E3 2021: Íme, a Guerrilla Collective második etapja

  • Írta: gorien
  • 2021. június 12.
  • Bejelentés
Link másolása
A Guerrilla Collective egy héten belül másodjára is összeült, hogy újabb indie játékokat mutassanak nekünk. A mai adásban a lehető legváltozatosabb címek képviseltették magukat, szám szerint negyvenen.

Akatori (PC)

A Team Nora Games játéka egy slasherbe oltott metroidvania, amelyben két párhuzamos dimenzióban is boldogulnunk kell. A fiatal Makót irányítva egy varázslattal és titkokkal teli világba csöppenünk, ahol egy ősi isten felébredését kell megakadályoznunk. Az új előzetes felfedi a játék első bossát.

Aragami 2 (PC, PlayStation 4 és 5, Xbox One és Series X/S)

Az Aragami folytatásában ismét árnyak között ólálkodó nindzsának állunk, hogy felvegyük a harcot a klánunkra támadókkal. Az új előzetesben a Lince Works elmagyarázza, pontosan hogyan is működik a játék. Szeptember 17-én jelenik meg.

Arcade Paradise (PC, PlayStation 4 és 5, Switch, Xbox One és Series X/S)

A családi mosodabiznisz nem való mindenkinek, szóval ki hibáztathatna minket, hogy apánk háta mögött elkezdtük játékteremmé alakítani a helyet? Az Arcade Paradise-ban harmincötféle, klasszikus játékok által inspirált játékgépet szerezhetünk be, amelyekkel mind játszani is tudunk, miközben menedzselni is próbáljuk az üzletet. A megjelenés idén várható.

Archvale (PC, Switch)

Ha az Archvale előzetesében nem nyomott máris agyon a zene, akkor maga a játék biztosan agyon fog: egy pörgős bullet-hellre számítsunk, amiben egy perc nyugtunk sem lesz majd. Ha pedig nem elég, hogy amúgy sem látunk semmit a képernyőn a lövedékektől, még egy barát is csatlakozhat hozzánk. Idén jelenik meg.

Arietta of Spirits (PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One)

A Third Spirit Games játékában egy különös, kísértetjárta szigeten találjuk magunkat, ahol a szellemek kalauzává kell válnunk. Miközben őket segítjük, a környéket is megtisztítjuk a mindenféle rossz szándékú lénytől. A megjelenése még a nyáron esedékes.

Batora: Lost Haven (PC, PlayStation 4 és 5, Switch, Xbox One és Series X/S)

Egy naiv és meggondolatlan lány kezében az univerzum sorsa. A Batora: Lost Havenben bolygóról bolygóra járunk, és két síkon is teljesítenünk kell: fizikain és mentálison is. Közöttük kedvünkre válthatunk, mert a fejtörőkhöz mindkettő kell. Ha meg nem gondolkozunk, apríthatjuk az ellent.

BATS the Game (PC, PlayStation 5, Switch, Xbox Series X/S)

Ebben az oldalnézetes lövöldében vámpírokkal, terroristákkal és vámpírterroristákkal is meggyűlik a bajunk. A Bloodsucker Anti-Terror Squadot elfogták, az egyetlen reményük pedig Bloodvayne gróf. Miután ennyit emlegettük a vért, borítékolható, hogy vérengzésben nem lesz hiány.

Black Book (PC)

Miután tavaly lebonyolított egy sikeres Kickstarter-kampányt, a Black Book most azt is megmutatja, hogy milyen játékmenetre számítsunk. Ebben a szláv mitológiára épülő alkotásban egy fiatal boszorkányt irányítunk, és kártyacsatákban kell legyőznünk az emberek között bujkáló, mitikus lényeket. 

Blooming Business: Casino (PC)

Ha a játékterem-menedzselés (lásd fentebb) nem neked való, kipróbálhatod magad a kaszinók terén is. A Blooming Business: Casinóban ugyanis épp az a dolgod, hogy a cuki, öltönyt viselő állatokkal benépesített kaszinód a legnagyobbak közé emelkedjen.

BPM: Bullets Per Minute (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Az Awe Interactive játékában minden ütemre történik: a lövés, az újratöltés, az ellenfelek támadásai. Ahogy a készítő is mondja, a BPM-ben eggyé válunk az asgardi vérengzés alatt tomboló rockoperával. Korábban még nem volt tuti, de most már igen, hogy konzolokra is megjelenik a játék, méghozzá még a nyáron.

Death Trash (PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One)

A Death Trash világa nem éppen szívderítő: ebben a posztapokaliptikus közegben kozmikus rémségek lakmároznak emberi húson. Szerencsétlenségükre néhány sörétessel felszerelt punk a fejébe veszi, hogy szembeszegül. Még 2021-ben megjelenik.

Demon Turf (PC, PlayStation 4 és 5, Switch, Xbox One és Series X/S)

A Démonkirály kihívásra vágyik, úgyhogy akkor adunk mi neki egyet. A Demon Turf egy akció-platformer, amelyben sokféle kihívás vár ránk földön, vízen és levegőben is, no meg persze a harcból sem maradunk ki. 2021-ben jelenik meg.

Demon's Mirror (PC)

A frissen bemutatkozó Demon's Mirror a roguelike pakliépítős játékokat keveri a szimbólumkeresős alkotásokkal, a küzdelmeinket a kettőt felhasználva kell megvívnunk.

Despot's Game (PC)

A Despot's Game-ben a címszereplő mesterséges intelligencia, a Despota procedurálisan generált kazamatáin vezetünk át egy csapat emberkét, akiket a lehető legnevetségesebb fegyverekkel is elláthatunk, a harcokat azonban (az auto-battlerekhez híven) maguk vívják. Ha elég jók vagyunk, a gépi ellenfelek után emberi játékosokkal is találkozunk.

Firegirl (PC, konzolok)

A Firegirl az önértelmezése alapján egy hack 'n' splash játék, amelyben egy fiatal tűzoltó bőrébe bújunk. Az oldalnézetes pályákon végigszaladva hűséges fejszénk és magasnyomású tömlőnk lesz segítségünkre, amelyet akár jetpackként is használhatunk.

Ghostrunner

A Ghostrunner kicsikét kilóg a felhozatalból, hiszen már egy alaposan befutott címről beszélhetünk. Míg a next-gen frissítésre és a folytatásra várunk, addig az új trailer (azon túl, hogy dicsekszik egy kört) elárulja, hogy júniusban dobozosan is megjelenik a Nintendo Switch-kiadás.

Grime (PC)

Sok sikert annak, aki megmondja, mi is történik a Grime bemutatkozó előzetesében. Ebben az akció-szerepjátékban élő fegyverekkel zúzzuk le az ellenfeleinket, akiket aztán magunkba is olvaszthatunk. Ami biztos, testhorror-vonásokban bőven lesz részünk.

Happy's Humble Burger Barn (PC)

A PlayStation 1-korszakot idéző Happy's Humble Burger Barnnak ne higgyétek el, hogy egyszerű és őszinte étteremszimulátor volna. Horrortehén, horrormalac és más rémségek tesznek róla, hogy ne nagyon akarjunk ebben a kajáldában enni.

Hello Neighbor 2 (PC, Xbox One és Series X/S)

Raven Brook városkája feltárul a Hello Neighbor folytatásában, hiszen immár minden helyivel szóba elegyedhetünk. Ám a játék továbbra is a gyanús szomszédhoz való betörésről szól – az új előzetes azt illusztrálja, hogyan tanul a Mr. Petersont irányító AI.

Hunt the Night (PC, konzolok)

A Hunt the Night a Bloodborne vadságát és a Dark Souls mély világát ígéri. Sötét képességeket vethetünk be az óriási és kíméletlen ellenségek ellen, és ha életben szeretnénk maradni, érdemes egy percre sem megállni.

King of the Hat (PC, Switch)

A King of the Hat a partijátékok közé pozícionálja magát pörgős játékmenetével, noha az előzetesből többet tudunk meg a narrátor izgatottságáról, mint magáról a játékról. A megjelenés ugyan még odébb van, de a Steamen már elérhető a demója.

Kitsune Tails (PC, PlayStation 4 és 5, Switch)

Ez az aranyos sidescroller a japán mitológiából merít, ha a cím alapján ez nem lenne egyértelmű. Hősi kalandunkat különleges jelmezek segítik majd, amelyek révén új képességekre tehetünk szert. A megjelenés 2021 végén várható.

Loot River (PC, Xbox)

A Day of the Devs után a Guerrillához is beköszönt a Loot River, hogy a Straka Studio fejlesztői itt is elmagyarázzák, hogyan működik a játékuk, amely egyszerre merít az ARPG-kből és a Tetris kockahelyezgetős játékmenetéből. 

Neverwinter (PC, PlayStation 4, Xbox One)

A Dungeons & Dragons világában játszódó, multiplayer Neverwinter azért ugrott be a műsorba, hogy bemutassa a free-to-play játék egyik hamarosan érkező új kasztját, a bárdot, akinek értelemszerűen számos zenealapú képessége van.

No Longer Home (PC)

Ebben az önéletrajzi ihletésű játékban Ao és Bo életébe csöppenünk, abban az időszakban, amikor mindenkit vár a nagybetűs élet, így megszokott hétköznapjaink felborulnak. A demója a Steamen már játszható.

Potion Craft (PC)

Ha mindig is arra vágytál, hogy felcsapj alkimistának, a Potion Craft megadja a lehetőséget. Az egész várost te látod el kotyvalékokkal, azt találsz fel, amit csak szeretnél: a receptkönyv inkább csak útmutató, mint szigorú szabályzat. A demójába máris belevetheted magad.

Raji: An Ancient Epic (PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One)

A Raji: An Ancient Epic felbukkanásához az apropót az adja, hogy még az év vége előtt megkapja az Enchanced Editionjét, amelyben finomítanak néhány játékelemen, és már eredeti hindi szinkronnal is élvezhetjük a balinéz mondákon alapuló történetet.

Rawmen (PC, PlayStation, Xbox)

A Rawmen újraértelmezi a kajacsata fogalmát. Nyolc játékos küzd egymás ellen ételalapú fegyverekkel, étel ihlette arénákban. Az új előzetesben néhány új játékmódról rántják le a leplet a fejlesztők.

RoboDunk

Robotok kosaraznak, ez a RoboDunk alapígérete. Egyedül, vagy akár három társunkkal is nekiveselkedhetünk ennek a különös sportágnak, a kampányt pedig roguelike-alapokra húzták fel.

Sable (PC, Xbox One és Series X/S)

Az elmúlt napokban sokat találkozhattunk a Sable-lel, és most újra itt van. A Shedworks különleges kalandjátéka szeptemberben érkezik, de június 15-től korlátozott ideig kipróbálható lesz a demója a Summer Game Fest xboxos eseménye alatt.

Serial Cleaners (PC, konzolok)

Ha a gyilkosok csak mocskot tudnak hagyni maguk után, valaki másnak kell eltakarítania: itt jövünk mi a képbe. A Serial Cleanersben a hatóságokat elkerülve kell tennünk arról, hogy bármi, ami árulkodó lehet, eltűnjön a tetthelyről.

 

Severed Steel (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Egykezű főhős, zúzós elektromos alapzene, töméntelen bullet-time, mi kell még? A Severed Steelben változatos fegyverekkel, változatos helyszíneken apríthatjuk a rosszarcúakat, ráadásul annál több pontot kapunk, minél stílusosabb a mészárlásunk. A demója már játszható a Steamen.

Slime Heroes (PC)

Ebben a kooperatív kalandban két ennivaló nyálkalénnyel szállunk szembe a nem annyira imádnivaló, de hasonlóan zselés felépítésű ellenségekkel. Szerencsére számtalan képesség lesz majd segítségünkre a harcokban.

The Light of Darkness (PC)

Angyalszárnyakon indulunk majd háborúba a The Light of Darknessben, amely egy oldalnézetes akció-szerepjátéknak ígérkezik.

Trash Sailors (PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One)

Ami az egyiknek szemét, a másiknak kincs – és ahol kincs van, ott kalózokat is találunk. A Trash Sailorben egy szeméttel teli világban kell toldozgatni-foldozgatni szedett-vedett hajónkat, megvédeni azt az elborult gonoszoktól, és közben egy kis hulladékot is gyűjthetünk, hogy továbbfejlesszük magunkat.

UnMetal (PC, PlayStation 4, PS Vita, Switch, Xbox One)

Jesse Foxot letartóztatták egy olyan bűnért, amit el sem követett, macsós igazságérzete azonban nem hagyja szó nélkül a dolgot. Az UnMetal le sem tagadhatná, miből ihletődött, a forrásművekhez pedig egy jó nagy adag humorral áll. A demója már játszható a Steamen.

Venice 2089 (PC)

A jövő Velencéjét elöntötte a víz a globális éghajlat-változásnak köszönhetően. Ebbe a világba csöppenünk, amit egy nemtörődöm tini szemén keresztül fedezhetünk fel – a demóban már tehetünk is vele egy próbát.

White Shadows (PC)

A White Shadows fekete-fehér világában megannyi fejtörő és egy sötét történet vár minket, ahol épp felrázni próbáljuk a megkövesedett világrendet. 2021-ben várható a megjelenés.

Whitewater Wipeout (Playdate)

A Whitewater Wipeout előzetese épp annyira promózza a játékot, mint a Panic kis tekerőkaros játékkonzolját, a Playdate-et. Erről néhány napja viszonylag sok újdonságot hallhattunk.

Wolfstride (PC)

A Raw Fury által felügyelt Wolfstride-ban óriási mechák bunyóznak egymással, ami már az előzetesen is menőn fest. Egy kiugrott jakuzát irányítunk, aki amellett, hogy a helyi mechabajnokságon próbál bizonyítani, az annak otthont adó metropoliszt bejárva a lakóit is megsegítheti.

Idén is van E3-as aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...