Már az Xbox-kontrollerekből is hiány van

  • Írta: fojesz
  • 2022. június 22.
  • Hardver
Link másolása
Úgy tűnik, már nem csak a konzolokat, de azok kiegészítőit is egyre nehezebb beszerezni: lapértesülések szerint már az Xbox-kontrollerekből is hiány van, különösen Európában.

A világ több országában is hiánycikknek számítanak az Xbox-kontrollerek, különösen Európa érintett - írja a VGC, amely azután kérdezett utána a témának a Microsoftnál, hogy azt tapasztalta, több brit üzlet is kifogyott a népszerű kiegészítőből. Hasonló hírek érkeztek Franciaországból, Hollandiából, Németországból, Ausztráliából, és a jelek szerint az Egyesült Államok üzletei sem dúskálnak kontrollerekben.

A VGC kérdésére a Microsoft elismerte a készlethiányt: "Tudjuk, hogy az ellátási problémák miatt nehéz lehet beszerezni a vezeték nélküli Xbox-kontrollereket. Azon van vagyunk a gyártói és kiskereskedelmi partnereinkkel, hogy a lehető leggyorsabban javítsunk ezen a helyzeten. Kérjük, keressétek a helyi üzleteket a kontrollerek elérhetősége miatt!" Arról tehát a redmondiak már nem akartak nyilatkozni, hogy mikor állhat helyre a rend.

11.
11.
nemfontos
#10: De nekem 1x sem kell megvenni, és ez a lényeg. Minden kontrollerrel kapok új aksit, amúgy a ps4 -hez 4 évig ugyanazt a kontrollert használtam, kutya baja nem volt. Ott is csak annyit kellett tennem, amit most kell. Ha merülne, bedugom a kábelt, később meg kihúzom...
10.
10.
Fata Morgana
#8: A Play & Charge Kit-et 1x kell megvenni ha Xbox kontrollered van, amúgy meg elem nélkül kábellel is használható a kontroller, amúgy írtam nagyon tartós cucc, kb annyiba kerül mint egy beépíthető akku ami a PS4 kontrollerébe kell, csak 10x jobb és tovább tart.
9.
9.
Őrnagy
#8: Na jó, ahogy akarod. De a villanykapcsolós ötlet fasza, nem? ;)
8.
8.
nemfontos
#5: Igazából csak akkor 8 másodperc, ha oda van készítve, és fel is van töltve a következő. És épp ez az. Én nem akarok ezzel foglalkozni. Annyit vagyok hajlandó tenni, hogy ha megjelenik a tv -n hogy merül a controller, akkor odanyúlok a kábelért, és beledugom. Ha ennél többet kell vele foglalkoznom, az már sok. És én elvárom ezt a kényelmet annyi pénzért, amennyit ezekért a controllerekért manapság elkérnek, mindegyik gyártónál. (és még külön én vegyek hozzá aksikat...)

Egyébként ez a hiány elég aggasztó. Ezek a cuccok sokkal kevesebb "különleges", vagy "egyedi" alkatrészt igényelnek mint a konzolok. Ha már ezekből sincs, az jelentkezni fog előbb utóbb máshol is. Persze egyelőre ennek még jele sem látszik, mindenhonnan tudok venni ds5 -öt, és lehet hogy a microsoft -nál van valami logisztikai gikszer... Mindenesetre reméljük a legjobbakat.
7.
7.
Fata Morgana
#3: Ahogy olvasom a külföldi fórumokat a PS5 kontroller is annyit bír mint a PS4-es 3-4 órát aztán lehet tölteni.
Vettem a PS4-hez egy "Nacon 3 Revolution PRO"-t igaz nem volt olcsó viszont 8-10 tíz órát megy egy töltéssel igaz az XOX "Play & Charge kit"-je még mindig veri ezt is több mint 4 éve vettem és egy feltöltéssel 25-30órát bír még ma is bekapcsolt rezgőfunkció mellett is.
6.
6.
GemForge
#5: Ha nem akarsz generálni, akkor ne tedd! Mindkét megoldás tud idegesítő lenni. Ízlés dolga - meg főleg a saját konzolod iránti elfogultságé -, hogy melyik idegesít kevésbé.
5.
5.
Őrnagy
#4: Igazán nem akarok vitát generálni, de a tölthető elemeket kicserélni kb 8 másodperc. És tapasztalatom szerint tartósabbak, mint a kontroller gyári aksija. És mindenképpen olcsóbbak. De, ha már a konzolt nem lesz szükséges megvenni, ha a megfelelő tv-vel rendelkezünk, akkor a kontroller helyett is kitalálhatnának valamit. Pl régi villanykapcsolót párosítani a tv-hez, vagy valami hasonlót :D
4.
4.
nemfontos
#2: Hát... ha ez megnyugtat, ps5 kontrollert majdnem mindenhol lehet kapni. Ott a gép beszerzése a probléma. :)
Én a magam részéről egyébként nagyon szeretem. Különösen az új kontrollert. Nagyon kényelmes, megfelelő méretű, van benne aksi ami nekem fontos (mert semmi kedvem külön megvenni meg cserélgetni főleg annyi pénzért amennyibe ezek kerülnek) és már a második revíziót árulják...
Ha esetleg az előfizetős modell fontos neked, akkor holnaptól azt a sony -tól is megkapod, és pótolhatod azt a tengernyi fantasztikus játékot, amit a sony az utóbbi 20 évben kínált.
Ha meg maradsz boxon, ott is előbb utóbb rendeződik majd ez a hiány is.
3.
3.
zoli12i
#2: PS5 és abból is a színesekből! Azok a frissített verziójúak.
2.
2.
markoci555
én nem is ajánlom az új vételét
pár óra után tönkremegy a ravasz alatti kis szivacs, valamint az "a" gomb nem veszi be pár szögből a nyomást... röhejes hogy ekkora márka viszonylag nagy pénzért ilyen ****talicskát gyárt

már jó pár hónapja vacillálok hogy mi legyen, vegyek 360-ast, mert azt még régen szerettem, vagy próbáljam ki a ps-t, még nagyobbat kockáztatva
ezt a hiányt kihasználva lehet most érdemes eladni meg váltani
1.
1.
Grabowsky30+
Nálunk is, hol lehet kapni hol nem, de ez tart már egy jó éve!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...