Xbox One-játékok egyenesen PC-n is?

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 26.
  • Pletyka
Link másolása
A legújabb szóbeszédek szerint a Microsoft még szorosabbra fűzné az Xbox One és a Windows 10 közötti átjárást, így a jövőben akár direktben is játszhatóak lesznek a konzolos játékok PC-n.

A legújabb szóbeszédek szerint a Microsoft azt tervezi, hogy még szorosabbra fűzi a Windows 10 és az Xbox One közötti átjárhatóságot, így a már amúgy is összefonódó Xbox Live-funkciók, valamint a Play Anywhere után arra is lehetőséget ad majd a Microsoft, hogy a natív Xbox One-játékok is futtathatóak legyenek azokon a PC-ken, amelyek a Windows 10 platformját használják.

A pletykát a Thurrott blog szellőztette meg, a szerzője pedig úgy véli, ezzel a lépéssel könnyebbé válnának a multiplatform fejlesztések és a két platform áruházát is össze lehetne mosni. 

De miről is van szó pontosan? A lényeg, hogy az Insider program keretein belül már tesztelhető legújabb Windows 10-változat, az 18334-es build tartalmaz néhány érdekes megoldást. Így derült ki, hogy az Insider program tagjainak épp ingyenesen osztogatott State of Decay-példányok a letöltéskor nem a Microsoft Store-on keresztül, hanem az assets1.xboxlive.comról voltak elérhetőek, márpedig a Play Anywhere játékai a serverdl.microsoft.comról tölthetőek csak le. További érdekesség, hogy az így letöltött fájl formátuma *.xcv, amit kizárólag az Xbox One-játékok használnak, közben pedig az is érdekesség, hogy a telepítéskor egészen ismeretlen DirectX-verziót akar feltelepíteni a telepítő.

Egyelőre rejtély, mi lehet a célja az új iránnyal a redmondiaknak, mindenesetre az már most is kijelenthető, egészen sok kérdést felvet az elképzelés.

41.
41.
Ha lenne egy ilyen szolgáltatás, hogy az egész Xbox live PC-re költözik és minden Xbox és Xbox 360 játék kínálatban lenne, arra simán előfizetnék havonta.
37.
37.
godach
#29: Tavaly nyáron vettem, nem titok 62ért egy ASUS Strix GeForce GTX 970 - et. Nem érdekelt a bányászat, kellett egy kártya.
32.
32.
Zuzmo
#31: A többi store-nak akkor lenne gáz, ha a Microsoftnál lenne az összes valamirevaló fejlesztő cég. Enélkül hiába lesz exkluzivitásuk windows store-ra, ha a nagy nevek (jórésze) mindenhol máshol vannak.
Ha az Ms kitalálná, hogy csak store-os játékokat lehet windowson használni, abból pedig polgárháború lenne.
29.
29.
Stranger
Minek kell mindig az árakat direktben összehasonlítani. Egyáltalán ki rak össze gépet nulláról 2019-ben? Ha az elmúlt 8 évben egy kicsit is értelmes gépet összeraktál, annak az alapjai még mindig jók. (A hardverek nagy része)

#26
Használt árakról beszélt, bár lényegtelen.
22.
22.
Ooorky
#20: Nálam is ugyanez volt...
19.
19.
Zuzmo
Egy Xbox One S hetvenezer - nyolcvanezer forint, annyiért kapsz egy videókártyát, meg egy processzort, aztán csókolom.
17.
17.
Max3000
#15: Elmehetünk pc fronton is a használt kategóriába bumm.

Értem hogy vélemény volt,köszönjük mi is rájöttünk csak irtó nagy baromság is egyben.Kicsit kezd unalmas lenni a dilettánsok,"fél millió ft kell a pc-hez" meg a kedvencem,"félévente kell újítani" egyéb szellemileg alultáplált marhaságok.

Elmehetünk odáig is,hogy dehát ha pc akkor legyen a legjobb,megsúgom egy xbox one x meg egy valamire való 4k-s tv-t sem fognak a hátadhoz vágni ingyen.
15.
15.
Nagyerecsakide
#11: Szerintem 200 ezer gép+6 játékért túl sok. Használt gép és 10 db játék nem került 100 ezerbe nekem. Ráadásul sok akció van. Soha nem veszek teljes áron játékot, de mindenki azt csinal amit akar, csak leírtam a vélemenyem. Ennyi.
14.
14.
Max3000
#12: Na úgy látom itt az első nagy koponya.Mi nem érthető azon,hogy ps4 szintű?
12.
12.
Anti4730
#11: Aham, csak eppen a ps4 szintu pc-n semmi se menne max grafikan.
11.
11.
Max3000
#10: Ezért a hülyeségért kár is volt írni.Nem mintha magyarázkodni kellene a sötétséged miatt,de nekem a ps4+1kontroller,töltő 6 db játék 200 ezerbe fáj.Egyik sem olcsó bármin játszol.(főleg ha ps4 szintű pc-t raksz össze,130-ból simán megvan,plusz windows,plusz 6db játék és ott vagy ahol én a ps4-el)

10.
10.
Nagyerecsakide
Nem akarom kiélezni a régi vitát, de... Pc-re egy vagyont költeni a játék miatt? :) Szvsz a legrosszabb üzlet.
9.
9.
Max3000
#8: Na és amit az egy kezeden számolsz az is csak a forzából 1-2 rész....
8.
8.
Max3000
#6: Én például tényleg örülnék annak,ha minden platformon elérhető lenne minden.De most komolyan,elárulnád melyek azok a címek one-on amik pc-n nincsenek?(megsúgom,az egyik kezeden is megtudod számolni)

Úgy van ez az opció beharangozva,hogy most akkor milyen jó lesz az xbpox one játékokkal tolni,mintha annyi lenne ami pc-re nem jelent meg..........
6.
6.
cobrausa24
Régen az Xbox 360 idején volt sok ember baja, hogy miért adnak ki csak arra a platformra bizonyos játékokat és miért nem jelenik meg PC-re. Amikor meg teljesítették ezeket az elvárásokat (részben a Microsoft UWP technológiájának köszönhetően), akkor meg most az a baj, hogy nincs exkluzív Xbox-ra. Most ez komoly? Hát nem annak kellene örülni, hogy egy adott játék elérhető több platformon is? Most egy játék miatt vegyen valaki egy komplett gépet? Most üzletpolitikailag nem akarok ebbe belemenni, de ez fenntartható, észszerű és bölcs vonulat lenne?

Azt mondják nincs Xbox One-ra exkluzív. De van! Csak ahogy fejlődött a cross-platform technológia ezért ki tudták terjeszteni PC-re is és ezért is van, hogy bizonyos játékok megjelennek később Xbox-ról PC-re (...jó, akkor félig van, de akkor is ez a lényeg).

Örülni kellene ennek, hogy végre játszhat valaki azzal a sorozatdarabbal, ami eddig nem volt számára elérhető vagy pénz miatt vagy pedig azért, mert nem szereti a konzolos világot, de számítógépen szívesen kipróbálná. Nem a Microsoftot védem ezzel, hanem az emberek már azt sem tudják, hogy mit mondjanak, holott valamikor ezt akarták. Vagy csak az én korosztályom és nem a fiatalabb társaság vagy én már nem is tudom.
Szóval az én személyes véleményem ez és úgy gondolom, hogy ezért hálásak lehetnek a játékosok, mert ezt mint pozitív gesztust tudom felhozni a Microsoft részéről.

Sony meg az ellenkezőjét csinálja, hogy vegyél komplett gépet meg miegymást havidíjjal és akkor tudsz majd játszani a neten, plusz vedd meg hozzá a játékot, holott számítógépen elég volna csak a játékot megvenni (ha van hozzá elég erős hardvered). Ezen is lehetne vitázni sokáig, mert én teljesen megértem azt is, hogy miért ragaszkodik valaki az exkluzivitáshoz, de sokkal észszerűbb és barátságosabb lépés, ha nem kényszerítik rá az embert egy gép megvételére csak azért (havidíjjal), hogy játszon egy játékot.
Ellenpélda: Psyonix fejlesztőcsapat és a Rocket League nevű játékuk. Az nagyon sok platformon elérhető és több operációs rendszeren is, ami a számítógépet illeti, ráadásul együtt tudsz játszani konzolos, PC-s meg nem tudom milyen platformú barátaiddal. Ezeknek örülni kellene, nem?
3.
3.
Max3000
Én ezt nem igazán tudom hova tenni.Nem akkor lenne ennek hírértéke,ha lenne xbox one-ra egy "jóadag" exclusive amit pc-re is átakarnak vinni?Abban meg mi a bánat a jó,hogy xbox one multiplatform játékkal tolja pc-n a paraszt?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...