Rise of the Tomb Raider - drága volt az exkluzivitás

  • Írta: Baloo
  • 2021. szeptember 2.
  • Biznisz
Link másolása
Lara Croft rebootolt kalandjának a második felvonása határozottan nem volt olcsó mulatság a Microsoftnak, ugyanis a Square Enix korábbi alkalmazottja szerint a redmondiak 100 millió dollárt fizettek a játék ideiglenes exkluzivitásáért.

A rebootolt Tomb Raider-széria 2015-ben debütált második epizódja, a Rise of the Tomb Raider egy évig volt exkluzív Xbox One-on és Xbox 360-on konzolokon, az ideiglenes exkluzivitás azonban nem volt olcsó buli: Fabien Rossini, a Square Enix egykori vezetője a LinkedIn-oldalán tette közé, hogy a Microsoft 100 millió dollárt fizetett a jogokért.

A posztjának a kiadó valószínűleg nem igazán örült, hiszen a bejegyzést már módosították is, de természetesen nem ilyen egyszerű eltüntetni a dolgokat, amik egyszer már felkerültek a világhálóra, így az eredeti szöveget screenshot is megörökíti.

Habár az Xbox költekezési szokásait nézve ez a szám nem feltétlenül horribilis, de így is egy tekintélyes összegről beszélünk, ráadásul a Rise of the Tomb Raider a megjelenéskor nem volt hatalmas pénzügyi siker.

3.
3.
Őrnagy
Ennyit hord magánál Phil kp-ben.
1.
1.
Codehook1337
Szerintem az uj szeria legjobb darabja.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...