Mass Effect-kollekció - visszatér a régi Mako is

  • Írta: Baloo
  • 2021. május 9.
  • Hír
Link másolása
A BioWare nemrég nyilatkozta a PC Gamernek, hogy habár rengeteget javítottak az első rész járművének, a Makónak a kezelésén, ha mégis szeretnénk magunkkal kitolni, akkor semmi akadálya, hogy visszakapcsoljuk az eredeti irányítást.

Régóta ismeretes már, hogy a BioWare a Mass Effect: Legendary Editionben nem csak grafikai botoxszal látja el az alaptrilógiát, de a legrosszabbul öregedett első rész irányítását is a soron következő két epizód kezeléséhez igazította. Nem maradt ki ebből a sokat kritizált jármű, a M-35 Mako vezetése sem, ami sokkal reszponzívabb lesz az új verzióban, de ha teljes retró hangulatot szeretnénk - na, és persze élvezzük a fájdalmat -, akkor ez bármikor visszaállítható majd a beállítások között.

Mindezt Kevin Meek és Mac Walters árulta el a velük készített interjúban a PC Gamernek: "A régi és a mostani Mako irányítása között ég és föld a különbség - különösen PC-n. Most már nem akarom minden egyes alkalommal kidobni az egeremet és a billentyűzetemet a szemétbe, amikor jön egy trasher maw, vagy ha fel kell menni egy dombra" - mondta Meek. "Persze azok számára, akik szeretik a fájdalmat, meghagytuk az opciót, hogy az eredeti irányítást használják."

A Mass Effect: Legendary Edition május 14-én érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, és nemrég azt is megtudtuk, hogy milyen felbontásban és hány fps-sel fog futni az egyes platformokon.

9.
9.
kryszisz
#8: De az egy remake, ez pedig egy remaster/remake hibrid. Utóbbival pedig szerintem az első rész játékmenetének javítására utaltak a fejlesztők, nem pedig a 100%-os grafikai tuningra, amihez kb. új engine dukált volna, csodákat azért nem lehet ma már művelni az U3-al. Maradjunk annyiban, hogy még így is messze több energiát fektettek bele, mint a hasonszőrű kiadások úgy 90%-ba. Plusz sokaknak szerintem az is elég (jelen), hogy egy pakkban megkapja a teljes sztorit, minden DLC-vel.
8.
8.
crytek
#7: Láttam pont azért mondom azt amit. Ég és föld az minden csak nem ez. Az ég és föld mondjuk az a Mafia 1 vs Mafia 1 remake
7.
7.
kryszisz
#4: Őőő...láttad te a hivatalos összehasonlító videót drága? Főleg az első rész esetében kb. ég és föld a különbség (az emlékeinkben persze minden játék gyönyörű, de elhiheted, az ME1 ma már nem néz ki jól), már a 4K-s textúrák is baromi sokat dobnak majd az összképen, de a bevilágítást is megbabrálták elég rendesen.
6.
6.
crytek
#5: Ha olyan lesz a fájlrendszere, hogy szerkeszthető lesz akkor 100%-hogy megcsinálják a magyarítás átültetését ahogy a korábbi játékok esetében is
5.
5.
#4: Én is ettől félek, tuti várok pár review-t, hogy kiderüljön mennyire lett felújítva. A régiekhez legalább van fordítás.
4.
4.
crytek
Ha többet foglalkoztak volna vele megcsinálhatták volna úgy mint a HALO-t ahol real time 1 gombnyomásra válthatsz a régi is az új kinézet között és akkor koppra megmaradhatott volna a regi feeling is :)
Bár itt értem miért nem teszik ,mert kiderülne hogy kb full ugyanaz a kettő alig látná az ember a real time átmentet :)
3.
3.
Ooorky
#2: Nekem sem rémlik semmi, átlag árkád irányítás volt.
2.
2.
Scat
Azért ennyire közel sem volt szar, meg fájdalmas.

Igen, sokszor az volt az érzése az embernek, hogy pattog akár egy gumilabda, de ennyi. Az igazi fájdalom az volt, hogy állandóan a bolygófelszín legtávolabbi pontjain voltak a felfedeznivalók, emiatt meg fél órát kellett rászánni.

"Szerencsére" ez a fejlesztőknek nem fájt, úgyhogy az összes részben megmaradt a bolygókkal kapcsolatos időhúzás.
1.
1.
Anti4730
Szerintem siman vallalhato volt az iranyitas, csak ovatosan kellett menni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...