnik, a Daydream-féle kontroller jár majd melléjük.

A szemüvegek a Project Tangóra támaszkodó WorldSense mozgáskövető rendszert használják, és a Seurat renderelési technológiát is támogatják, amivel gyengébb hardver mellett is látványos VR-élmény érhető el. Mindkettőhöz találtok fent egy-egy videót.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...