Befutottak a Days Gone legfrissebb részletei

  • Írta: Shifty
  • 2018. május 9.
  • Hír
Link másolása
Az előfizetők számára már elérhető a Game Informer júniusi száma, így számukra már olvasható a tegnap beharangozott, 14 oldalas Days Gone-előzetes, ami rengeteg vadonatúj információt tartalmaz. Ezekből szemezgettünk most.

A Days Gone-t a SIE Bend Studios csapata készíti Oregonban, közel ötödik esztendeje. A játék első ötletei még az Uncharted: Golden Abyss fejlesztése után merültek fel, az évek során pedig annyira ambiciózus projektté érett a Days Gone, hogy 2016 után megduplázódott a stúdió mérete, így több mint 100-an dolgoznak már a játékon.

A játék története hét évvel azután veszi fel a fonalat, hogy az Egyesült Államok területén végigsöpört egy halálos vírus. A kialakult helyzet kezelését egy NERO (National Emergency Response Organization) nevű szervezet kapta meg, aki 12 ellenőrzőpontból álló karanténzónát húzott fel, nem sok sikerrel. Főhősünk Deacon, akinek lesz egy társa vagy barátja, Boozer. A játék a túlélésről fog szólni, nem pedig a gyógymód megtalálásáról, arra ugyanis már nemigen van esély, és minden érdekelt szervezet le is tett róla.

A játékban hozott döntéseink befolyásolják a cselekményt, így amikor elcsenjük Boozer cuccait, nem meglepő módon feldúlt lesz a történtek után, és ez bizony a kapcsolatunkra is kihatással lesz majd. A Days Gone egy hatalmas vidéken fog játszódni, mi pedig nagyobb táborokban tudunk majd megpihenni és kapcsolatokat kiépíteni. Ahhoz, hogy a főbb helyszínek között majd gyorsutazni tudjunk, ki kell pucolnunk a vidékeket.

Fegyvereink és cuccaink a környezet, például az eső hatására elhasználódnak, így fontos szerepe lesz a kraftolásnak és a fejlesztéseknek. Hatalmas városokat barangolhatunk majd be, de fegyvereinket csak a menedékházakban és kihalt fegyverboltokban tudjuk majd utántölteni. Választékban egyébként nem lesz hiány, hiszen az arzenált részét képezik majd puskák, géppisztolyok, mesterlövészpuskák, Molotov-koktélok, gránátok, napalm és pisztolyok is. Persze lehetőségünk lesz a lopakodásra is, sőt szükségünk is lesz rá. A távolból, egy távcső segítségével mérhetjük majd fel a terepet, hogy aztán lopakodva vagy csapdákat felhúzva tegyünk rendet. A hatalmas nyílt világban természetesen nemcsak a zombik lesznek az ellenfelek, így érdemes mindenhez óvatosan közeledni, mert simán lehet, hogy egy másik banda csapdájába futunk bele. Deacon egyébként egy végrehajtó motorosklub, a Mongrels tagja.

Motorunk természetesen fejleszthető lesz, többek között kozmetikai kiegészítőkkel, festésekkel. Növelhetjük a benzintank méretét és tartósságát, de akár az abroncsokat is cserélhetjük, attól függ, milyen időjárással nézünk szembe. Melléktevékenységként vadászhatunk is, de a fő történetvonalat kitöltik majd flashback-epizódok is, ahol Deacon és felesége, Sarah múltjáról tudhatunk meg többet.

Ha Deacon bajba kerül, akkor fordulhatunk majd a "túlélő látomásához", ami tulajdonképpen kihangsúlyozza azokat a főbb tárgyakat, amelyek segítségünkre lehetnek. Idővel aztán ellenfelek kiemelésére is használhatjuk ezt a képességet. Deacon egyéb tulajdonságai is fejleszthetőek lesznek, mint például a stamina vagy az életerő. Az Assassin's Creedből ismerős tornyokat (itt éppen rádióállomásokat) is megmászhatunk, bár ezek szerepe egyelőre nem ismert.

Az ígéretek szerint nem lesznek fetch-küldetések és time trial-kihívások, vagyis minden a történetet szolgálja. Az E3-as, 2016-ban bemutatott demóban 500 zombit láthattunk egyszerre a képernyőn,  erre a későbbiekben is számíthatunk majd. A hordáknak egyébként aludniuk, enniük és inniuk is kell, ami nyilván a gyengéik is lehetnek.

A Days Gone valamikor jövőre jelenik meg, kizárólag PlayStation 4-re.

32.
32.
már megint pontbuzik mindehol, :D
31.
31.
danimo77
Nagyon tetszik a játék, de hihetetlen, hogy annak ellenérem hogy főhős a gameplayben végig a haverjával van mégsem terveznek bele coopot.. :( Ezt nagyon jó lenne coopban játszani.
24.
24.
LexerTheFirst
#17: Legyen neked igazad, de engem ez cseppet sem fogott meg úgy mint a GoW, vagy a Detroit, vagy a Spider.
22.
22.
Duken
Game informer youtube csatornáján új gameplay és interjú van.Igaz alpha gameplay de nekem az eddig látottak alapján bejön a cuccos!
17.
17.
Zoli0507
#16: Èn meg arra tippelek hogy egy HZD fèle mèrföldkő lesz. Nem vèletlenül halasztanak majd 1èvet vagy akàr többet is. A story ütni fog erre mèrget veszek, szerintem ez a plusz idő a jàtèkmechanika finomìtàsa, grafika tuningolàs... esetlegesen pàr jàtèkelem ùjragondoloàsàra kell. A santa monica-nak is plusz 2èv kellett a pro miatt. Èn nem vagyok oda a zombis jàtèkokèrt, egyedül a Dying Light ami szàmomra istentelenül jò, persze TLOU de az teljesen màs műfaj.
15.
15.
A Pulyka
500 zombi a keprnyon? :o olyan fps droppok lesznek, hogy kiugrik a szemem :D
Hat nem az a tipusu jatek, ami a goty kategoria, ilyenbol mar lattunk tobbet, attol fuggetlenul varos, mert szeretem a nyitott vilagu mokazast, es a tps lovoldozest is, de nem hiszem hogy 8 max 8.5 pontnal tobbet fog kapni, az majd a Last of us lesz.
14.
14.
Drazhar
#4: Igazából a leírás alapján ez egy sandbox TLoU, szóval szerintem megkapod amit vársz tőle :)
12.
12.
Duken
#11: Végsősoron a barátunk azt meg szokás meglopni nem?...ööö vagy nem?
8.
8.
mephi
Hm, egyre jobban felcsigáz ez a játék. Minél több infót tudunk meg róla, egyre biztosabb, hogy megjelenéskor a tesztek után én beszerzem magamnak :)
6.
6.
qwaeszrdxt
#4: A sok idióta azokat is zombinak hívta....(TLoU)
5.
5.
markoci555
jól hangzik itt minden, de a 2016-os videó emlékeit nem törli ki: iszonyatos zombi ai, amin jobb ha dolgoznak ezerrel
4.
4.
Yanez
Azok tényleg zombik? Nekem inkább tűnnek fertőzötteknek, ergo valami másfajta járvány súlytotta lényeknek. Pont emiatt kezdett érdekelni egy kicsit, mert a mezei zombis téma már az én könyökömön is kezd kitolongani. Ilyen szempontból felüdülés volt a TLoU, s remélem ez is az lesz!

Plusz pont, hogy nem lesz teleszórva egyforma side opsokkal, és minden küldi a sztorit szolgálja majd. Nem szeretek sokáig időzni egy játékban, mint pl MGSV.

Szóval az eddigiek alapján minden esély megvan rá, hogy egy jó játékot kapjunk. Aztán majd meglátjuk!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...