Befutott a Dolby Vision az Xbox Series-játékokhoz

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 28.
  • Hardver
Megfelelő tévé mellett már Dolby Visionnel is tolhatjuk az Xbox Series X/S kompatibilis játékait, de a Microsoft szerint más HDR-címek is profitálnak a technológiából.

Május óta tesztelték, ma pedig megkapták az Xbox Series X/S játékai a Dolby Vision-támogatást, azt a technológiát, amely az úgynevezett dinamikus metaadatok segítségével képkockáról képkockára finomhangol a fényeken, a kontraszton és a színeken - vagyis összességében jobb képminőséget eredményez.

A Microsoft szerint több mint száz játékot készítettek fel dedikáltan a Dolby Visionre, de más HDR-, illetve Auto HDR-címek is profitálnak a megoldásból. A fejlesztők ezt követően eldönthetik, hogy saját maguk integrálják a Dolby Visiont a motorjukba, vagy választhatják az Xboxok beépített eszközeit is erre.

A Dolby Visionhöz természetesen Dolby Vision-kompatibilis tévé szükséges, amelyen engedélyeznünk kell az automatikus alacsony késleltetésű módot (ALLM) vagy a változó képfrissítést (VRR) - a Microsoft az ALLM-et ajánlja. A Dolby Vision-kompatibilitás az Xbox gomb megnyomása után a Settings > General > TV & display options > 4K TV details menüpontok alatt is ellenőrizhető, és a Settings > General > TV & display options > Video Modes > Dolby Vision for Gaming menüpont alatt tudjátok bekapcsolni.

14.
Fanboi
#13: Ja, 120hz azt passzolom. Teljesen feleslegesnek tartom a konzolokon. De akinek szíve vágya hogy 4k tévén 1080p-ről skálázott grafikát nézzen a 120fps miatt...
13.
delphijos
#12: Ja, hát így más. Tudtommal a CX 120 Hz módban nem támogatta / ja a DV-t, Ehhez jön firmware. Ja, és a Freesync-et meg ki kell kapcsolni, mert azzal együtt sem megy a DV. ( EDID limit )
12.
Fanboi
#11: Hülyén fogalmaztam. Tehát a C9 alapból dolby vision támogatású ahogy gondolom a CX is vagyis nem értem hogy nem megy neki a Dolby Vision ha olyan tartalmat tol rá megfelelő forrásból. És erre írtam a frissítős dolgot amit c9-nél elcsesztek.
11.
delphijos
#9: "Én igazából azt sem értem hogy nem megy amúgy se"

Én meg ezt nem igazán értem. Ha a TV ( akár az aktuális SW verzió miatt ) nem támogatja, akkor ugyan HDR lesz , de a DV metadatát nem tudja kezelni. Senki se mondja hogy MINDEN tévének kell sw frissítés.
9.
Fanboi
#6: Én igazából azt sem értem hogy nem megy amúgy se... :D
C9-en vígan megy a Dolby vision bármit kötök rá. Igaz az év eleji frissítést elcseszték akkor volt valami DV probléma amit azóta is csak felemás mód javítottak szerencsére én nem frissítettem a tv-t automatán és letiltottam. Lehet hogy CX-en is ez van de hogy akkor ennek végképp mi köze az MS-hez..?.. :D
8.
FURY380
Az Xbox rendszerszoftverben 360 óta (360, One, Series) benne lévő HDMI black level crushing bugot meg nem képeseket javítani....
6.
delphijos
#1: Ezt én se igazán értem hogy ahhoz mi köze az MS-nek hogy mondjuk a te tévéden még nem megy, mert frissítés kell rá. Olyan mintha azt mondanád hogy feleslegesen tud 4K-t , mert neked csak FHD-s van.
5.
Gerzson95
4.
Csoki80
Viccesek az ilyen reklámok. mindenféle más cuccon akarják megmutatni, hogy hogyan nézhet ki ilyen kamu kontraszt lehúzással. :-D
3.
Helium Prime
#1: https://min.news/en/game/9dd48239bf3560418aca9f3327d041cf.html
2.
Helium Prime
#1: Akkor mégis csak ér valamit! :) Szerintem nem is keveset! Az,hogy xy tévét is frissíteni kell esetleg az ne a Microsoft hibája legyen,ha az ő rendszerükben ott a lehetőség! Biztosan jön idővel minden készülékre ami támogatja.
1.
amadeusz gyermeke
Csak lopikulat sem ér ha mert a TV-n is a legújabb frissítés kel,az meg régiónként adagolják. LGOled CX van. Teljesen minden funkcióval támogatja . De hiába . A tv meg csak a 23. 3 35 frissítés van. De majdcsak megerkezik
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...