Konzolon ne várjuk az Elite Dangerous: Odyssey-t

  • Írta: gorien
  • 2022. március 11.
  • Gyászhír
Link másolása
A Frontier Developments régóta birkózott az Elite: Dangerous kiegészítőjének konzolokra portolásával, és végül belátta, hogy hiábavalóan tette. A csapat bejelentette, hogy sem az Odyssey, sem más újítás nem ér el többé konzolokra.

Az Elite: Dangerous várva-várt, vadonatúj lehetőségeket magával hozó Odyssey kiegészítője nem úgy sült el tavaly tavasszal, ahogy azt a fejlesztői szerették volna, ráadásul egyedül PC-n sikerült a start. A konzolos változat megjelenését eleve későbbre ígérték, majd annál is több időt kértek, de végül belátták, hogy képtelenek lesz teljesíteni ezt a vállalást.

David Braben, a Frontier Developments vezérigazgatója jelentette be, hogy a stúdió felhagy a kiegészítő konzolos portjának munkálataival, sőt mindenféle konzolos fejlesztést leállítanak. Mint írja, ahhoz, hogy haladhassanak a játékkal és annak történetével, kénytelenek egyetlen verzióra koncentrálni, az pedig a PC-s lesz. A konzolos Elite: Dangerous változatlanul elérhető marad a jelenlegi állapotában, és kritikus frissítéseket is kap, de új tartalom oda már nem érkezik.

14.
14.
Ooorky
#13: Ugyan már, ki ne akarna egy Chuwi-t gaming-re :-)

https://m.youtube.com/watch?v=hfZKmDZ91Hs
13.
13.
hedzsooo
#8: *De persze vagom, hogy te nem arra akartal utalni.:)
12.
12.
hedzsooo
#8: Mondjuk ha van stabil netjuk, pl. cloud gamingben lehet jok azok is (pl. GeForce NOW), + pl. bongeszos jatekokban ugye
11.
11.
hedzsooo
#10: A logikaddal elve, roviden szolva az osszes mai jateknak el kellene mennie akar egy C64-en, v. 1 IBM 286-oson is...

Persze hogy lehet felhozni rossz peldakat is mindenre, azt nem is firtattam. :)
Ubi + EA jatekok mar jo ideje nem temak nalam, 10 evente max. 1-2 cimuk tud erdekelni, mivel rendszerint tokugyanazok a jatekok jonnek ki toluk minden evben, csak 1 kicsit mas csomagolasban
10.
10.
delphijos
#9: Ja, még annyi, hogy emlékszem nem is olyan régen meg az EA jött azzal a dumával hogy a FIFA 22 új feature-ök meg azért jönnek csak az új gen. konzolokra, és PC-re nem, mert ott sok játékos gépe nem bírná…. ( ami ugyanilyen bullshit volt )
9.
9.
delphijos
#7: Egy játék nem fog megtáltosodni csak egy memória bővítéstől. Fenntartom a véleményemet hogy ha valaki azt mondja hogy egy DLC-t ( akármilyen nagyszabású is ) nem tud legalább a jelen gen konzolokra kihozni, ott azért az engine alapjaival van a gond. Azért ezekben már nem annyira low end a CPU mint az előző gen-ben.
8.
8.
Ooorky
#7: Igazi hardcore arcok chuwi herobook-on gamelnek.
7.
7.
hedzsooo
#5: Konzolok atlagosan hany evet szoktak velunk lenni, 5-6 ev? Nem tudom pontosan, csak tippeltem most...

Mindenestre legtobb PC-s aki jatszik, az 5-6 ev alatt ha nem is vesz 1 vadiuj gepet, DE minimum boviti a gepet, pl. 2-3 even belul megduplazhatja a RAM-ot a vasaban. Igy ha most van 16GB RAM benne, ami szerintem manapsag atlag, akkor siman elkepzelheto hogy nehany ev mulva 32GB RAM is elerheto lesz a vasaban. Ekozben a konzolokban nem valtozik semmi.

Amugy meg nyalvan a legtobb fejleszto a jatekat ugy igyekszik PC-re kihozni, hogy jol skalazhato legyen, elmenjen a jatek 1 "potato"-n is, csak akkor persze meg konzolos minosegu minosegben se remenykedjunk.

Remelem a Crytek megint meresz lesz, es a Crysis 4-el igyekszik megint valami olyat kihozni PC-re, ami megmutatja mit lehet kihozni a mai, korszeru Gaming PC-bol. Mikozben persze minimum grafikan elfog majd azert zotyogni gyengebb vasakon is, hogy senki ne maradjon ki belole
6.
6.
hedzsooo
#4: Aha, vagom hogy itt a CPU hasznalatnal van a bottleneck, amiatt verzik el konzolokon. De amugy altalanossagban irtam, hogy ennel a jateknal, meg a hasonlo kaliberueknel azert nehez megoldani a konzolos verziot, mert sok mindent kellene butitani, adott esetben a grafikat is, mert se RAM, se video memoria merete konzoloknal meg sem kozeliti 1 tisztesseges, mai Gaming PC parametereit.

Emiatt is fejlodik a jatekok java lassan PC-n is, mert konzolokra is kiakarjak adni legtobben a legtobb jatekot.
5.
5.
delphijos
#3: Ez bullshit megint. Egyfelől igaz persze, másfelől meg megint azt a hamis képet akarja “beadni” hogy MINDENKI csúcs PC-n játszik. Tisztában vagyok vele milyen vas van a konzolokban, eszemben sincs azon vitázni hogy miből LEHET a többet kihozni, csak ezeknél a “vitáknál” azt nem szeretem, hogy amikor a PC oldalról van szó, hajlamosak az emberek úgy beszélni mintha mindenki a legújabb CPU-val, 64G RAM-al és minimum 30xx ( de inkább 3070 és felfelé ) GPU-val nyomná…. Holott ez baromira nem igaz. Ha itt nem megy a konzolos port, akkor az alapokkal van gond. Persze, PC-n ( ha megvan ) könnyebb “erőből” megcsinálni valamit. Aztán max azt lehet mondani hogy “bocs, ha nem megy elég jól, akkor több erő kell”
4.
4.
Ooorky
#3: Iszonyatosan CPU intenzív a cucc, amit nem bírnak levinni konzolos szintre.

Ramból bőven elég hozzá 8 GB, gpu-ból még egy combosabb intel igp is megteszi.
3.
3.
hedzsooo
Teljesen ertheto, + a legujabb konzolok sincsenek sehol sem egy mai modern Gaming PC mellett, pedig a legujabb konzolok meg szinte tegnap jottek ki.
Minden uj PC-ben ami jatekra van, lazan ott figyel 1 nagyobb SSD, ha kell, akar tobb is beledobhato ugye. Aztan siman van 32-64GB RAM-al is felszerelve, illetve konnyeden bovitheto mikor kell. VGA/GPU-k is jonnek folyamatosan PC-hez, olykor meg megfizetheto aron is... Meg persze a procik, a CPU-k is PC-nel elegge jok, foleg ha csak a 2 utolso generaciot nezzuk akar Intel, akar AMD fronton...
2.
2.
zozo76hun
hat ez marhajo! azert a no man's sky-ban sikerult ez a bolygos-maszkalos reszt megcsinalni, mar jo par eve, erdekes hogy ezeknek nem megy. mostanaban filoztam hogy visszamennek az ED-be, de ha ilyen "jovoje" van csak konzolon akkor hagyom a francba az egeszet...
1.
1.
Caleon
Ez mérhetetlen csalódás a számomra. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...