A Sonic, a sündisznó 2 felülmúlta az első rész bevételeit is

  • Írta: gorien
  • 2022. május 6.
  • Cooltúra
Link másolása
A Sonic, a sündisznó Amerikában a valaha volt legjobban tejelő videojáték-adaptáció volt. A trónját ugyan elvesztette, de a folytatás javára, amely az Egyesült Államokban és globálisan is leelőzte jegyárbevétel tekintetében.

A Paramount Sonic, a sündisznója kellemes meglepetésnek bizonyult 2020-ban, különösen a kék süni eredeti dizájnja miatt kirobbant balhé mellett. A film azonban nemcsak az internet népét engesztelte ki, hanem ténylegesen is jól szerepelt a kasszáknál: 320 millió dollár bevételt termelt világszerte, amelyből az amerikai közönség 149 milliót adott, ezzel pedig az Egyesült Államokban a legjobban kereső videojáték-adaptációvá vált.

A stúdió értelemszerűen a folytatást is berendelte, ami egy hónappal ezelőtt debütált, és egyből le is hagyta az első rész számait. Amerikában a vetítés első három napjában 72 millió dollárt értek a Sonic, a sündisznó 2-re eladott jegyek (az első rész csak 58 milliót szedett össze), összesen pedig már 162 millió dollárt gyűjtött, míg globálisan 331 millió dollárnál jár a film.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...