Kiderült az Assassin's Creed: Origins gépigénye

  • Írta: fojesz
  • 2017. október 6.
  • Gépigény
Link másolása
Kiderült, hogy milyen konfiguráció szükséges a PC-s Assassin's Creed: Origins futtatásához. Ha az Assassin's Creed: Syndicate elröfögött a gépeden, jó hírünk van: az Origins rendszerigénye nem változott semmit.

Az Assassin's Creed: Origins PC-s változatán a Ubisoft kijevi stúdiója dolgozott, amely állítólag rendkívüli hangsúlyt fektetett az optimalizációra. A játék gépigénye nem változott az Assassin's Creed: Syndicate óta, így az új rész több játékoshoz juthat el potenciálisan, mint az előző, ráadásul a játékmenetet is úgy tervezték meg, hogy azt tökéletesen lehessen irányítani egérrel és billentyűzettel. (Zárójelben: a Syndicate gépigénye anno szokatlanul szigorúnak tűnt.)

Minimum gépigény (720p, alacsony részletesség):

  • Windows 7 (SP1), Windows 8.1, Windows 10 (64-bites)
  • Intel Core i5-2400s @ 2,5 GHz vagy AMD FX-6350 @ 3,9 GHz
  • NVIDIA GeForce GTX 660 vagy AMD R9 270 (2 GB VRAM, Shader Model 5.0)
  • 6 GB RAM


Ajánlott gépigény (1080p, maximális részletesség):

  • Windows 7 (SP1), Windows 8.1, Windows 10 (64-bites)
  • Intel Core i7-3770 @ 3,5 GHz vagy AMD FX-8350 @ 4 GHz
  • NVIDIA GeForce GTX 760 vagy AMD R9 280X (3 GB VRAM, Shader Model 5.0)
  • 8 GB RAM


Végre választhatunk nehézségi szintet is

A sorozat történetében először az Assassin's Creed: Originsben választhatunk nehézségi szintet, ezt a játék direktora, Ashraf Ismail erősítette meg az Assassin's Centralnak adott interjúban.

Ismail szerint valaki a történetért, valaki pedig a játékmenetért szereti az Assassin's Creedet, ezért vezetik be a testre szabható nehézséget. Mint mondta, a játékosok dinamikusan állítgathatják a játék keménységét, az egyes szintek között pedig nem csak Bayek életereje jelenti a különbséget. Később egyébként annak is kedvez majd az Origins, aki turistaként nézelődne az ókori Egyiptomban.

Az Assassin's Creed: Origins október 27-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. A legutóbbi trailercsokrot láttad már?

18.
18.
sir princo
Végre optimalizálják ezt is :D Már kezdtem félni hogy akadni fog xd
17.
17.
#16: Mondjuk azt én is kiszúrtam, hogy prociban nem nagyon mennek 8350 fölé ami már ugye 2012-es darab, de videokártyában sem kér semmi 1060 felett. Ami pedig koránt sem rossz kártya, de az is alsó középkategóriás csak.

Mindegy, ez nekem csak jó, ha belegondolok.
16.
16.
GAMEROD
Egy jó ideig nem fog emelkedni a gépigény, köszönhetően a jelenlegi konzolgenerációnak és az egy kaptafára épülő játékmechanikának. Egyedül a Star Citizen és a Kingdom Come izzaszthatja be az 1080p gépeket is.
15.
15.
Kalácsképű
#14: A Wildlands altalanossagban ugy nezett ki, hogy minden sarkon letettem a hajam.
14.
14.
FrankBlack
#13: +1 Pontosan. Ott a BlackFlag (és a Rogue) után áttértek az AnvilNext 2 motorra, amit elsőként a Unity használt. Voltak gondok rendesen az tény, de a javítások után már az is teljesen korrektül futott. A Ghost Recon WL is ezt a motort használja. Ott már sztem a premierkor is egész vállalhatóan volt optimalizálva a játék, de később még tovább csiszoltak, javítottak azon is. És az Origins is ezt a motort használja.
13.
13.
Stranger
#12: Már a Unity is jól futott a patch-ek után. Egy 10 éves quad szériás proci jobb teljesítmény hoz a Unity óta mint az AC1-Black Flag részeknél, köszönhetően az értelmes CPU optimalizálásnak. GPU mindig kellett, de ilyen grafikáért kell is... nekem egész szépen ment a Unity HD6870-el.
12.
12.
FrankBlack
#11: Szerintem az (is) csak a megjelenéskor volt az. De akkor tényleg az volt. Nem sokkal később azonban, néhány patch után már egészen jó lett (mint sok más ubis cím is sztem). Éppen mostanában tolom, nincs vele különösebb gondom, pedig én nagyon érzékeny vagyok az optimalizálatlanságra (framerate ingadozás, drop, stuttering, stb.)
11.
11.
ollie92
Hát anno a syndicayehez is ígértek fűt fát, hogy jobb lesz, mint a Unity, aztán az is egy optimalizálatlan játék lett. Jó, nem érdemes sokat várni a Ubisofttól. Hamarosan kiderül mit tud...
8.
8.
user101
Régi gépem van, de menni fog 1080p-ben maximális részletességgel van 120fps-el :))) Ez már döfi !

Remélem a nehézség állítási lehetőség azt jelenti, hogy magasabb fokozaton, nincs drón és shotgun, meg hőkövető rakéta ! :DDD
6.
6.
crytek
#5: Ez így van már a 8GB is lassan égőnek számít :)
5.
5.
xICEMANx
#4: Szerintem csak jó lenne új gépet venni. Az a 6 giga az már manapság semmi... Ezekszerint nálad még 2 vagy talán 4 lehet. Elég elkeserítő.
4.
4.
tomcsa4
Jó tré. 720p minimum 6 giga ram? Jó lenne megtanulniuk programozni is.
3.
3.
xICEMANx
Nagyon adja, simán adta volna a régi config-om is az Ajánlott gépigény-t :D. Várós nagyon.
2.
2.
crytek
Mi a szösz a 576. részre megtanultak optimalizálni? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...