Red Dead Online - javítják a gazdaság egyensúlyát

  • Írta: szlav
  • 2018. december 4.
  • Hír
Aki játszott az egyelőre csak bétastádiumban lévő Red Dead Online-nal, annak feltűnhetett, hogy a csinosabb kozmetikai cuccokért komoly vagyonokat kell kifizetni. A Rockstart bejelentette: balanszolni fogják a játék gazdasági rendszerét.

Gondok vannak a Red Dead Online gazdasági rendszerével, ez pedig egész komoly morgolódást váltott ki a játékosok körében. Zoenn kollégánk a minap remekül összefoglalta a helyzetet, így röviden legyen ennyi elég: rengeteget kell grindolni ahhoz, hogy a legalapvetőbb kozmetikai cuccokat megszerezhessük a Red Dead Redemption 2 online komponensében, ez pedig jól megágyaz a későbbiekben érkező mikrotranzakciós rendszernek.

A Rockstar válaszolt a játékosok aggályaira, elárulták, hogy a gazdaság egyensúlyának eltalálása jelenleg az egyik legfontosabb ügy számukra:

"Jelenleg is fókuszban van a játék belső ökonómiája, amely terén még komoly balanszolásra van szükség annak érdekében, hogy minden tevékenység megfelelően kifizetődő és szórakoztató lehessen. Emellett dolgozunk néhány bug javításán is, amelyek azt eredményezték, hogy a játékosok meccs közben kiestek a játékból."

A Red Dead Redemption 2 Xbox One-ra és PlayStation 4-re jelent meg. A Red Dead Online bétája már minden játékos számára elérhető.

Ezek is érdekelhetnek

12.
Juha
#11: Valahol olvastam, (lehet pont itt a gk-n) hogy ha kilövik alólad a lovat, azt csillagászati összeg pótolni (eleinte persze), lentebb írják a biztosítást, ami jó dolog, csak ahhoz is gyűjteni kell.
Tudtommal még valós pénzért nem lehet vásárolni, tesztelik az ingerküszöböt, hogy elkerüljék a későbbi felháborodást.
A "havidíj" sokszor tényleg jobb megoldás lehet minden félnek, de olyan rendszerrel még nem találkoztam, ahol játékidőt vehetek: pl. nem tudom decemberben mennyi időm lesz játszani, de ha teszemazt 50 órányi játékidőt vehetek online-ban kb. 5-6ezerért, és ezt egy éven belül beoszthatom, akkor az win-win szituáció. A játék figyelmeztet az utolsó 10-5-3-2-1 óránál, akár január végén, akár májusban, és eldöntöm, hogy veszek-e még. A kiadónak se lesz rossz, mert ha már kifizettem az 50 órát, úgyis fogok vele játszani, és ha beszippant, tovább perkálni, viszont nekik is fenn kell tartaniuk az érdeklődésünket. Tudom, utópia.
11.
delphijos
#6: Ha itt az online előfizetéses lenne ( de mikrotranzakció nélkül ) felrobbant volna az internet a felháborodástól. Az igazság az hogy a WOW-on kívül nem lehet már előfizetést kérni egy multi játékért. Az előfizetés “helyett” van mikrotranzakció. Persze, azt nem használja mindenki, de összességében pénzüknél vannak. Ez van. Ha egy multi játék évekig támogatva van, ( főleg ítt ahol a single se csak mutatóban van ) szerintem z belefér hogy nem csak a játék ára a bevételi forrás. És ettől függetlenül nem kötelező ( ha ésszerűek a feltételek ).
10.
hajbel
#7: Eddig alig kezdtem el, a lóbiztosítas 5 arany. Az nem csicsam hanem létszükséglet. Ráadasul a legelején tolták a képembe.
9.
gorbesz
#1: Teljesen egyetertek. Modernkori felkaru rablo. Csak itt mar nem fustos kocsmaba megy apppa este. Bar van hatalma az inernet nepe beleszolasanak es maris modosit a fejleszto, de azert beprobalkoznak lehuzassal...
8.
viktro
#6: Milyen kormánnyal nyomod az iracinget?
7.
Ultimate
#6: Nem kötelező a mikrotranyó, ebben a játékban pedig kb a csicsára költesz. A jobb fegyverekre és stuffokra lazán össze lehet szedni a pénzeket. Még csak pay2winnek sem lehet nevezni maximum ha ráerőszakolod mert nincs kedved beletenni X órát a stuffokért.
6.
unrealnoise
#4: Nana. Az szerintem még érthető. Ott fizetsz egy prémium játékért, valamiért amit elvileg nagyon szeretsz, egy szolgáltatásért, hozzáférésért, ez nem akkora gond szvsz, mint az, hogy van amikor valamihez hozzáférsz, de nem tudod kiélvezni, hátrányban vagy csak azért, mert cseszel perkálni...

Lehet a WOW tök jó élményt nyújt, cserébe 6 rugó az előfizetés. Az szvsz nem gond. Ha valaki csak azzal játszik egész évben nem is olyan nagy összeg, pláne összevetve azzal, ha valaki 3-4 premierjátékot is megvesz egy évben...

Itt majdnem minden azon áll, hogy ki is használod-e, amiért fizetsz... Azaz megveszel, fizetsz valamiért, de ha nem használod eleget, akkor nem tekinthető éppenséggel jó befektetésnek.

Plusz az sem mindegy, hogy melyik játék mennyi ideig él, jön-e következő rész hamar, vagy sokáig tudod használni úgy a cuccot, hogy közben a játék folyamatosan szépül, javul, stb.

Rövid idő ennyit elkölteni valamire, az szvsz ostobaság.

Mondom ezt úgy, hogy én is tudom szórni a pénzt. iRacing-et használok szimulátorozásra, és ott előfizetési díj is van, és a tartalmakért is fizetni kell. Nem keveset! De ha egyszer megveszel egy pályát, az örökre a tied marad.
És fejlesztik a cuccot nagyon régóta, folyamatosan... Plusz az egy rétegjáték, egyik másik szim sem éri el az iRacing minőségét és tudom, hogy nem is nagyon fogja soha...

Én most a sima gaming vonalról leszálltam, hónapok óta csak szimezek, és nem is nagyon érdekelnek már a sima játékok, persze egy God of War vagy TLOF2 azért lehet még vásárlásra fog bírni egyszer, de rájöttem, hogy engem ez érdekel, ez szórakoztat, és inkább az volt kidobott pénzt, amit olyan játékokra költöttem steam-en, amit alig használtam, vagy el sem indítottam még jóformán...
5.
KopyAti
Ps4 pro patch tényleg a büdös életben nem lesz! :/
4.
TheFlash
#1: miért azok nem idióták akik wowoznak? 2 havonta 6k, van aki a megjelenés óta tolja és folyamatosan fizeti ezt a szart
3.
Ooorky
#1: Ismerek olyat aki 260k-t tolt Scam Citizen-be... Az még csak meg se jelent...
2.
Oldman
1. #
Ezèrt mondjàk sok esetben, hogy a videojàtèkozàs sokaknàl olyan, mint egy szenvedèlybetegsèg. Belőlük jòl meg lehet èlni.
1.
unrealnoise
Amikor a multi már csak azért készül el, hogy lehúzzák a játékosokat, nem pedig azért, hogy annak szórakoztató faktora még több eladott példányhoz segítse hozzá a kiadót/fejlesztőt... Vicc.

Van olyan ismerősöm aki fél év alatt 300 ezret tolt bele mikrótranzakció címén az egyik játékba...

Miattuk tartunk itt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...