Dead Cells - hamarosan konzolokon is

  • Írta: Shifty
  • 2018. január 29.
  • Bejelentés
Link másolása
A Motion Twin a hétvégén hivatalosan is megerősítette, hogy a tavalyi esztendőben PC-re bemutatkozott roguevania idén végre konzolokra, azaz Switch-re, PS4-re és Xbox One-ra is beszerezhető lesz.

Ha azt hitted, hogy a roguelike játékoknak leáldozott, akkor nagyobbat nem is tévedhettél volna, a stílus egyik jeles, tavaly PC-n már bemutatkozott képviselője ugyanis az elképesztő népszerűségének köszönhetően hamarosan konzolokon is megjelenik.

A francia Motion Twin alkotása, a Dead Cells lényegében a jól ismert roguelike címek, valamint a metroidvania műfaj legismertebb képviselőinek főbb jellemvonásait vonultatja fel, amiből aztán megszületett az öszvér játékstílus, a roguevania. A Dead Cells egyébként egy 2D-s, Dark Souls-esszenciát nyomokban tartalmazó akciójáték, amiben több mint 50 fegyver és varázslat, valamint egyedi játékmenet várja a játékost. A megvalósítás a stílus jellegéből adódóan nonlineáris, így komoly szerepe lesz a felfedezésnek.

5.
5.
Necreon
Nem jelent meg. Early Access-ben van, még mindig. Egyébként egyedül vagyok azzal, ha undorítónak tartom azt a viselkedésformát van hogy egy adott - esetünkben PC - platformon lévő Early Access project, és azt a pénzt amit a projectben bízóktól kapnak a fejlesztés befejezésére, a project büdzsé bővítésére hogy több, tartalmasabb, érdekesebb, egy szó mint száz jobb végeredményt kapjanak pusztán bizalmi alapon, na azt a pénzt fogja a jófej független fejlesztő és szépen beleöli a konzolra fejlesztésbe az eredeti platformon befejezése ELŐTT.

Persze, ha jól sikerül, olyan project amit érdemes támogatni, elsők között kampányolok majd mellette és ajánlom mindenkinek más platformra is, ha utólag bejelentik, sőt, remélem hogy be fogják mert ha valami jó, hát legyen mindenkinek elérhető, a fejlesztőnek legyen meg a megérdemelt sikere belőle.

De ennek az Early Access-re befizetéssel megszavazott bizalomnak a szembeköpése ha azt csinálják hogy "itt egy indie fejlesztő, csinálja ezt meg ezt, támogasd ha úgy érzed megérdemli és szeretnéd látni a project sikerét", majd kiderül hogy a pénzed nagyon nem arra megy el.

De számtalan példa van. Kiragadnám a République -ot, aminél a fejlesztők pontosan ugyanezt játszották el, a PC verzió mai napig egy bugos katyvasz, levették róla az Early Access jelzőt, a pénzt meg konzolportba ölték.
4.
4.
Rézfánfütyülő
Régóta benne lakik az Early Accesben, de elég hamar megvettem, így követem egy ideje, a csapat ami dolgozik rajta pedig folyamatosan fejleszti - néha lépnek 1-2 olyat, hogy a hajam tépem tőle, de közel se bánom azt a 140+ órát amit belepakoltam. Jól fut, jól lehet irányítani a, fegyverek többnyire mind jók, a kritikára pedig figyelnek. Csak ajánlani tudom ,ha valaki nem próbálta még.
3.
3.
Shannaro
#2: Nagyon szórakoztató, csak ajánlani tudom. Billentyűzet+egér kombinációval játszottam, és elég jól kézre esik, pedig az ilyen oldalnézetes játékoknál inkább a kontrollert preferálom.
2.
2.
PaprikaJancsi
#1: Az a vicc, hogy PC tulajdonosként én is most halottam róla először, és nagyon tetszik, lehet beszerzem.
1.
1.
Stranger
Még jó, hogy konzolokra is megjelenik. Így letudta hozni a gémer sajtó, hogy egyáltalán létezik a játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...