Bizonytalan az Alien-sorozat jövője?

  • Írta: Shifty
  • 2017. július 24.
  • Cooltúra
Link másolása
A The Hollywood Reporter beszámolója szerint az Alien: Covenant bevételei messze elmaradtak a várakozásoktól, így a stúdió részéről a franchise jövőjével kapcsolatos nagy lelkesedés is elapadt.

Az Alien: Covenant tavaszi premierjét megelőzően a 20th Century Fox elképesztően lelkes volt az Alien-sorozat jövőjét illetően. Annyira bíztak Ridley Scottban, hogy kukázták Neill Blomkamp sorszámozott Alien-filmjét, helyette pedig teljes egészében a Scott-féle iránynak adtak zöld utat.

Akkor még úgy tűnt, hogy a Prometheusszal elindított új irányt viszik végig, de az Alien: Covenant egyértelmű sikertelensége miatt most teljesen újraértékelik a jövőt, vagyis bizonytalan a korábban már bejelentett további felvonások sorsa.

A Covenant bevételei a második hétre 71 százalékot zuhantak, így világszinten 232 millió dollárnál ragadt meg, ami még a Prometheus eredményénél is rosszabb.

25.
25.
Simonus18
Jobban kéne törni magukat Ridleyéknek, ha tényleg JÓ alien filmet akarnak hozzáadni a franchise-hoz. Mint érdekes film jó volt, de mint alien eléggé szomorú adalék, sőt nem is adalék, mivel kiderült, hogy origin történet, ami még több minuszt érdemel.
23.
23.
Trapyd
Megnéztem a covenant ot, nem hittem, hogy lehet annyira rossz, mint mondják. Mi a büdös fos hányás volt ez??????????????
20.
20.
kexiaxel
Prometheus jó felvezetés volt csak az emberek türelmetlenek voltak lassúnak vélték.
Minnél hamarabb alient akartak látni.
Ez azt szülelményezte, hogy Ridly a Prométeus 2 és 3 at egybe akarta olvasztani, hogy az események felpörögjenek.így elvesztette a misztikumát.A karakterek nem bontakozhattak ki...
Sajnos ez nem sikerült neki. Innen indulna be a Story az emberek meg már nem támogatják.
Ridlynek magára kellett volna figyelni nem a sok élvezethajhász türelmetlen emberekre.Akkor nem kapkodott volna és többen szerették volna a filmet.
19.
19.
Trapyd
Nagyon sokszor láttam már, hogy szapulják a 3. részt, de azt sosem láttam miért.
16.
16.
Sei89
Én csak az Oats Studios által látok reményt egy jó alien filmre, ha mégis megkapnák a lehetőséget az elkészítésére.
15.
15.
#13: Nem igy van, mert ha rendes alien lenne (1-4) akkor azon sirnanak, hogy miert nem ujit semmit. En egy rendes 5. Reszt szerettem volna, folytatast, nem blomkamp buzisagot, se prometheus fost. Rendes Alient.
14.
14.
delphijos
#12: Szerintem sincs igazad, ha egy szuperhősös film szar, az is bukik. Szó sincs róla hogy ne lett volna igény egy JÓ alien filmre. ( ha olvastál fórumokat a bemutató ELÖTT , Te is tudod ) csak ez nem az lett. És a netnek köszönhetően gyorsan elterjedt. Ennyi.
13.
13.
#11: Felsoroltál két neked nem tetsző filmcsoportot, mintha csak tényleg ezeket gyártanák. Nyugodt lehetsz, azért bukott mert szar film lett, bőven lenne rá igény.
12.
12.
Perseus84
#9: Ha olvasni akarsz olvass. Az a filmrol szol. Nem mondtam h jo a Covenant de nalam egy Vasber 8-tol meg Szpajdermen 7-tol SOKKAL tobbet er.
11.
11.
Perseus84
#8: Az orbitalis baromsagomat kerlek indokold meg mert ezt igy nem fogadom el.
10.
10.
Grabowsky30+
Voltak részletei amik tetszettek, de összességében nem volt egy jó film, és ami fontos nem volt benne semmi amitől Alien film lett volna, a film közepén rendesen unatkoztam amikor smároltak az androidok. Ami még nagyon nem tetszett, hogy a legénységből nem ismertünk meg senkit így az, hogy meghaltak számomra teljesen érdektelen volt, egyáltalán nem jelentett semmit. A vége felé mikor jött a "felmentő sereg" akkor tűnt fel, hogy már csak ketten éltek a landoló brigádból annyira nem volt jelentősége ennek a társaságnak és haláluknak! Prometeus nekem jobban tetszett! Alapjában véve nem lett volna rossz ez az irány, de valahogy nem sikerült ezt úgy megvalósítani ahogy ezt meg lehetett volna.
9.
9.
Drazhar
#6: Egyrészt kisarkított hülyeség amit írsz, másrészt ha 'ilyen' Alien filmek lennének csak a jövőben is akkor valóban inkább múljon ki az egész franchise a picsába. Majd olvassuk a könyveket helyette.
8.
8.
6.
6.
Perseus84
Nem azert bukott a film mert szar lett hanem azert mert mar nincs igeny az ilyen filmekre sajnos. Helyette a szuperhosos fostalicska filmeket meg Adam Seneders szar komediait nezik az amcsik meg a gyokerek.
Hat akkor csak tamogassatok hollywoodot. Majd ha mar egy Alien film se lesz mehet majd a siras...
5.
5.
Necreon
Hát nem kéne szétbaszni mondjuk a franchise-t Michael Fassbender pszichoterror szoftpornó maszturbáló jelenetével, és akkor esetleg nem ott tartana a kasszáknál ahol. Nyilván ez csak egy kiragadott példa de brutálisan szar volt a Covenant.
4.
4.
#3: Én inkább valami új univerzumot látnék most már szívesen.

McDuff-al viszont annyiban egyetértek, hogy a Prometheus-nak legalább volt egy íve amiből ki lehetett volna hozni valamit maximális odaadással.
Én úgy hiszem az volt az utolsó irányvonal.
Ezt nem lehet a végsőkig próbálni, mert anyagilag ez a film már teljes csőd lett ha azt vesszük.
3.
3.
Stack
Nem csoda hogy elmaradt a siker mert mind a két film sz@r volt...
Logikai bukfencek folyamatos sorozatára épült a cselekmény. Ezek után nem csoda hogy a rajongók lelkesedése is apad. Lehet meg kéne próbálni egy új irányvonalat, mert az univerzumban még van bőven lehetőség.
2.
2.
McDuff
Én is lelkes voltam Ridley Scott bácsi neve hallattán, akár csak a Fox, de aztán kaptunk egy "Alien: nesztek b*zdmeg, az előzőből hiányoltátok, akkor most itt van egy falkányi!" című részt.
Nekem semmi bajom nem volt a Prometheus irányával, jelenetekbe/színészekbe bele lehetett kötni, de azért látszódott, hogy milyen irányba fog majd ez elmenni, az pedig sokkal érdekesebbnek tűnt, mint ami végül ez a fostenger lett!
1.
1.
Lol, nem is láttam sok értelmét.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...