Minden korábbinál nagyobb szabadságot és teljesen nyílt világot ígér az új Pokémon

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 3.
  • Hír
Link másolása
Délután újabb Pokémon Presents-adással jelentkezett a The Pokémon Company, amely során az idei évre ígért Scarlet & Violet kapta a főszerepet.

Délután lement a hét elején beharangozott Pokémon Presents-adás, és bár a műsorból nem hiányozhatott a töltelék, mint a Pokémon GO és társai, a főszerepet mégiscsak a november 18-án megjelenő Switch-exkluzív epizód, a Pokémon Scarlet & Violet kapta. A teljes felvételt alább nézhetitek vissza, lejjebb pedig kiemelve is megtaláljátok a jeles alkalomra bekészített vágott trailert:

A The Pokémon Company és a Game Freak természetesen a legfontosabb részleteket is elárulta az idei epizódról, amely az első teljesen nyílt világú szerepjáték lesz a sorozat történetében. Ezúttal az Ibériai-félsziget ihlette Paldea régióban járunk majd, ahol a helyi egyetemek egyikéhez csatlakozva kezdhetjük meg a kalandozásunkat. Újdonság, hogy a Scarlet & Violet három nagyobb sztorikampányt ígér majd, amelyeket olyan sorrendben teljesítünk, ahogy szeretnénk - ezek közül az egyik természetesen az, hogy hősünk szeretne a környék legnagyobb pokémesterévé válni, ehhez pedig tetszőleges sorrendben győzhetjük le a többi bajnokot is.

Paldea egy sor új pokémont is magával hoz majd, köztük a kötelező legendás példányokat: külön érdekesség, hogy Koraidont vagy Miraidont a jelek szerint viszonylag hamar megszerezhetjük, őket használhatjuk ugyanis közlekedési eszközként; lovagolhatunk, repülhetünk, úszhatunk, sőt akár motorozhatunk is rajtuk, ami nagyjából pont annyira furcsán fest a gyakorlatban, mint ahogy hangzik.

A Scarlet & Violet végül egy új mechanikát is ígér: az úgynevezett "terastalize" segítségével a pokémonok egy alternatív, kristályos formát vehetnek fel, ami új kunsztokat biztosít nekik, és akár a típusukat is megváltoztathatja  - Pikachu például megtanulhat repülni. A játék raidjei is erre a játékelemre épülnek majd, ezeket pedig most is négyen gyűrhetjük le - de a négyfős kooperatív mód amúgy is elérhető lesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...