Nyitni készül a Sony a cross-play funkciók terén?

  • Írta: sirdani
  • 2018. június 27.
  • Hír
Link másolása
Még mindig nem rendeződött a helyzet a Sony és a cross-play funkciók kapcsán, a játékosok pedig egyre elégedetlenebbek, hiszen mostanra már köztudott, hogy a megkötések mögött kizárólagosan pénzügyi okok szerepelnek.

Az idei E3-on hivatalosan is bemutatkozott a Fortnite Nintendo Switchre szánt átirata, mely az xboxos és PC-s játékosokkal együtt engedi játszani a Switch-tulajokat is. Mivel a Sony nem kommentálta a PlayStation távolmaradást a cross-playt illetően, rajongók ezrei estek neki a vállalatnak – melyre egyébként a Nintendo és a Microsoft marketingesei külön kampányt is építettek.

Mostanra azonban végre megtört a csend, a Sony meghallgatta a visszajelzéseket, és a vállalat CEO-ja, Shawn Layden hivatalosan is reagált a panaszokra az Eurogamerrel készített interjúban.

„Értjük a dolgot. Számos lehetőséget vizsgálunk meg. El tudod képzelni, hogy a körülmények sokkalta több mindent érintenek, mint csupán egy játékot. Biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk egy olyan megoldást találni, amelyet egyben megért és elfogad a játékosközösség."

A Sony hivatalos Twitter-fiókját azonban még mindig folyamatosan panaszokkal és dühös üzenetekkel bombázzák a rajongók. A legnagyobb probléma, hogy a PlayStation 4-játékosok több játékban sem játszhatnak együtt a PC-s, xboxos és most már switches játékosokkal, jóllehet ennek semmi technológiai akadálya nem lenne. Mint korábban már írtunk róla, a Sony feltételezhetően a pénz miatt nem engedélyezi a platformok közti funkciókat a PlayStation-konzolokon. 

Emellett ráadásul a játékokban elért eredményeket és előrehaladást sem lehet szinkronizálni PlayStation 4-gyel; vagyis hiába van meg a játék PS4-en, és Xbox One-on, mindkét platform esetében teljesen függetlenül új felhasználói fiókkal kell rendelkeznünk. Ezzel szemben a többi platform közt ugyanazt a felhasználót is elérhetjük gond nélkül.

Az interjú halvány reményt adhat, ez alapján elképzelhető, hogy változni fog a vállalat hozzáállása a problémához, azonban egyelőre kicsi a valószínűsége, hogy a közeljövőben együtt játszhassunk platformtól függetlenül a PlayStation 4-es felhasználókkal.

40.
40.
DeKor
#39: Ez jó! Ezt a mondatot gondold át újra, ez már olyan primitív szint, hogy én szégyellem magam! XD De ne most! Olvass és tanulj, szerintem 10-20 év, és észreveszed, mekkora marhaságot írtál. XD
És ezzel vége is. Írj még valamit, mert akkor tiéd lesz az utolsó szó, és jól fogsz aludni. Máskor meg készülj fel, főleg mielőtt szakemberrel állsz le vitázni. ;)
39.
39.
Max3000
#38: Pontosan így van.Ezért nem sikerült sem a butításos (textúra ide-oda pakolásos hülyeséget) valamint sem a 32-es kommentet cáfolnod.
38.
38.
DeKor
#37: Így is van. Aki nem tényekkel, hanem feltételezésekkel "érvel" egy beszélgetésben, az gyakran jár így, amikor rápirítanak. Legközelebb bölcsebb leszel.
37.
37.
Max3000
#36: Látom a személyeskedés fogalma sem nagyon csúszik le.Node ennyi elég is volt.Van belőled így bőven az oldalon.Neked van igazad én kérek elnézést.
36.
36.
DeKor
#34: "Viszont velük érvelni puszta humor."
"Oltári vicces voltál.De az még viccesebb volt,mikor fejlesztőnek adtad ki magad és megakartad magyarázni,hogy végülis nem is butítások folynak csak ide-oda pakolgatják a textúrákat."

Csak hogy tisztában légy azzal, hol kezdődött a személyeskedés. De nem gond, elég sok ilyen kisfiú van a neten, nem bízom abban, hogy most hirtelen magadba szállsz, ez nem a te műfajod. Ezerszer láttam már, hogy valaki elkezd személyeskedni, majd még a végén ő sérelmezi, ha visszakapja. Innen lehet a kisgyerekeket felismerni. Nem veszik észre magukat.
A fejlesztőt nem magyarázom el újra, ha nem megy elsőre, próbáld újra 10 év múlva. ;)
35.
35.
Max3000
#33: Amúgy segítek annyiban,hogy a játékfejlesztő vagy játékfejlesztők alatt minden olyan egyén beletartozik,aki dolgozik a projekten.Például a grafikus is.
34.
34.
Max3000
#33: https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes

Egyébként nézz utána mi a gyűjtőfogalom.
33.
33.
DeKor
#32: Na többek között innen látszik, ha valakinek fogalma sincs arról, amiről beszél. A fejlesztő és a grafikus két külön fogalom.
És bár próbáltam korábban világosan fogalmazni, de most konkrétabb leszek. Így utólag visszagondolva az én hibám, látnom kellett volna, hogy nem fog eljutni hozzád a lényeg, nem is tudom, mit gondoltam.
Szóval. Kérlek lásd, mennyire szánalmas, hogy teljesen világos dolgokat nem tudsz felfogni, de azt megkérdőjelezed, hogy én valóban játékgrafikus vagyok. Hovatovább méltónak érzed magad arra, hogy vitába bocsátkozz ennyi tudással a hátad mögött. :D
És bár biztos vagyok abban, hogy a többi hozzászólót egyáltalán nem érdekli a cicaharcunk, azt még utoljára elmondom, hogy te hihetetlenül messze állsz attól, hogy megpróbáljak neked bármit bizonygatni, mivel az arroganciád mellé olyan alacsony IQ társul, amivel én nem tudok mit kezdeni, lévén, hogy nem vagyok óvodai pedagógus. Az itt lévők egy része ismer engem, az ilyenek, mint te, peedig nem igazán számítanak, bármennyire is hisznek ebben.
32.
32.
Max3000
#31: Tényleg nem tudom,hogy most sírjak-e vagy nevessek.A "fejlesztő" egy gyűjtőfogalom, ami alá tartozhat példának a 3D játékgrafikusi tevékenység is.Mivel pontosan nem emlékeztem milyen pozícióval szédítetted a gk közösséget abban bízva, hogy talán majd elhiszik a hülyeséget,kénytelen voltam a fejlesztő jelzőt használni.
31.
31.
DeKor
#30: Na itt kezdődik az, amikor látja az ember, kivel érdemes vitatkozni. Nem fejlesztőnek adtam ki magam, hanem 3D játékgrafikus vagyok. Ha ilyen egyszerű információkat nem vagy képes befogadni, akkor mi nem vagyunk vitapartnerek.
30.
30.
Max3000
#26: Oltári vicces voltál.De az még viccesebb volt,mikor fejlesztőnek adtad ki magad és megakartad magyarázni,hogy végülis nem is butítások folynak csak ide-oda pakolgatják a textúrákat.
29.
29.
delphijos
#24: Ja, kösz azt hittem lemaradtam valamiről és egy update-nél bekerült. Én elég keveset multizok , még az engem érdeklő single játékokra se jut elég időm.
28.
28.
almaspite
#21: Szerintem neked lesz igazad. Nem hiszem, hogy lesz belőle bármi is.

https://twitter.com/SocksyBear/status/874633546127872000
27.
27.
almaspite
#15: Szerintem ez után és a másik után inkább ne nyávogj, hogy nem tudok mondatot alkotni. 10 évesek vannak xboxon persze...
26.
26.
DeKor
#23: Neked aztán jól átment a lényeg, és különösen biztató, hogy mennyire érted a viccet! :D
24.
24.
ADMlN
#21: Szerintem soha nem lesz az MHW-ben crossplay támogatás, arról már lecsúsztunk.
Azt csak példának írtam, hogy ha netán a jövőben általánossá válna a crossplay, akkor nagyobb valószínűséggel implementálják majd azt az ilyen játékokban.
23.
23.
Max3000
#20: Szerintem felesleges ennyire játszani a közlendővel,hacsak nem az ismerőseid szokásait akartad bemutatni.Viszont velük érvelni puszta humor.
22.
22.
porfogo
"ráadásul a játékokban elért eredményeket és előrehaladást sem lehet szinkronizálni...Ezzel szemben a többi platform közt ugyanazt a felhasználót is elérhetjük gond nélkül."

Azért ez nem igaz! Ha pl. megvesszünk egy játékot steam-en, akkor minden mentésünk a steam fiókunkhoz lesz kötve, biztos van kivétel, de a legtöbb játéknál ha ugyan azt megvesszük pl. boxon, akkor nem lesznek elérhetőek a mentéseink! (kivéve ha mondjuk a steam-en kívül van még valami saját azonosító rendszere a játéknak)

Ráadásul a Rocket League-ben a pc-s, és a playtation-ös játékosok játszhatnak együtt! A Sony csak a Microsoftal nem akar közösködni!

Technikai para pedig igen is van! Más rendszerben vesszük a játékokat, amik egymástól független üzemelnek, független profilokkal. Ha a cross play nem is olyan nagy gond, a mentésünket már nehezebben lehetne átvinni, ide-oda!

És végül akkor nem beszéltünk arról, hogy az Xbox közössége sajnos eléggé toxic! (főleg a fiatalabb korosztály) Érthető, hogy a Sony nem akarja egy térbe engedni őket. Elszabadulna ott is az értelmetlen konzol háború!
21.
21.
delphijos
Persze , biztos van aki kihasználja(ná) a lehetőséget ( Rocket League-t én is szoktam játszani a fiammal Box-on meg Switch-en ) csak a hatalmas felháborodásában nem hiszem hogy mindenkinek valóban ennyire hiányzik.

ADMIN:

A MHW-ba mikor került bele s CP support? Én úgy tudtam hogy itt a Capcom nem támogatta, vagyis a PC - XBOX se ment.
20.
20.
DeKor
#17: Az általam említett tényeket megcáfolni nem tudtad. Ugyanis használtam a "még" és az "eddig" szavakat.
Szóval továbbra is tény marad, hogy EDDIG nem hallottam még ilyet PS tulajtól. De csak eddig tartott. Többé nem tudom már ellőni ezt. Tönkretetted nekem. :D :D :D

Habár...ha jobban belegondolunk, azt állítottam, hogy "egyetlen ISMERŐSÖMTŐL sem hallottam MÉG", és te nem vagy az ismerősöm, szóval lehet, hogy még mindig használható. :D Feltéve, ha statisztikát akarok hamisítani. :D :D :D
19.
19.
frankdelgado
#15: Abban azért reménykedem, h nem te reprezentàlod a ps tàbort...
17.
17.
ADMlN
#12: Csak, hogy megcáfoljam a "tény"-eket: Nekem mint Playstation felhasználónak jól jönne a crossplay. Elsősorban nem is a kompetitív játékok miatt, de pl egy Monster Hunter World-ben én sajnálom, hogy nem tudok játszani az Xbox-os ismerősökkel.
15.
15.
FiveSalmon69
#3: Itt nem arról van szó, hogy a sony elveszíti a táborát, egyszerűen nincs értelme átengedni azt másnak. Nincs rá szüksége. Nincs nagy dobra verve sem, a sony piacvezető a konzoleladásokban, ezek a tények pajti. Nem érdemtelenül van ennyi "fanboyuk". Az x boxnál miből áll a tábor? 10 évesekből meg a 360 sikerénél leragadt emberekből, akik nem tudnak továbblépni? Good for u.
14.
14.
delphijos
Tényleg csak annyit jegyeznék meg - amellett hogy a hozzáállás tényleg nem korrekt - hogy kiváncsi lennék azért hogy a háborgók közül ki az akinek tényleg komoly gondot okoz ez. PS4-en játszik, és a crossplay hiánya miatt hatalmas csorbát szenved a multi élménye.
13.
13.
FiveSalmon69
#3: Bocs, de én meg nem értem amit írsz. Nem olyan nehéz pedig értelmes, összetett mondatokat alkotni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...