Microsoft: multiplatform marad a Call of Duty

  • Írta: fojesz
  • 2022. február 10.
  • Hír
Link másolása
Az üzlet méretét tekintve nem olyan meglepő, hogy még mindig érzékeny téma az Activision Blizzard felvásárlása, ezért a Microsoft minden korábbinál egyértelműen kijelentette: a Call of Duty multiplatform cím marad.

Miután a Microsoft bejelentette, hogy közel 70 milliárd dollárért felvásárolja az Activision Blizzardot, jó pár nyilatkozat éreztette, hogy milyen horderejű ügyről van szó. A Sony például jelezte, hogy reméli, a redmondiak tartani fogják a kiadó korábban megkötött megállapodásait, ezzel pedig nyilvánvalóan arra gondolt, hogy a Call of Duty-sorozat megőrizheti egy darabig a PlayStation-exkluzív kiváltságait.

Azóta kiderült, hogy a Sonynak még legalább három Call of Duty-epizódra van partneri szerződése az Activisionnel, azt azonban már nem tudtuk meg, hogy mire számíthatunk ezután. Noha Phil Spencer korábban igyekezett megnyugtatni mindenkit, hasonlót a Bethesda kapcsán is hallottunk tőle, így mindenképp érdemes odafigyelni Brad Smith, a Microsoft elnökének legutóbbi nyilatkozatára, amelyben konkrétan kijelenti, hogy a Call of Dutyval hosszabb távon is multiplatform címként számolnak.

Smith ezt annak apropóján mondta el, hogy szemléltesse, hogyan igyekeznek majd megfelelni a versenyhatóságoknak: "Hogy tisztába tegyük a dolgot, a Microsoft továbbra is elérhetővé teszi PlayStationön a Call of Dutyt és az Activision Blizzard más népszerű címeit a jelenlegi megállapodásoknak megfelelően. Az iránt is elkötelezettek vagyunk, hogy ezek később is megjelenjenek a Sony konzoljain, így a rajongók továbbra is élvezhetik szeretett játékaikat."

És ez még semmi, Smith ugyanis azt is meglebegtette, hogy a Nintendóhoz is így közelítenének: "Hasonló lépéseket szeretnénk tenni a Nintendo népszerű platformjának támogatásában is. Hisszük, hogy ez a helyes döntés az ipar, a játékosok és az üzletünk számára is." Smith később a CNBC-nek már egyértelműbben fogalmazott, és bejelentette, hogy a Nintendo Switchre is elhoznák a Call of Dutyt.

A fentiek alapján egyébként érződik, hogy a Microsoft tart a versenyhatóságok vizsgálatától, pedig Satya Nadella, a cég vezérigazgatója korábban nem tartotta valószínűnek, hogy azok bárhogy megfúrhatják az üzletet.

32.
32.
hoaw
#31: Ezt én inkább haterkedésnek mondanám.
31.
31.
razipapi
#17: Hát figyelj lehet ez csak az én specifikus ismerősi köröm, de van kapásból legalább 5 olyan ember aki akkor se venne xboxot ha ingyen adnák. Valószinúség ,hogy fanboyság de ők akkor is megvennék full áron. Ha ez a metodika bejönne fixen fogyna full áron PS en is. Az más kérdés ,hogy egy olyan embernek mint nekem aki minden évben átvonul a következő cimre (már már Cod rezsinek lehet nevezni) annak egy game passos megoldás zseniális lenne.
30.
30.
crytek
#29: Game pass lesz az nem bundle.... :) Köszi meglesz végre lehet csapatni őket.WWII óta nem toltam egy új codot se
29.
29.
Hogthar
#21: Számomra a Cod-on kívül még a F.E.A.R. volt ilyen, végig akció mámor, jó csavaros történettel. Az évek során azért összegyűlt jó pár FPS ami hozza ezt a szintet, például a Wolfenstein: The New Order is ilyen szerintem, de nyilván ha az ember Cod-ot akar, azt a Cod-nál fogja megtalálni. Ha benne lesz bundle-ben jó szórakozást hozzá!
28.
28.
crytek
#27: Series Sam 4-et kimaxoltam xboxon. Abban csak megyek előre dara van semmi értelme szerintem. Beleélés zéró ,hangulat zéró...cod nyomába sincs ilyen téren
27.
27.
delphijos
#24: Pörgés ? Serious Sam. A mostani “DLC” egy folyamatos adrenalin bomba. A Vanguard meg egy unalomtenger. Hol van abban “pörgés” ?
26.
26.
crytek
#25: Értelmes single player van azokban egyáltalán?
25.
25.
godach
#24: "És nem tudok olyan épkézláb fpst mondani bármilyen platformon ami hozzá tud szagolni ehhez a pörgéshez "

Quake 3 és Unreal Tournament nálam instant trónfosztó, ha csak pörgésről és élvezhetőségről beszélünk. ;)
24.
24.
crytek
#22: Mivel pénzt nem adok értük olyan nehezen fog előfordulni hogy ne negyek egy újabb részt mivel a havi 556ft-os game passot nem nevezném vételnek :)

Nem mellesleg máig fel nem tudom fogni hogy tud valakinek egy 4-6 órás tömör akció unalomba fulladni. Na de mindegy is nem mivel az kell hogy nekem tetszenek és ezt minden rész kotta módon hozza is.És nem tudok olyan épkézláb fpst mondani bármilyen platformon ami hozzá tud szagolni ehhez a pörgéshez akciózáshoz hangulathoz amit a "csak tegyünk bele valami szinglet" képviselő Codok tudnak

Talán anno még a BFnél a Bad Company 2 ami jó volt de hát a BF-et is szépen kinyírták az only multi erőltetésével...
23.
23.
adamsfamily
#18: Ja,a 15 ezer mellé még veheted meg a PS+ előfizut 13-ért(ha éppen van akciósan,mert nem nagyon szokott lenni).
15 ezerért vettem a 14 hónap Game Pass Ultimate előfizetést,ami kb a PS+ előfizu ára.
De nem értem,hogy miért számít egy Cod-nál,hogy a tied vagy sem?
Nekem ott van lemezesen a WW2.Legalább 3 éve nem játszottam vele.
A Cold War meg van digitálisan.3 szezont kimaxoltam multiban.Hónapok óta nem szagoltam felé,mert telibe szarják a fejlesztők és tele volt csalókkal az utolsó szezonban.Amúgy meg,mire kikerül,addigra jön a következő.Azért a Cod nem egy Horizon Zero Dawn,vagy Shadow of the colossus,vagy Fable,amit azért az ember elővesz.
22.
22.
godach
#21: Na én is így voltam vele, viszont beleuntam az önismétlésbe.
Szóval ha kérdeznék, én nem azt mondanám hogy rosszabb lett a Call od Duty akármelyik része. Aki most ugrik bele, biztos jól szórakozik majd, de ha már játszottál 4-5 résszel, akkor minddel és így nincs meg az a varázs. Én ezeket toltam:
Call Of Duty 1
Call Of Duty 4. - Modern Warfare 1
Call Of Duty 1. - Finest Hour (Konzol, teljesen más)
Call Of Duty 2. - Big Red One (Konzol, teljesen más)
Call Of Duty 1. - United Offensive
Call Of Duty 2
Call Of Duty Modern Warfare 2
Call Of Duty Black Ops 1
Call Of Duty Modern Warfare 3
Call Of Duty World at War
Call Of Duty Black Ops 1 (PS3)
Call Of Duty Ghosts
Call Of Duty Adwenced Warfare
Call Of Duty 3 (konzol)
Call of Duty WWII
Call of Duty Black Ops 2
A Black Ops 2-t már úgy játszottam végig, hogy több éven keresztül mindig telepítettem, mindig játszottam vele vagy 40 percet és mindig meguntam, amit sosem gondoltam volna. Nem mondom, hogy nálad is így lesz, de szerintem valószínű, hogy lesz egy olyan pillanat amikor egyszerűen elvész a késztetés, hogy vedd meg az újabb részt, játsz vele. Nálam így volt. :D
21.
21.
crytek
#20: Pong ez a jó bennük egy deka megujulás nem kell.. Akciómámor hangulat az mindegyikben van. Szóval engem az se zavarna ha minden évben a cod 2öt adnák ki kb átskinezve.
20.
20.
godach
#19: Én is ezt kérdeztem tőle a multkor, hogy melyik volt az utolsó amivel játszott, mert ilyenek mind MW1 és BO1 még tényleg azok voltak, de azóta nem igazán tudott újat mutatni a sorozat.
Jó, mondjuk volt valami űrös rész amit ajándékba kaptam és elkezdtem, annak megint volt hangulata de a Ghosts (az volt a kutyás rész?) óta, mintha én kinőttem volna belőle.
19.
19.
delphijos
#7: Legjobb single player élmény a COD ? Hmm….
18.
18.
Robilluma
#17: Egy példa a fogyatékosság kedvéért.
Melyik a jobb, megvenni pl egy Vanguardot 3 hónappal megjelenés után a ps store-ban 15k-ért (most épp ennyi) és a játék a tied is lesz vagy kölcsönözni a GPban ami ott 6 hónap alatt kerül kb uennyibe? És gondolom ha vki Codbuzi az nem csak 6 hónapot tolja hanem püffpüffözik látástól vakulásig. Aztán meg ha épp kikerül a kedvenc CoD a GPból akkor nem veszik meg a játékosok szted?
17.
17.
adamsfamily
#5: Azért ha 1. nap Game Pass-es lesz,akkor azért elég fogyatékosnak kell lenni,hogy valaki PS-re megvegye 27 ropiért.Meg még mellé fizesse az éves PS+ előfizetést.Főleg így a jelen formájában,hogy évente megjelenik,akcióban nem igen van és még mellé tele van rakva fizetős szarokkal.
16.
16.
taktaharkányi
#3: Rászánja 948 évnyi gémind büdzséjét, és 948 EUR-ért megveszi a teljes COD pack-ot Steamen.
15.
15.
crytek
#14: Nekem nem baj. A lényeg hogy a mostaniak ott lesznek, mert máshogy esély nincs beszerezni őket
14.
14.
nemfontos
#13: Igazából még az sem biztos hogy egyáltalán gyártanak majd sp módot. Lehet hogy később csak majd egy tutorial kapsz és menj ölni az mp Ben.
13.
13.
crytek
#12: Akkor én szarul toltam mindet amivel játszottam mert ilyennel sose találkoztam..
12.
12.
Jarl Balgruuf
#11: Igen a csoda CoD single.
Mikor nem arrafelé mész amerre a script akarja halott vagy, de olyan is volt hogy nem fogytak el soha az ellenfelek, rá kellett jönni itt tovább kell menni mert nem is fognak.
11.
11.
nemfontos
#10: Az a single aztán tényleg nem ér semmit. De ez magánvélemény. Nem pazarlom az időmet csak olyan játékot játszom, ami tényleg szórakoztat.
Viszont látom hogy van egy réteg, aki szeret csak úgy idegbeteg módon ugrálva mp játékot játszani, és nem várja el hogy az jobb legyen mint egy call of duty.
Ez lehet felhajtóerő a microsoft -nak. De majd kiderül. Üssék csak egymást az óriások... :D
10.
10.
crytek
#8: Akit az a 4-6 órás single érdekel mindenképpen game pass éri meg jobban.
Codot csak akkor vennék ha annyi lenne mint anno az Infibite Warfare volt 1190ft dobozosan. Többet nem érnek
9.
9.
Bnecne
#8: Úgy is lehet csinálni hogy GP-ben játszol egy adott játékkal,majd mikor láttod jó áron akkor megveszed. Ez egy Day 1-osan bekerülő játèknál már több ezret is jelenthet, szóval pénzt fogsz de még is a megjelenés napjától kezdve játszol vele.
8.
8.
nemfontos
#5: Egészen biztosan így lesz, a cod -ok mennek a gp -be.

DE azért ne csináljunk úgy, mint ha egy játék megvásárlása és bérlése ugyanaz lenne.
vásárlás:
- a játékot megtarthatod
- akkor és addig játszol vele, amikor és ameddig akarod
- az ár nincs kőbe vésve, tudom hogy jó poén mindig a teljes árat összevetni, de az eladások jelentős része nem teljes áron történik.
bérlés:
- a játékot nem kapod meg,
- csak a bérlés idejére. Ha nem fizetsz, akkor nem játszol. Így akár többszörös is lehet az ár, ha sokat játszol vele.
- az ár a havi előfizetési díj, ami szintén változhat idővel, akciós is lehet, de akár emelkedhet is.
- a játékot akár ki is vehetik a kínálatból, ekkor ugyanúgy meg kell vásárolni.

Ezeket a különbségeket azért érdemes figyelembe venni. Van hogy ez, van hogy az a jobb megoldás. Viszont hosszú távon azt gondolom hogy a játékfejlesztés abba az irányba fog elmenni, hogy az alapjátékok sokkal karcsúbbak lesznek mint most, ám benne lesznek mindenfajta live service -ben, a valódi tartalmak meg fizetősek lesznek, így majd a végösszeg lehet sokkal magasabb, mint ma akármelyik megoldás a fentebb felsoroltak közül...
Ha valahogy megoldják hogy ne legyen semmi technikai akadálya az állandó stream -nek, (ami nem valószínű a jelenlegi technológiákkal) akkor meg csak stream lesz, és még jobban lehet majd kopasztani a játékosokat.. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...