Befutott a Dolby Vision az Xbox Series-játékokhoz

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 28.
  • Hardver
Link másolása
Megfelelő tévé mellett már Dolby Visionnel is tolhatjuk az Xbox Series X/S kompatibilis játékait, de a Microsoft szerint más HDR-címek is profitálnak a technológiából.

Május óta tesztelték, ma pedig megkapták az Xbox Series X/S játékai a Dolby Vision-támogatást, azt a technológiát, amely az úgynevezett dinamikus metaadatok segítségével képkockáról képkockára finomhangol a fényeken, a kontraszton és a színeken - vagyis összességében jobb képminőséget eredményez.

A Microsoft szerint több mint száz játékot készítettek fel dedikáltan a Dolby Visionre, de más HDR-, illetve Auto HDR-címek is profitálnak a megoldásból. A fejlesztők ezt követően eldönthetik, hogy saját maguk integrálják a Dolby Visiont a motorjukba, vagy választhatják az Xboxok beépített eszközeit is erre.

A Dolby Visionhöz természetesen Dolby Vision-kompatibilis tévé szükséges, amelyen engedélyeznünk kell az automatikus alacsony késleltetésű módot (ALLM) vagy a változó képfrissítést (VRR) - a Microsoft az ALLM-et ajánlja. A Dolby Vision-kompatibilitás az Xbox gomb megnyomása után a Settings > General > TV & display options > 4K TV details menüpontok alatt is ellenőrizhető, és a Settings > General > TV & display options > Video Modes > Dolby Vision for Gaming menüpont alatt tudjátok bekapcsolni.

8.
8.
FURY380
Az Xbox rendszerszoftverben 360 óta (360, One, Series) benne lévő HDMI black level crushing bugot meg nem képeseket javítani....
5.
5.
Gerzson95
4.
4.
Csoki80
Viccesek az ilyen reklámok. mindenféle más cuccon akarják megmutatni, hogy hogyan nézhet ki ilyen kamu kontraszt lehúzással. :-D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...