A Sony tényleg rágyúr a stúdióvásárlásra

  • Írta: szlav
  • 2022. május 3.
  • Biznisz
Link másolása
Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnöke eddig sem titkolta, hogy tervben van még egy-két komolyabb akvizíció, az pedig sokat elárul a vállalat terveiről, hogy jelenleg direktort keresnek a felvásárlások levezénylésére.

Januárban a Bungie, márciusban pedig a Haven felvásárlásával lepett meg minket a Sony, a vonat azonban itt nem áll meg. A játékipar nagykutyái sportot űznek a kisebb fejlesztőcsapatok bekebelezéséből (lásd a Microsoft, a Take-Two, vagy az Embracer Group legutóbbi manővereit), a Sony pedig láthatóan nem kíván lemaradni a fegyverkezési versenyben.

A SIE elnöke, Jim Ryan nemrég maga árulta el, hogy terveznek még hasonló akvizíciót a közeljövőben, így nem is olyan meglepő, hogy a vállalat jelenleg egy olyan tapasztalt munkatársat keres, aki zökkenőmentesen lebonyolíthatja az efféle üzleteket.

Tegnap délután egy üzleti elemző szúrta ki a Sony legfrissebb álláshirdetését, amely szerint a kékek a vállalati fejlesztés élére keresnek igazgatót. Az illető feladata az lesz, hogy elősegítse a SIE inorganikus növekedését - ez köznyelven szólva a lehetséges felvásárlások és befektetések azonosítását, előkészítését és lebonyolítását jelenti.

A fenti álláshirdetés nyilvánvalóvá teszi, hogy a Sony hosszú távra tervez a felvásárlásokat illetően, vélhetően azért, hogy behozza a vélt vagy valós lemaradását a jókora célokra lövő Microsofttal szemben. Mindezek mellett csak poénként említjük meg a Nintendo stratégiáját, akik ismét a saját ösvényüket vágva nemrég kijelentették, hogy ők bizony nem kívánnak részt venni a felvásárlási versenyben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...