HoloLens 2 - érkezik a második felvonás

  • Írta: sirdani
  • 2019. február 25.
  • Hardver
Link másolása
A Barcelonában megrendezett MWC apropóján a Microsoft lerántotta a leplet a HoloLens headset legújabb verziójáról. Sajnos az eszköz ezúttal is üzleti felhasználású célokra készült, de legalább Unreal Engine 4-támogatással jön.

Látványos előzetest kapott a HoloLens 2, mely az elődjéhez képest rengeteg szempontból komoly fejlesztéseken esett át. A HoloLens első verziójának legnagyobb problémája az volt, hogy a kiterjesztett valósággal operáló hologramokat a szemüvegnek csupán bizonyos részeire tudta kivetíteni, így csak egy keskeny sávban nézelődhettünk szabadon az eszköz megfelelő működése mellett.

Az új verzióban például már ezt a hibát is kijavították, immár közel kétszer akkora felületen jelenhetnek meg a tartalmak, valamint az eszköz kezelése és irányítása is jelentős mértékben átalakult. Persze a varázslatnak ára van, a HoloLens 2 3500 dolláros áron rajtol majd el, várhatóan még 2019 során.  

7.
7.
GAMEROD
#5: Ennek sem sok értelmét látom, a felsoroltakat pedig nem is annyira tervezik, ahogy esik úgy puffan módon vannak megoldva, működjenek az a lényeg, úgyis takarásban vannak a falak által.
6.
6.
GAMEROD
Igaz hogy számítógépek mellett nőttem fel, de amilyen irányba megy az egész az már hülyeség. Otthoni használatra csak azoknak tudom elképzelni akiknek minimalista nagy nappalijuk van - de nekik sem kell 3 nap hogy megunják, nem pedig a gyereknek a pár négyzetméteres lyukába ami még zsúfolt is. Lakberendezéshez is hülyeség, általában az ember gépek nélkül is ki tudja találni hova mi illene,főleg az asszony ugyebár meg úgysincs minden közelben kapható bútornak 3d modellje gondolom. Színházhoz pedig drága lenne a tulajnak meg egyszerűbb akkor a háttér vetítése, de a színészeket is összezavarná ha nem tudnák pontosan mi hol van mert ők ugye nem látnának az egészből semmit.
5.
5.
BloodyDeath
#1: De mondjuk házak tervezésére is tök jól fellehetne használni. Szellőzés, Hűtés, fűtés, víz és szennyvíz hálózatok kiépítésére. Tök faszán fellehetne használni. Aztán nem olyan tervrajzot kapna kézbe a munkás, ahol csak megközelítőleg hasonlítana a valósághoz az elképzelés. Magyarországon is dolgoztam pár cégnél, Németben is vagy egy tucatnál. De még idáig olyan tervrajzot nem kaptam kézbe, ahol a készítő elképzeléseit 100%-san meglehetett volna valósítani.
3.
3.
xSHx
Mozikba inkább a VR, de pl a színházat durván megreformálná az AR. Speciális effektekkel tűzdelt digitális díszlet. Szerintem sok embert bevonzana.
2.
2.
xSHx
Mozikba inkább a VR, de pl a színházat durván megreformálná az AR. Speciális effektekkel tűzdelt digitális díszlet. Szerintem sok embert bevonzana.
1.
1.
godach
Egyébként, kíváncsi vagyok, ti miket tudnátok elképzelni ezzel, hétköznapi használatban?. A vidiből láttunk pár dolgot, az oké.
Esetleg lakberendezés, átalakítás amivel megnézheted milyen bútor illik oda vagy milyen színű legyen a fal?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...