Imperator: Rome - a Paradox új stratégiai játéka

  • Írta: szlav
  • 2018. május 20.
  • Bejelentés
Link másolása
A Paradox Interactive bejelentette a következő nagyszabású stratégiai játékát. Az Imperator: Rome a hatalmas ókori birodalomba vezet vissza minket, ahol Julius Caesart is meghazudtolva tehetjük hatalmassá Rómát.

A Paradox számára nem ismeretlenek a kiváló stratégiai játékok, olyan címeket köszönhetünk nekik, mint az Europa Universalis, a Hearts of Iron, vagy a Crusader Kings. Jó kezekben van tehát az Imperator: Rome, a svéd stúdió legújabb 4X grand strategy játéka.

A virágzó Római Birodalom sorsa a mi kezünkbe kerül. A mediterrán partvidéktől egészen Britanniáig terjedhet a hatalmunk. Leigázhatjuk az északi népeket is, de ha úgy tartja kedvünk, a kezünk a messzi kelet felé is elérhet. Nagy Sándor és Hannibál után a történelemkönyvek következő fejezete csak ránk vár. Az pedig csak tőlünk függ, hogy gazdag kereskedő nemzetként, vagy vérszomjas hódítóként emlékeznek-e majd ránk. Egy biztos, a Nyugati Civilizáció sorsa nincs még kőbe vésve.

Az Imperator: Rome-ban nem csupán a harci stratégiánk és a seregeink száma dönti majd el a játék sikerességét, ugyanolyan fontos szerepet játszik majd a civil infrastruktúra és a politika is. Ha nem járunk a szenátus kedvében, akkor könnyen elveszíthetjük az uralmat a birodalom felett. Persze erős kezű diktátorként is kormányozhatjuk Rómát, csak győzzük kordában tartani a lázongásokat, a barbár törzseket, valamint a rabszolgákat. 

A provinciáink persze csak akkor érhetik el a teljes potenciáljukat, ha a helytartók végzik a dolgukat. Messze nyúló városokat, modern úthálózatot és könnyen védhető erődítményeket kell felállítanunk ahhoz, hogy a birodalom igazán maradandó legyen. Természetesen mindezek mögé kell egy hatalmas kincstár is, amelyet egy okosan kiépített kereskedelmi hálózattal, vagy a szegényebb népek és a rabszolgák kizsákmányolásával tömhetünk tele arannyal.

 
9.
9.
mestermagyar
#5: Egy paradox játék általában ligákkal feljebb játszik összetettségben mint egy Total War cím.
8.
8.
Stranger
Nagyon szép lett a felhasználó felület O: Beleolvad a játékba, nem úgy mint sok hasonló címnél
7.
7.
Mortis
the hype is real!!!

az a baj, hogy ennek a megjelenése utána is várni kell majd 2-3 évet, hogy a kiegészítőkkel igazán megtöltsék tartalommal. A Stellaris is kb. az Apocalypse után ért el olyan szintet, amire azt mondom tényleg kihagyhatatlan a műfaj szerelmeseinek
6.
6.
Thevon
#5: A Paradox játékai nem olyanok, mint a Total War széria, A Rome Total War-hoz nem tudnám ezt annyira hasonlítani. A Paradox nem körökre osztott játékokat ad ki, a másik hogy ez inkább egy Europa Universalis 4-hez hasonló játék lesz egy csipet CK2-vel. De egyébként ez inkább tűnik egy Europa Universalis: Rome-nak, gondolom alapból ez annak a folytatása akarna lenni, csak más névvel. Személyes véleményem szerint nem tűnik rossznak a játék az eddigiek alapján.
5.
5.
DnTxLoL
Egyet nem értek, méghozzá hogy miért kellene nekünk egy ilyen játék, hogyha már van egy Rome Total War-unk, ami méghozzá elég jó is volt, persze voltak hibák, dehát elnézzük. Ráadásul a képeken látható dolgok elég nagy mértékben hasonlítanak a Total War-é hoz. Nemtudom ti hogy vagytok vele, de a legkevésbé sem tüzesedek fel a hír hallatán. Egy új HUD 2018-ban már nem lehet elég.
4.
4.
Thevon
Érdekelne a játék, de egy sokkal komplexebb Victoria 3-nak jobban örültem volna.
3.
3.
mestermagyar
#2: Nem nagyon köztársaságokra fent játékmechanikákkal bír a CK2.

Annyiban van igazad hogy ha nagyon akarod, akkor majdnem minden korszakot le lehet absztrahálni CK2-es keretek közé úgy, hogy van is valami értelme. De az nagy munka.
2.
2.
Matt94
Én inkább úgy tudnám elképzelni mint a crusader kings-t.
1.
1.
mestermagyar
Az EU4-en fog alapulni ez a cím is. Nem csodálom, volt vagy legalább 4-5 próbálkozás ókori modra a játék élete során. Szerintem felvették dolgozni a moddereket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...