Mégsem kezd Worms-NFT-zésbe a Team 17

  • Írta: gorien
  • 2022. február 2.
  • Biznisz
Link másolása
A Worms-játékokról ismert Team 17 a minap nagy örömmel jelentette be, hogy Metaworms néven saját NFT-kollekciót fog piacra dobni - az ezt követő felzúdulás hatására azonban gyorsan visszakozott.

Manapság a videojátékipar egyik legmegosztóbb témája kétségkívül az NFT-zés. A kiadók jelentős része reméli, hogy ez lesz a következő nagy dobás (ide értve a Konamit, a Square Enixet és a Segát is), az Atari máris előállt a loot boxokkal ötvözött változattal, míg a ubisoftos Nicolas Pouard szerint a játékosokban van a hiba, amiért nem értik a koncepciót. A buliba legutóbb a Team 17 próbált beszállni.

Az önálló fejlesztésekkel és játékkiadással is foglalkozó cég tegnapelőtt jelentette be, hogy MetaWorms néven piacra fog dobni egy Worms központú NFT-kollekciót, ami százezer egyedileg generált darabból áll majd. Bizonyára érezve, hogy lesz ellenállás a játékosok részéről, gyorsan leszögezték, hogy az egész projekt „környezetbarát” lesz, és sosem fognak a játékokba NFT-ket tenni.

Nem a rajongóbázis volt az egyetlen, ami rosszul fogadta a hírt: a Team 17-nel közreműködő Aggro Crab Games, a Playtonic és Ghost Town Games is közleményben szólalt fel az NFT-k ellen. Ezek után a cég bejelentette, hogy hallgatva a játékosok és a partnerek szavára teljesen visszalépnek az NFT-projektektől.

1.
1.
norbi27
A Playtonic és a Ghost Town Games diplomatikus volt, az Aggro Crab Games-nél viszont a PR-osnak biztos lemerült a mobilja, úgyhogy nem volt cenzúra :).
"fucking grift" :D
Majd a Ubisoft közli velük, hogy ők se értenek hozzá.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...