Darksiders III - anyagilag biztos siker lett

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 13.
  • Biznisz
A THQ Nordic negyedéves beszámolójából derült ki, hogy a Darksiders harmadik része a visszafogott kritikai fogadtatás ellenére minden ráfordított pénzt visszahozott, így a kiadó sikeresnek könyvelte el a projektet.

Ahogy arról beszámoltuk, a THQ Nordic folytatta felvásárlásait, így a portfólióját most már a Kingdom Come: Deliverance fejlesztéséért felelős Warhorse Studios is gyarapítja.

A kiadó pénzügyi beszámolójának azonban nemcsak az akvizíció híre volt izgalmas része, hanem az is, amikor megerősítették, hogy a kritikusok által inkább közepesre értékelt Darksiders III remekül teljesített a kasszáknál.

Ez azt jelenti, hogy a kiadó bevételei közel 38 százalékkal ugrottak meg, közel 352 millió svéd koronára, ebben pedig vastagon szerepe volt a Darksiders új felvonásának, ami a fejlesztési és marketingköltségeit is visszahozta. Éppen ezért biztosan kapunk idén majd letölthető kiegészítéseket a játékhoz.

A kiadó vezetője, Lars Wingerfors emellett azt is elárulta, hogy jelenleg 77 különböző játékot fejlesztenek az egyes felvásárolt stúdiók, amelyek közül ráadásul 48-at még be sem jelentettek. Ezekről majd idén kezdik el szépen lerántani a leplet.

30.
Nyarlako
29.
crytek
Elkészült a játék magyarítása

http://magyaritasok.hu/hirek/4905/darksiders-iii
28.
Nyarlako
#27: Pár embert leszámítva nem is tesszük. De a nagy összeborulás, és testvériség és pánszexuálus orgia elött azért ennyire nem romantikus a helyzet, egy a hobbink de emberileg vagy szeretnénk, vagy utálnánk egymást mert nem ennyiböl áll a személyiségünk. Persze az internet mindenkiböl kihozza a legrosszabbat, esetleg úgy hogy észre se veszi, engem például pár oldalról már a feléért bannoltak mint amit itt leírok és általában rühellnek.
Azt meg hogy ki mit gondol melyik platformról meg a játekosairól szívre venni, bár megütné az ingerküszöböm az ilyesmi és ez lenne a legnagyobb baj.
A pécés csak warezol és arrogáns grafikabuzik, a konzolos egybites és nyáladzik a cinematic hulladékra és bármit lenyel amit a szájába szarik az imádott cég, a mobiljátékosok szubhumán degeneráltak és így tovább, vihar egy pohar vízben.
27.
Neotechtr
#26: Nyilván. És én sem szeretném magam a becsületesség fehér páncélos lovagjának beállítani, mert az is kamu lenne. De amikor évtized óta az van, hogy leírod, hogy PC-n tolod és azt szereted, elégedett vagy vele és rögtön mindenki vagy azzal baszogat, hogy miller vagy, vagy azzal, hogy kalóz vagy, akkor egy idő után fárasztó. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezek hozzák ki az emberből azt, hogy akkor beszól a konzolos használt adás-vételre. De alapvetően a száraz tényeket ha nézzük: PC-n nekem mindig rendelkezésre áll, hogy ingyenes, másolt játékot toljak, míg konzolon mindig rendelkezésemre áll, hogy átvegyek tőled szuper áron egy játékot. Ez van, én sem vagyok a saját magam ellensége. Ahogy más sem, legyen a karakter PC-n vagy akármilyen konzolon. És így belegondolva tényleg nem kellett volna bedobnom, hogy a gusztustalan a használt adás-vétel konzolon. Tulajdonképpen az a durva, hogy mi gamerek platformtól függetlenül egy csapat, ha úgy tetszik egy család, vagy közösség vagyunk. Igazából nem is egymással kellene harcolnunk.
26.
Nyarlako
#25: Én ennél komolyabb dolgokban sem igazán moralizálok, és valahogy nem azt látom hogy a használt dolgok miatt becsödölnének a cégek.
És el kell fogadnod hogy vannak árérzékeny piacok ezért a használtkereskedelem jó dolog, mivel ahhoz is eljut a játék aki amúgy nem tudná megvenni, vagy éppen már nem forgalmazott játékhoz hozzá lehet jutni valahogy.
Az EULA-ba meg beleírhatnak akármit, mindenki leszarja.
Mondjuk én nem adom el a dobozos játékaimat mert gyüjtöszenvedély de nem is fogok egy olyan jogrendet tisztelni elméletben sem ami nem értem van, nemhogy gyakorlatban.
25.
Neotechtr
#24: Nem uká. Magyarország egyébként eléggé sajátos módon kezeli ezt a kérdést, mivel ott is tilos ugye az efféle letöltés, de nem vagy érte büntethető, ha magadnak leszedted és játszottál vele (a feltöltésért már igen). Csak ugye senki sem nézi és megy utánad.

Az autó-babakocsi-akármi témát meg már meséltem egyszer (valakinek), hogy más. Ha megveszel egy autót, akkor vettél egy tárgyat, egy alkatrészek összességét, terméket, ami 100%-ig a tiéd, a te tulajdonod. Meg is eheted, fel is robbanthatod, az a vas a tiéd. El is ajándékozhatod, vagy el is adhatod. Viszont, ha veszel egy játékot, akkor annak csak a használati joga a tiéd és van egy EULA, amiben leírják, hogy tilos nyilvánosan vetíteni, meg mindent tilos. Szóval, ha megvetted, akkor használhatod is, de attól az a játék nem lesz a tiéd, az végig a kiadó tulajdona marad. Tehát, ha egy ember megveszi, majd utána még sorban 8 emberen átmegy, akkor végső soron ti pénzért kereskedtetek a kiadó tulajdonával, amire nem volt jogotok. Ezt a kiadók is tudják, és ugyan olyan egyszerű lenne egy játékot accounthoz kötni, mint PC-n, csak azért nem teszik, mert akkor kvázi megszűnne a konzol gaming 90%-a. Persze lehet, hogy hülyén próbáltam magyarázni és nem érthető, de azért bízom benne, hogy átment az elvi része.

Továbbá azért ez hasznos is a konzol szcénának (valamit valamiért), hiszen én is, amikor utoljára valami konzoldában voltam (januárban), ugye ott volt kirakva egy csomó Switch (is) csomó színben. Most ezeknek van egy ára, amiért meg lehet őket venni, de ott vannak mellette rakás számra 20 €-ért a használt mindenféle játékok (zelda included). És az azért egy jó játékért nem is olyan sok. És tényleg ennyiért lehet venni címeket, utána meg akár vissza is lehet vinni 10-15 €-ért. Szóval, ha így nézem, akkor olcsó is meg jó is tud lenni a jelenség és ezzel lehet szerezni sok felhasználót. Ezért cserébe nem tesznek drasztikus lépéseket a konzolgyártók (bár a MS megpróbálta volna a PC-s módit az Xbox 1-el, csak idejekorán), ami késik az nem múlik, mert ríni szoktak érte. Na de a lényeg, hogy ezen a ponton eszembe jutott még nekem is, hogy ne e e hozzak e egy ilyen gépet e. (hint: nem hoztam) De ezzel lehet vevőket szerezni.
24.
Nyarlako
#22: Akkor gondolom UK. Mondjuk én se nagyon torrentezek, csak néha olyan címeket amikben nem vagyok biztos jók-e mert zsákbamacskát nem veszünk, zenére meg ott az olcsó Apple Music és minden fent van kb még az olyan underground dolgok is amik nekem kellenek.

De azzal szállj le a magas lóról hogy gusztustalan a használt játék kereskedelem. Megvetted, a tiéd, teljes mértékben jogodban áll eladni ha akarod. Jóhogy már nem betiltjuk a használt autót is mert nem tetszik a gyárnak.
Pénzért kalózkodás a használt játék, nem tudok kint milyen a narkó de ha ilyeneket lehet töle haluzni inkább kihagyom az importot töletek.
23.
Neotechtr
#21: Végső soron ezt is meg lehet érteni. Egyébként sajnos nem vagyok milliomos és kajak nem tehetem meg, hogy minden játékot megvegyek, amit szeretnék itt futni látni. Vagyis megtehetném, csak hajléktalanként sokkal nehezebb lenne őket élvezni :) Ráadásul, ha venni szeretnék valamit, akkor is szénné kukkolom a fejem a neten, honnan lehet olcsóbban megszerezni, hiszen teljes áron zsinórba mindent, egy megjelenéssel telibb időszakban én nem tudom, hogy melyik bolygón tudnak finanszírozni az emberek. De néha a kevesebb több. Annyi tényleg, hogy PC-n nem lehet eladni és meg is marad minden, amit valaha megvettél. De ennek is megvan a varázsa amellett, hogy nem minden játékkal akar az ember többször játszani. Viszont nekem fura, hogy "venni egy játékot használtan, majd játszani és eladni" még úgy is, hogy januárban vettem egy Battlefront 2-t és egy Uncharted - Nathan Drake Collection-t, mindkettőt használtan, majd a Bfront-ot elajándékoztam a munkatársamnak. Az uncsi még itt van valahol, de ha azokra a jetski részekre gondolok az 1-ben, akkor lehet, hogy inkább azt is eltüntetem XD
22.
Neotechtr
#20: Ott, ahol torrentezni próbálsz és azonnal a béka segge alá van vágva a net sebességed. Aztán egy idő múlva meg szépen jön egy elég súlyos csekk egy levéllel, amibe bele van írva, hogy mit töltöttél le-fel és sokkal többet kérnek, mint az ára. Ha meg itt bedörrentenék egy ncore futamot most, szerintem belátható időn belül a bíróságon végezném :) Persze itt is lehetne trükközni VPN-el, de igazából nem is akarok. Nem tudom elmagyarázni miért, valahogy (lehet hülye vagyok), többet ér számomra az a relatíve kevés cím, amit megveszek, mintha mindet ingyen kapnám.
21.
Darksiders84
#19: Akármilyen jó egy aktuális kedvenc játék nálam nem marad miután befejeztem nem tartok meg egyet se mert nem gyűjtöm nem szeretem ha áll a pénzem. Nagyon kevés cím van amit többször játszottam ki és azokat se egymás után hanem jóval később amikor nem volt számomra semmi érdekes. Mondjuk a Darksiders első részét 2 vagy talán 3 alkalommal is megtörtént a Resident 4 a God Of War részek más most nem ugrik be de a lényeg nem hiányzik ha eladom most szuper volt ennyi jön a következő cím.
20.
Nyarlako
#19: Elkapnak? Hol élsz te?
19.
Neotechtr
#18: PC-re veszek csak játékokat már és azokat nem kell eladni, és itt tölteni sem lehet, mert ha csak egy mp3-at szedsz le, már akkor is elkapnak.

Szóval, ja, ez nem gusztustalan. Szerintem. Mondjuk ez nem személy szerint neked szól, de vannak sokan, akik úgy csinálnak, mint akik egy személyben váltják meg a játékipart és nagy gamerek, aztán kéz alatt veszik-adják a holmit (tehát nem is ingyen, hanem pénzért kalózkodnak) és emellett egy szem játékuk sincsen. És szerintem az gusztustalan.

Most neked: többször is olvastam, hogy bejön a Darksiders 3 és hogy nagy élmény volt, ami fasza dolog. De akkor hogyan tudtad eladni a játékot? Nem akarsz már vele többet játszani? Vagy nem lenne az jó pár év múlva? Esetleg PS5-ön, vagy Xbox GGCPHK421-en visszafele kompatibilitással játszani?
18.
Darksiders84
#16: Ja jó neked ha így tele vagy gondolom kis milliomos lehetsz köztünk aki az összes eddig játszott játékaid ott vannak a polcodon ugyebár vagy PC-n töltögetni nem gusztustalanság?
17.
crytek
#16: Ami kevésbe megy jól az nagyon hamar kapja az offokat...
Just Cause 4.. nagyon nem jött be az embereknek és 1.5 hónap után -34%-ért szórják.. vagy mondhatnám a Failout 76-ot amit már duplán csomagolnak konzolok mellé csak hogy vigyék, egyes webshopok pedig használt ps4 kontroller mellé adják ingyen.... De mondhatnám példának a OneRush autós game-et is ami 1 hónap után -50% volt és ingyé adták goldhoz + game pass állandó tagja lett + pc-s megjelenés már nincs is a palettán mert kb totális bukás lett a game...

Én szeretem ha valami bukik előbb tudom majd beszerezni bundleba :)
16.
Neotechtr
#14: Ez a játékeladogatás de egy gusztustalan dolog.
15.
Neotechtr
Pont tegnap este néztem be a félbehagyott Darksiders 3-amba egyet. De nem azért hagytam félbe, mert rossz lenne, csak sok minden jött akkor, ami érdekelt és parkoló pályára került. Amire jön a következő rész (ha lesz), biztos a végére érek.
14.
Darksiders84
#12: +1 Amúgy én se értem hogy miért lett ennyire érthetetlen módon elnyomva ez a játék. Amikor elkezdtem játszani egyből kiderült hogy valódi Darksiders rész a régi csapattól és amikor a végére értem jött az a ritka érzés hogy vége de kár jó lenne még folytatni. Ezek szerint nem csak nekem van ilyen hajlamom hogy egy ilyennek minősített játékkal jobban szórakozzak mint egy agyon reklámozott csili vili fossal. Viszont eladni is alig bírtam mert szinte mindenkinek elvették a kedvét tőle ez a net ereje. Ja a Storban 3 ezer valamennyiért is láttam már leértékelve.
12.
Solar7hun
Szerintem élmény volt végig játszani, igazi Darksiders játék volt. Tetszett! Ajánlom mindenkinek, aki a korábbi részeket szerette.
11.
crytek
https://i.postimg.cc/5fWm0HDw/2019-02-13-21-36-37-THQ-Nordic.jpg
10.
crytek
#9: Majd lesz miből szemezgetni...

"jelenleg 77 különböző játékot fejlesztenek az egyes felvásárolt stúdiók, ami ráadásul 48-at még be sem jelentettek. Ezekről majd idén kezdik el szépen lerántani a leplet."
9.
Nyarlako
#8: Mindent felvásárolnak, de kiadni abból még nem láttam semmit vagy legalább bejelentés lenne.
A nyugati "gamer" újságírók meg egy casual szar banda.
8.
crytek
Új hét új felvásárlás lefosom a bokám már ezeken

"A THQ Nordic felvásárolta a Kingdom Come: Deliverance fejlesztőit"
7.
A Pulyka
Ennyi pozitiv komment utan, azthiszem ideje beszerezni.
6.
Nyarlako
#5: Azok csak ilyen lecsúszott zsurnaliszták akik legszívesebben inkább celebekröl írnának de ez jutott neki, játszani meg nem tudnak. Azért is imádják annyira a gameplay nélküli izéket.
5.
Metrox
Szerintem nagyon jó lett, és az összes gamejounalist aki azt mondja, hogy ez egy darksouls copy mehet a nyugdíjba XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...