Bethesda - az Xbox elsődleges, de nem kizárólagos

  • Írta: gorien
  • 2020. november 21.
  • Hír
Mióta a Microsoft felvásárolta a Bethesdát, azóta vissza-visszatérő kérdés, hogy vajon kisajátítja-e a megszerzett címeket a saját platformjai kedvéért. Ezúttal az Xbox pénzügyi igazgatója fejtette ki az álláspontjukat.

Derült égből villámcsapásként jött a bejelentés néhány hónapja: a Microsoft felvásárolta a ZeniMax Mediát, és ezzel együtt a Bethesdát és más játékstúdiókat is. Rögtön megindult a találgatás, hogy ez vajon mit jelent a megszerzett címek tekintetében. Phil Spencer azt hamar megerősítette, hogy a már meglévő szerződéseket nem rúgják fel, tehát ha valami már PlayStation-exkluzívnak lett megígérve, akkor az akként is fog megjelenni.

Na, de mi a helyzet a jövőben készülő játékokkal? Spencer egy másik alkalommal ugyan nem vetette el, hogy a Bethesda-játékok kizárólag Microsoft-platformokon jelenjenek meg, de leszögezte: nem céljuk, hogy ezeket a címeket kivegyék a játékosok kezéből.

A Jeffries Interactive Entertainment virtuális konferencián Tim Stuart, az Xbox pénzügyi igazgatója érintette ismét ezt a kérdéskört. Az elmondása alapján az elképzelés az, hogy a Bethesda-címek „elsőként vagy jobban” jelenjenek meg Xboxon és Windowson, de nem tesznek le a többi platformról sem.

Tehát arra számíthatunk, hogy a jövőbeli játékok vagy ideiglenesen Xbox-exkluzívok lesznek, vagy többet tudnak, szebben futnak majd a Microsoft platformjain, mint máshol. Várható, hogy sok cím azonnali vendége lesz a Game Pass szolgáltatásnak is, ugyanakkor Stuart hangsúlyozta, játéka válogatja, milyen megközelítést alkalmaznak.

24.
grindcore
#13: Egy Fallout 5-re azert raugrananak egy paran, attol meg hogy most vegetal kicsit, elegge meno franchise.
23.
grindcore
#13: Egy Fallout 5-re azert raugrananak egy paran, attol meg hogy most vegetal kicsit, elegge meno franchise.
21.
delphijos
Valaki írta itt hogy sok stúdió meghalni ment az MS-hez. Sajnos igaza volt. Remélem most nem így lesz, és inkább ráncbaszedés történik....a Bethesda-ra meg ráférne.
19.
Ooorky
#18: De a legjobb kétségtelenül egy inXile féle izometrikus és egy Obsidian féle fps RPG lenne :-)
18.
Ooorky
#15: Azért elég masszív rajongó tábor van akik mindenféle játékokhoz heggesztenek Fallout mod-okat (meg az olyan gányolásokat próbálják játszhatóvá tenni, mint F3, F4), inkább ők azok akik életben tartják a legendát.
Azt se tartom kizártnak, hogy a Forgotten Empires csapata hegeszthet egy Fallout rts-t a jövőben, vagy ID egy jó kis fps-t :-)
17.
Ps fanboy
#15: Potenciál az van bennük. A Fallout 3 és a New Wegas történetesen az X360 éra kedvenc rpg je volt számomra, úgy, hogy nem is szeretem ezt a műfajt. A Wolfeinstein New Ordert is nagyon szerettem. De amit ebben a genben kihoztak ezekből a franchiseokból, az finoman szólva felejthető, vagy ott a Rage, az első része sem volt egy nagy b@szógép, de még az is sokkal jobb volt mint az utóbbi. De mégegyszer, potenciál van bennük, csak éppen gatyába kéne rázni őket elég rendesen. Kíváncsian figyelem majd, hogy a Micro vezetésével képesek e lesznek erre.
15.
Hab
#13: Ez nettó baromság. Elder Scrolls és Fallout már önmagában nagyon sokat ér. Fallout 76 ellenére, ez továbbra is egy óriási frachise. Brotherhood of Steel-nek sem sikerült szétvernie ezt a nevet, gondolod hogy a F76-nak ezek után sikerül. Pláne hogy azért csak csordogál a bevétel abból is. De ott van még a Dishonored is.
13.
Ps fanboy
#11: Mindenki szarik már a Bethesda játékokra. Egy IP jük van amit még nem infláltak, az a Doom. Tehát jobban teszik, ha nem csinálnak úgy, mintha ezek valami hatalmas franchiseok lennének, mert az utóbbi években kijött játékaik a Doom kivételével mind bukta volt. De ha maradnak is kizárólag Micro exek, (ami nem igaz) akkor kb. pont ott kötnek ki, amenyit érnek, és az a 10 dolláros gamepass...
11.
Pistons1990
#2: Mi az undoritó? Ha már felvásárolta öket a microsoft természetes dolog hogy ök lesznek az első. Amugy meg a hirben is ott van hogy nem akarnak kicseszni senkivel. Ez egy korekt dolog. Nem tudom hogy mit találtál ebben undoritónak. Amugy meg ha ugy döntenének hogy márpedig a jatékaik xbox exclusiv cimek lesznek senkinek nem tartoznának magyarazattal. Megvették öket most már az övék. Inkább örüljenek az emberek hogy igy gondolkodnak. Ha a sony vásárolta volna fel öket azok biztos nem igy gondolkodnának. Szerintem ez amit csinálnak nagyon is korekt dolog. Mondom ezt ugy hogy én aztan szarok a bethesda játékokra.
10.
crytek
Még szép hogy nem céljuk. Azért nem mindegy hogy x millió ember havi 10$-t csenget a bethesda cuccokért vagy esetleg x millióan 60$-t.. De legalább a sony tulajdonosok kicsengetik a game passasok helyett a teljes árat :)
9.
Hab
Az MS még nem vásárolta fel a Bethesda-t, csak bejelentették a szándékot. A felek ugyan megegyeztek, de az üzlet valamikor a jövő év első felében lesz végleges, ha a megfelelő hatóságok is szabályosnak találnak mindent.
#2: Mi ezen az undorító? Az ideiglenes exkluzivitás? Akkor a PS exkluzívok nem undorítóak?
8.
Animejetix
Kapásból az Ori jut eszembe Switchen... Ráadásul hallom hogy összepárosítható az Xbox Live-val, így automatikusan kapod az acsikat.... Nem elképzelhetetlen ugyanez Ps5-ön is...
7.
delphijos
#2: Egy multi pénzt akar keresni ? Te jó ég. Ilyen van ? :D
6.
FARKAS
Na már csak az Activisiont kellene megvennie és mindenki menne xboxot venni.
5.
Drraco
Az a része lesz érdekes, miszerint a Microsoft PS-exkluzívokat gyárt/ad ki. Pár meetingen lesz még erről beszélgetés, valószínűleg.
3.
MűszálasLőrinc
#2: Mi undorito?
Hogy egy ms belso studio elsodleges platformja a sajat konzoljuk?
Nahat.
A cikkben senki se mondta, hogy only xbox cimeket akarnak (de mivel szeretik a penzt nem hinnem ,hogy sok xbox only cim lenne).
Azaz jelen pillanatban a ket legundoritobb ceg a sony es a nintendo.
Szal. szerintem kezeltesd magad.
1.
Yanez
Azaz még mindig homály fedi a jövőt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...