Outriders - oka van a rengeteg átvezetőnek

  • Írta: szlav
  • 2021. március 2.
  • Hír
Link másolása
Aki kipróbálta már az Outriders demóját, az észrevehette, hogy a játék nagyon szereti az átvezetőit és a töltőképernyőit. Ez alaposan meg tudja bontani a lövölde ritmusát, de a People Can Fly szerint ez elkerülhetetlen.

Az Outriders ugyan tökéletesen játszható egyedül is, a People Can Fly csapata mégis a háromfős kooperatív mód köré építette a játékát. Egy pörgős looter-shooter esetében elengedhetetlen, hogy tartson egy bizonyos flowt, a demó játékosai azonban könnyen észrevehették, hogy az átvezetők nem csak a sztori kulcsfontosságú pillanatainál, de a legjelentéktelenebb szituációkban is felütik a fejüket.

A játék fejlesztői az Eurogamer szerkesztőinek elárulták, hogy ez a dizájnbéli döntés nagyon is tudatos, s habár ők sem tekintik ezt optimális megoldásnak, technikai okokból kénytelenek minden ajtónyitást, minden szintek közti tranzíciót külső animációkkal megoldani. A ludas nem más, mint a kooperatív mód és a dedikált szerverek hiánya. Kooperatív játék lévén folyamatosan szinkronban kell tartani a három felhasználó térbeli helyzetét és cselekedeteit. Mivel dedikált, központi szerverek helyett ezt a feladatot P2P-alapon a hostoló gépe végzi, felüti a fejét néhány technikai probléma.

A három játékos nem indulhat el három különböző irányba, többé-kevésbé mindig egy zónában kell tartózkodniuk, máskülönben nem működne a szinkronizáció - ebben segédkeznek a rövid átvezetők. Amikor az egyik játékos egy új helyszínre érkezik, a másik két társa gyakorlatilag "hozzáteleportál", s mivel ez sem nézne ki önmagában túl elegánsan, a tranzíciót fedő videók itt is besegítenek. A People Can Fly csapata egyébként próbálkozott egyszerű fekete képernyőkkel is, a korai tesztek azonban azt mutatták, hogy ez dezorientálhatja a játékosokat - jobb, ha látjuk, hogy éppen merre tartunk.

Az Outriders megjelenése április 1-jén várható PC-n, Xbox One-on és Series X/S-en, PlayStation 4-en és 5-ön, valamint Stadián is. A fent említett demóval egészen addig játszhatunk a Stadiát leszámítva minden platformon, még a NVIDIA GeForce Now-n keresztül is.

3.
3.
Anti4730
Hat en most tolom a gamet, es valami eszemeltlenul kiraly es latvanyos csatak vannak benne, es a grafika is nagyon korrekt. Az elso fel ora unalmas es jellegtelen de aztan ugy beindul, es a vilaga is nagyon beteg.
2.
2.
user101
Marandjuk anyiban, hogy nem értenek hozzá és kész. Ezt mindenki más képes volt normálisan megoldani, ez meg így szar és kész... Mindegy, én szeretem az átvezetőket és úgyis egyedül fogom tolni, ha majd adják valami bundléban... De, hogy teljes AAA árat adjak ezért, na azt nem!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...