Készül a Metro 2033-film

  • Írta: Shifty
  • 2019. augusztus 24.
  • Cooltúra
Az orosz Gazprom Media alá tartozó TNT-Premier Studios Company, a TV-3 Channel és a Central Partnership Film Company közreműködésével készül a Metro 2033-film, aminek készítésében a könyv írója, Dmitry Glukhovsky is segíteni fog.

Három évvel ezelőtt már volt róla szó, hogy filmváltozatot kaphat a Metro 2033. Akkor a könyv szerzője, Dmitry Glukhovsky úgy nyilatkozott, hogy sikerült megállapodást kötnie Michael De Luca és Stephen L'Heureux producerekkel. Ebből a munkakapcsolatból végül nem született semmi komoly eredmény, ahogy azokból a tervekből sem, amikor az MGM vitte volna vászonra a címet, vagy amikor 2013-ban a játékváltozatok jogait birtokló Koch Media fejese játszott el a Metro megfilmesítésének gondolatával.

A Variety azonban most arról számolt be, hogy az orosz filmipar csapott le a Metro 2033 megfilmesítési jogaira. A munkálatok jövőre kezdődhetnek el, az orosz bemutató pedig 2022. január 1-jére lett belőve. A filmet három nagy produkciós cég, az orosz Gazprom Media alá tartozó TNT-Premier Studios Company, a TV-3 Channel és a Central Partnership Film Company  hármasa készíti. Tanácsadóként Glukhovsky is közreműködik a film készítésében.

Glukhovsky úgy nyilatkozott a bejelentés után, hogy korábban lehetetlennek tartotta, hogy talál Oroszországban olyan producereket, akik minőségi adaptációt készítenének az ő alapanyagából. Végül úgy érzi, sikerült mégis a legjobb csapattal leszerződnie, az ő ambíciójuk ugyanis megegyezik az övével: azaz egy olyan világklasszis blockbustert szeretnének készíteni, ami teljesen ámulatba ejti majd a regények rajongóit.

Hasonlóan lelkes nyilatkozatot adott ki a készülő mozifilm egyik producere, Valery Fedorovich is, aki elmondta, hogy az orosz szerző könyvfolyama világszerte ismert, és komoly hatással volt a sci-fi rajongókra és a játékosokra, így a Gazprom Media Holdingnál mindent megtesznek majd, hogy eddigi legambiciózusabb munkájuk legyen a Metro 2033-film.

12.
user101
Hát akkor R.I.P. mozifilm... A Játék bár nem volt életem játéka, de azért elég jó volt, hogy bárkinek nyugodtan ajánljam... Kár érte...
11.
Kawada
#2: Kérlek, mondd, hogy ez csak egy szarkasztikus poén akart lenni...
10.
Diabolis83
Hát az Éjszakai Őrség sem sikerült túl fényesen... Legalábbis nem sok köze van a könyvhöz. De a remény hal meg utoljára, a lepényhal után...
7.
Heldengeist
#6: Könyvadaptáció azért szokott jól sikerülni, a film pedig gondolom nem a játékot fogja adaptálni, hanem a könyvet.
6.
kastorhun
Sok sikert hozzá, de van olyan érzésem hogy pocsék film lesz pont mint a többi adaptáció.
5.
Heldengeist
#3: Ezt úgy írod, mintha a Hollywoodi filmek legjava nem propagandafilm volna.
4.
frankdelgado
#2: Igen, az atomerőművet az amerikaiak robbantottàk fel. Ők szabotâltâk a lakossàg kitelepitèsèt. Legaszov is amerikai kèm volt. Az amerikaiak első csapàsnak szàntàk, de a szovjet minisztertanàcs csupa felkèszült szakemberből àllt, akik megfelelően, gyorsan ès politikai megfontolàsok nèlkül reagàltak. :)
3.
KőbányaKispest
Az egyikőtök eszébe sem jut, hogy ha orosz kézbe kerül a jog (Gazprom), akkor az egészből elég gyanúsan ororsz propaganda film lesz. Magyarán egyértelműen amerika lesz a hibás meg a nyugat mindenért, éljen Putyin, és az orosz nép az isten.
2.
NemecsekErno
#1: Ez milyen igaz. A Védelmezők is pl. az elmúlt 10 év legjobb szuper hősös filmje lett, elnyomva a hülye Marvel-t.
Én már az orosz Csernobil sorozatot is nagyon várom, hogy megtudhassuk végre az igazságot és még jól is azórakozuunk mellette.
1.
Perseus84
Ez a leheto legjobb hir. Oroszok nagyon tudnak valamit. Ha ez amcsi kezbe kerul az totalis katasztrofa lett volna
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...