Nem lenne egyszerű remake-elni a Silent Hillt

  • Írta: Shifty
  • 2021. december 19.
  • Hír
Link másolása
A Silent Hill atyja, Keiichiro Toyama egy vele készült interjúban elárulta, hogy a Resident Evil-játékok újrázásához képest a Silent Hillhez sokkal nehezebb feladat lenne remake-et készíteni.

A Silent Hill atyja, Keiichiro Toyama nemrég interjút adott a VGC-nek, ahol megkérdezték a sorozat alkotóját, hogy benne lenne-e egy Konamival közös munkában, amely során a Resident Evil-sorozathoz hasonlóan teljesen újrahangszerelt remake-et készítenének a Silent Hillből.

Toyama azzal kezdte válaszát, hogy szerinte sokkal nehezebb feladat lenne a Silent Hill remake-et elkészíteni, mert annak a játékmechanikái sokkal kopottabbak és öregebbek, mint a Resident Evil megoldásai. A rendező elmondta, hogy a Silent Hill nem egy akciójáték, ahol csak újra kell gondolni az akciót, éppen ezért Toyama úgy véli, hogy a rajongók azzal nem lennének elégedettek, ha a mai igényekre hangolnák a Silent Hill játékmenetét és látványvilágát. Úgy véli, hogy teljesen újra kellene gondolni az egész koncepciót, mert csak így tudják érdekessé tenni a mai játékosok számára a Silent Hillt.

Ennek ellenére nem zárta ki annak lehetőségét, hogy belevágjon a Konamival egy ilyen méretű projektbe. A Konami egyébként is épp azon dolgozik, hogy feltámassza klasszikus játékait, köztük a Silent Hillt is. Ha hinni lehet a szóbeszédeknek, akkor több Silent Hill-játék is fejlesztés alatt áll, ráadásul ezek munkálatait kiszervezte más stúdióknak a kiadó.

7.
7.
crytek
#6: Aki felnőtt rajtuk ugyanúgy megveszi majd. Nem mellesleg nem volt semmi kimagasló "agytorna" egyik részben sem. Ez nem Myst ez Silent Hill
Nem mellesleg a Resik se jönnek be mindenkinek mégis jól fogynak..Többszáz millió gamer van mindig lesz pár milla akit érdekel kb bármi
6.
6.
DarkCrash
#4: Na jó, de a Resi teljesen más volt. Akció dúsabb volt. Azért egy Silent Hill 70-80%-ban a keresgélés illetve feladványokból állt. Azt a mai generáció nem nyeli le. Csak akció semmi agytorna.
5.
5.
Nothing
"Resident Evil-játékok újrázásához képest a Silent Hillhez sokkal nehezebb feladat lenne remake-et készíteni"

Miért is?
A felújított Resikkel konkrétan játékstílust (is) váltottak - sikeresen! - az eredetikhez képest, míg egy SH remake esetében nem kellene ilyen drasztikus váltás.
Szóval ez csak bullshit. Egy lelkiismeretes csapat csodát tudna művelni a Silent Hill-lel. Ha "csak" a Downpour szintjére felhoznák játékmenetben és vizuálisan (csak akadozások nélkül persze), már akkor is vinnék, mint a cukrot. A Konami úszna a pénzben + hosszú évek után végre valami pozitív dolgot is lehetne róluk olvasni.
4.
4.
Marcus88
#3: Resi 2-3,Demon Souls!
Ha tehetséges jó csapat csinálná akkor jöhet.
3.
3.
DarkCrash
Hát igen. Hagyják is békén a régi részeket, mert abból csak a baj lenne. Jól van az úgy ahogy van. Nem kell a mai kornak megfelelően haza vágni.
2.
2.
crytek
Ez a kamu része a dolognak..A resi 1 is kb 3 pixelből ált mégis istentelen remake-et csináltak belőle
1.
1.
nemfontos
Bár úgy lenne. Az első rész nagyszerű játék volt. Emulatorral tokeletesen játszható.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...