76,5 millió példánynál jár a PlayStation 4

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 2.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony pénzügyi helyzetjelentése is befutott, amiből kiderült, hogy a PlayStation 4-ből 76,5 millió példányt szállítottak le a boltoknak a bemutatkozása óta - csak az elmúlt negyedévben 9 milliót.

A Sony is közzétette a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentését. A japán vállalat 9 millió PlayStation 4-et szállított le a boltoknak a december 31-én véget ért negyedévben, így a konzol összesen 76,5 millió példánynál jár. (Érdekesség: januárban a ténylegesen eladott gépek számáról is szót ejtett a cég, akkor 73,6 millió konzolról számolt be.)

Habár egy évvel ezelőtt 700 ezerrel több konzolt szórt ki a cég, a Games & Network Services részleg teljesítményén ez nem éreztette a hatását. A PlayStation-üzletág forgalma 16,2 százalékkal 718 milliárd jenre nőtt a megerősödött játékeladások miatt, míg az üzemi eredmény 50 milliárd jenről 85,4 milliárd jenre hízott.

A teljes Sony árbevétele 11,5 százalékkal, míg az üzemi eredménye 280 százalékkal nőtt, ami 2,7 billió, illetve 350,8 milliárd jent jelentett. A pénzügyi jelentéssel párhuzamosan Kaz Hirai elnök-vezérigazgató lemondott a posztjáról.

26.
26.
Nagyerecsakide
Sok pc-s megunja bányászláz miatti aranyárakat és konzolra vált.
Csak nehogy a konzolok is dráguljanak. Horribilis összeg kell egy gamer pc gépre, ehhez képest a konzol sokkal előnyösebb.
25.
25.
zozo76hun
szerintem a pro eri meg igazan. ugyanugy ahogy az xbox-bol is az xox. ahogy bejott az xox mar adtam is el a francba a xo-t, ugyanigy tettem volna akkor is ha ps4-em lett volna. rogton pro-ra valtottam volna, meg akkor is ha a pro-nal kevesebb game nativ 4k, sot meg akkor is valtottam volna ha a korabbi tv-m hasznalnam (ami fullhd es kisebb is mint az uj 4k/hdr). tobb fps van, esetleg jobb texturak vagy nagyobb felbontas (masnem visszaskalaz).
24.
24.
Én meg múlt hétfőn hoztam haza a PS4 Pro-t. :P Nekem a 4K eszembe sem jutott.

#3: Sok exclusive-ot nyomatnak manapság, meg az utóbbi évebkől is lehet bőven válogatni. A PC-s összegek meg az egekben vannak jelenleg, szóval szerintem igen, pont most érdemes beszerezni egyet.
22.
22.
cannondale
#16: Mert nem értedz hozzá. Ott gondolnak a fiatslokra, új generáció, mint usa-ban 8 évnél nem kehetsz tovább minisztetelnök. Akármilyen menő vagy, diktátor 8 év után.
21.
21.
kamgecam
#20: Tyűha! Meg fognak itt téged skalpolni a no life tagok hogy azt merted mondani az exkluzív címek miatt vesznek az emberek konzolt. :) Total War-t viszont rohadtul sajnálom hogy nincs ps-re. Most kezdtem el olvasni a könyveket(Ravenor trilogia stb) és durván beszippantott. Az Eisenhorn könyveket viszont sehol sem lehet megtalálni (digitálisan sem) pedig akár a fénymásolatukat is kifizetném.
20.
20.
Necreon
Mostanra jött össze annyi exkluzív, olyan áron, hogy megérje, és most van előttünk annyi elérhető távolságban lévő exkluzív, hogy megérje.

Amellett hogy a PC-t huszadrangú portokkal ajándékozzák meg rendszeresen mobiljátékos stúdióhoz kiszervezve aprópénzért a munkát, ez volt a döntő faktor amiért váltottam.

Mondjuk a váltottam nem a legjobb szó, Endless Space 2, Total War Warhammer és Overwatch az PC-n megy.
16.
16.
Norbiii
Egymás alatt olvasom ott oldalt:

"Lemondott a Sony elnök-vezérigazgatója"

"76,5 millió példánynál jár a PlayStation 4"

:D
15.
15.
kopic
Brutalis. Jovore siman meglesz a 100 milla.
14.
14.
cannondale
#3: 2 év múlva ps5, de még 1,5-2 évet kell rá várni, mire játékot írnsk rá, vagyis: 4-5 év múlva vegyél ps5-öt
13.
13.
cannondale
#3: 2 év múlva ps5, de még 1,5-2 évet kell rá várni, mire játékot írnsk rá, vagyis: 4-5 év múlva vegyél ps5-öt
9.
9.
Gaboo77
#3: A PS5 még szerintem 2 év. Mindenképpen Pro-t javaslom! Sokkal szebb grafikát állít elő 4K TV nélkül is. A mostani címek komolyabb textúrával és nagyobb látótávolsággal dolgoznak Pro-n. Az árkülönbözet meg annyira nem jelentős a teljesítmény tükrében.
8.
8.
PaprikaJancsi
#6: Ja és igen, a ezek a FullHD-s előnyök csak néhány játéknál vannak.
6.
6.
PaprikaJancsi
#3: Szerintem érdemes, egy-két évig tuti, hogy nem jön új konzol, főleg ha látják, hogy úgy fogy mint a cukor. FullHD-n is vannak előnyei (több Fps, részletesebb grafika), de leginkább 4K monitorokon van változás. Ha nem vagy biztos a megvételében, akkor szerintem egy Slim is megteszi, nagyon jó csomagokban kapni.
4.
4.
drizzt10
Ha most veszel sokkal jobban megéri a pro még akkor is ha nem rendelkezel 4K-s kijelzővel. A legtöbb új megjelenésbe már van lehetőség full hd-ban nagyobb FPS el játszani. És stabilabb is a boost módba a legtöbb régi cím.
3.
3.
MalditoKen
Mikor jöhet a PS5 ?
Érdemes még most beszerezni egyre ?
Illetve a PRO-t csak akkor érdemes ha 4k monitorod van, ha FULL HD felbontással szeretnél játszani elég egy 'sima' PS4 is ?
2.
2.
user101
Van rá játék... és nem indie ...
1.
1.
LexerTheFirst
Az kemény... fél éve voltak 60 milliónál. Keményen fogy a PS4.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...