NES-emulátort rejt a Nintendo Switch szoftvere

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Sok Switch-tulaj nem is gondolta volna, hogy a konzol firmware-jében egy NES-emulátor lapul. A hackerek azt is felfedezték, hogy egy 1984-es rejtett golfjáték is ott van a szoftverben, ami a Joy-Conokkal is játszható.

A SwitchBrew oldal leleményes hackerei már beleásták magukat a Nintendo Switch firmware-jébe, és több érdekes dolgot találtak. Az egyik egy teljesen működő NES-emulátor, ami már az első konzolokban is benne volt. A másik az 1984-es Flog című golfjáték ROM-ja, amely mozgásérzékeléssel is játszható a Joy-Conokkal.

Hivatalosan persze egyik sem kelthető életre, és a hackerek sem részletezték, hogy milyen eszközökkel bírták működésre az emulátort. Az oldalon még több információ áll rendelkezésre a Switch illesztőprogramjáról, kitérve a fájlokra és a fájlrendszerre is.

A hír nagyon érdekes, lévén a vállalat még nem jelentette be a Virtual Console-t, de mindenképpen számol azzal, hogy a NES-játékok is futtathatóak legyenek a konzolon - ráadásul mozgásérzékelés mellett, amire korábban nem volt példa. 

2.
2.
#1: Jah, atolvashatnak egyszer mielott kimegy a cikk.

Tehat built-in cucc az emulator amit kesobb akartak villantani, miutan kifut a mini nes, snes...
1.
1.
McDuff
"Hivatalosan persze egyik kelthető életre" - most az vagy az emu vagy a golf játék? :D gondolom ez itt "egyik sem" akart lenni.

"lévén lévén" - itt meg 2x szerepel a szó.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...