Nem lesz rövid a The Witcher-anime

  • Írta: szlav
  • 2021. január 25.
  • Cooltúra
Link másolása
Kétféle előzménysztori is készül a Netflixnél a The Witcher világából, és mindkét oldalról érkeztek új híreink. Megtudtuk, hogy milyen hosszú lesz a Nightmare of the Wolf, és azt is, hogy kivel bővülhet a Blood Origin szereplőgárdája.

A The Witcher-rajongók jól teszik, ha szemmel tartják a Redanian Intelligence híreit, hiszen a pontos forrásaikról ismert rajongói csapat sorra szállítja a megbízható információkat. Ezúttal a Netflixnél készülő The Witcher: Nightmare of the Wolf kapcsán csíptek el egy fotót, miszerint a Vesemirről szóló animefilm 81 perces hosszúsággal érkezik majd.

A Deadline értesülései szerint mozgolódik a The Witcher másik spin-offja is, a Blood Origin, melyről tavaly nyáron hallottunk először. A hatrészes széria a már ismert sorozathoz képest nem kevesebb, mint 1200 évvel kalauzol minket vissza a The Witcher világának múltjába, így biztosak lehetünk benne, hogy merőben eltérő kalandoknak lehetünk majd szemtanúi.

Habár sokat nem tudunk a sorozatról, a magazinértesülés szerint Jodie Turner-Smith (The Last Ship, Queen & Slim) is csatlakozik a szereplőgárdához, mégpedig egy elit harcos, Eile szerepében. Az isteni hanggal megáldott katona otthagyja korábbi életét, hogy a királynője védelmezőjéből egy nomád zenésszé váljon. Mivel a széria a witcherek eredettörténetéről szól, nem kizárt, az sem, hogy Eile lesz az első hivatásos szörnyvadász.

6.
6.
pszihoapu
#1: "... Mert ugye 1200 év alatt az emberiség eljutott az ókor végétől a Hodralépésig."

azert ne felejtsuk el, hogy az elott az 1200 ev elott nekunk is volt cirka 70-100 ezer evunk amig a botktol eljutottunk a fem hasznalatig.
de alapvetoen a kerdesed szvsz olyan mint az a lvicces kerdes:
-ki erosebb a voros sarkany, vagy a batman?
amit egy lelkes kezdo kiskrapek intezett hozzam mikor egy szerepjatekboltban dolgoztam.
a valasz meg amit te is igenyelsz tele van spekulaciokkal es "mivan ha"-kal.
pl honnan tudhatnank milyen dinamikusan fejlodik a technologia egy olyan vilagban, aminek a magia is szerves resze? nyilvan teljesen kaotikusan atirja a fizika torvenyeit.
vagy ott van az alkimia-nem mondhatnad ra hogy siman a szerveskemia megfeleloje.
a witcher vilaga meg eppen egy a posztapokaliptikus vegbol kilabalo vilag - a sokkal fejletteb vilagot leromboltak egy magikus dimenziobol erkezo szornyek. (akarcsak az earthdown/shadowrun vilagaban.

en nem is igazan szamitok a forgatokonyv iroktol olyan szintu logikara sem a LotR sem a Witcher multjaban jatszodo sorozatokban, hogy barkiben felmerulne a tudomanyos fejlodes kerdese. egyszeruen ugyanabban a setben akarnak sorozatot, csak olcsobb szineszekkel.:D
5.
5.
delphijos
#2: Kisebb ( időarányosan ) , de nézd már meg mekkora volt így is a fejlődés. Az ókor kezdetén épp hogy kialakult pl. az írás... és lehetne sorolni.... jóval fejletlenebb volt a társadalom mint amilyen a GYU-ban volt Sauron idején.
4.
4.
Heldengeist
#2: Hatalmas technológiai fejlődés volt. Még a bronzkor kezdetét is i. e. 3500-3000 közé teszik. A te idősávod kb. az újkőkortól a keresztes hadjáratokig tart. A bronzkor kezdetétől viszont ennyi idő alatt eljutunk kb az első ipari forradalomig.

De a GYU-ban erről nincs szó. Sauron/Sauron seregének legyőzésekor már középkori (szemre 11-13. századi) technológiával harcoltak. A gyűrű elpusztítása innen még több mint 3 ezer év és innen már nem volt semmi fejlődés.
3.
3.
Ooorky
#1: A vaják világa pont nem egy stagnáló világ, az emberiség 1200 éve él azon a bolygón, előttük az elfek, még ő előttük a törpök építettek fel egy civilizációt amit az utánuk jövő lerombolt.
A fejlett alkímiával rendelkeznek, puskaport használnak, összességében egy ~1300-1400-as évekbeli európai civilizáció szintjén vannak.

Maguk a vajákok is kiveszőben vannak, mivel a "modern" technológiák miatt nincs többé szükség rájuk a legtöbb szörny ellen, amikből amúgy is egyre kevesebb van.

Sőt az egyik könyvben Ciri ellátogat a jövőbe ahol egy tipikus 20. század végi nagyvárosban találja magát.
2.
2.
Őrnagy
#1: Az ókor kezdete i. e. 4000. Az újkor kezdete i. sz. 1600. Ebbe az időszakba kényelmesen belefér a gyűrű elkészítése. A kettő között kisebb volt a technikai fejlődés, mint 1700-tól 1900-ig.
1.
1.
Heldengeist
Nyugati cuccok önálló anime adaptációja általában nem szokott jól elsülni. Mondjuk itt biztos felügyeli a dolgot a Netflix. De a Netflixes animeféle dolgok sem szoktak jól elsülni.

"The Witcher világának múltjába, így biztosak lehetünk benne, hogy merőben eltérő kalandoknak lehetünk majd szemtanúi."

Erre viszont külön kíváncsi leszek. Fantasyban (és sci-fiben) valamiért nagyon szeretnek az írók/filmesek stagnáló civilizációkat alkotni, ahol tízezer évek alatt sem történik érdemi fejlődés/változás. Mert ugye 1200 év alatt az emberiség eljutott az ókor végétől a Hodralépésig.

A Gyűrűk Urában az egy gyűrű elkészítése és elpusztítása között közel 5000 év telt el és ezalatt az 5000 év alatt a civilizáció nem jutott el a középkortól az ipari forradalomig.

A Csillagkapuban szintén az ókori Egyiptomtól a 21. századig eltelt megint kb. 5 ezer év (valahol biztos mondják mennyi) és a földönkívüli civilizációk csak ültek a babérjaikon.

A TES-ben a másodkortól a Skyrim kezdetéig eltelt 1530 év és szintén civilizációs szinten semmi sem változott.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...