Ne várjunk a Microsofttól battle royale-játékot

  • Írta: szlav
  • 2018. április 30.
  • Biznisz
Link másolása
Úgy tűnik, hogy a Microsoft nem ugrik fel a battle royale-vonatra. Habár a hihetetlen sikereknek örvendő zsánerrel gyakorlatilag pénzt lehet nyomtatni, Phil Spencer inkább egyedibb úton vinné tovább a Microsoft videojátékos részlegét.

Nem valószínű, hogy a közeljövőben érkezik a Halo: Battle Royale és a következő Gears of Warban sem a csirkevacsorát fogjuk hajszolni. Phil Spencer, az Xbox nagyfőnöke a minap Twitteren nyilatkozott a rekordokat döntögető műfaj kapcsán.

Spencer a rövid posztban elárulta, hogy természetesen tisztában van azzal, hogy emberek milliói játszanak battle royale-játékokkal manapság, de nem szándékoznak ilyen típusú programot fejleszteni csak azért, mert mások hatalmas sikereket értek el vele. Hiába arat elsöprő sikereket a Fortnite és a PUBG, inkább olyan fejlesztőcsapatokat támogatnának, akik egyedi ötletekkel rukkolnak elő.

Nem meglepő persze, hogy a Microsoft nem akar saját fejleszétssel beszállni a battle royale-piacra, hiszen jelenleg is partneri kapcsolatban állnak a PlayerUnknown's Battlegrounds alkotóival - nem véletlen, hogy a játék a Microsoft Store-on, illetve Xbox One-on is megvásárolható. Egy hasonló szoftver piacra dobásával tehát közvetlen konkurenciába szállnának a Bluehole videojáték-óriásával.

17.
17.
zozo76hun
#11: jo penzert mindent! :D
16.
16.
zozo76hun
#12: en birlak, mivel en is xbox-os vagyok a mai napig, DE! ha multiplatform akkor inkabb mar PS4PRO-n jatszom mert az lett a fo platformom. hogy miert?

mert a ps platformjan kevesebb jatekbol maradok ki

mert nem sok kulombseg van (sajnos) a ket platform kozott a jatekok minosege kozott (nemi felbontas esetleg, textura gyak. semmi)

mert sokkal tobben jatszanak a ps platformjan, emiatt is jobb ezen multizni. itt pl a kedvencemre, a BF1re gondolok.

ezeket kifejtettem mar egy masik topikba.

2002 ota kitartottam az xbox platformjan, nem mondhatod hogy nem toltam a szekeret az MS-nek, lasd a gepparkomat:

1 db xbox classic (megvan, soha nem adom el)
3 db xbox 360 (fat/slim fenyes/slim matt, a fat 3 ledes lett 2x, mind eladva)
3 db xbox one (500gb/1tb/1tb, mind eladva)
1 db xbox one x scorpio edition (meg megvan)

de az a toketlenkedes ami az xbox one ota megy, meguntam, na, nem tehetek rola.
15.
15.
frankdelgado
#14: Elismerésem, h veszed a fàradtsàgot és komplett esszéket írsz, csak harmincadjàra màr unalmas kicsit ugyanazt olvasni.
14.
14.
Duken
#13: Ez a 12 számú versenyzőnek ment.
13.
13.
Duken
#10: Szeretnék helyette is bocsánatot kérni hogy nemcsak szép és jó multiplatformokkal vagy csak ubis, ea-s stb játékokkal hanem belső fejlesztésű exkluzív címekkel is szeretnénk (tudod ezért vesz valaki konzolt...akit nem érdekelnek az exek semmi baj nincs ezért van a pécé, azon a legszebbek a multiplatform címek) játszani ami megmutatja felhasználja az X erejét és még jó is. Egyéként ki a szom kezdte ezt az új trendet hogy pécésítsük el a konzolokat? ( nem, nem az architekturára gondolok) Nemtom őket szánjam jobban vagy akik beszopják ezt a különben már eltűnő félben lévő divatot? De azért bocsánat hogy szeretnénk sok-sok remek exkluzívot a sok remek multiplatform cím mellett is...Olyan jó azért a Far Cry 5 "mellett" néha God Of War-ozni, BotW-al tolni Forzázni stb...Bocsi bocsi bocsesz hogy ilyen megátalkodottak vagyunk. Tudom szőrnyű bűn ez itt a gk-án, szeretni egy-egy exkluzív címet, vagy kimondani egyáltalán ezt a szót. Rosszabbak vagytok már mint az sjw. ;)
12.
12.
frankdelgado
#10: És ha szép és jó, de nem exklúzív, akkor nem is jàtszol vele?
11.
11.
LexerTheFirst
10.
10.
zozo76hun
"Ne várjunk a Microsofttól Battle Royale-játékot"

Nem is varok tole, csak valami olyan jo es szep exkluziv jatekokat ami meggyoz hogy a hetek ota be sem kapcsolt XOX-et ne adjam el!
4.
4.
És szerintem nem is tudnák összehozni. Mármint a jelenlegi konkurenciával, valami nagyon egyedi módon kéne frissíteni a recepten, hogy felkeltse az emberek érdeklődését.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...