Frissítve: Az Amazon felvásárolhatja az Electronic Artsot

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 26.
  • Pletyka
Link másolása
A hatalmas felvásárlások korát éli a játékipar. A híresztelések szerint az Electronic Arts is a nagyobb vállalatok célkeresztjébe került, ha pedig igazak a pletykák, akkor az Amazon már meg is tette az ajánlatát.

Miközben a kisebb stúdiók sorra konszolidálódnak a nagyobb holdingcégek zászlajai alatt, a konzolgyártók és a hatalmas techóriások a legnagyobb, hosszú múlttal rendelkező kiadóknak is olyan ajánlatokat tesznek, amelyeket nehéz lenne visszautasítani. Az egyértelmű példa erre a Microsoft piaci ámokfutása, melynek eredményeképp először a Bethesdát, később pedig az Activision Blizzardot állították a saját soraik közé - igaz, az utóbbi ügy végére még nem egészen került fel a pont.

A közelmúltban számos hírt hallottunk afelől, hogy a Ubisoftot már többen is kiszemelték maguknak, ha pedig igazak a legfrissebb pletykák, akkor egy másik, hasonlóan nagy kaliberű vállalat, az Electronic Arts is eladósorba kerülhet. A GLHF és a USA Today értesülései szerint az Amazon már meg is tette az ajánlatot a kiadó felvásárlására - ha igaznak bizonyulnak a hírek, akkor a hivatalos bejelentést akár még a mai nap folyamán közzétehetik. (Korábban írtunk arról, hogy az EA eladósorba kerülhet, a további részleteket itt találjátok!)

Mondanunk sem kell, hogy rengeteg értékes IP kerülhet ezzel az Amazon markába. Ezek közt máris eszünkbe juthat a Mass Effect, a Dragon Age, a Titanfall és az Apex Legends, a Dead Space, a The Sims, a Star Wars: Jedi-széria és persze az EA Sports játékai, így a FIFA-széria (később EA Sports FC) is. Egy ilyen mértékű felvásárlással az Amazon máris a játékvilág abszolút megkerülhetetlen szereplőjévé válna, arról nem is beszélve, hogy a megszerzett szellemi tulajdonokat később más médiumokban, akár a saját streamingfelületén is könnyedén hasznosíthatnák.

Update! Időközben a CNBC tőzsdei hírműsora, a CNBC Market Alert is felkapta a pletykát, a szakértők azonban igen szkeptikusak a fenti hírekkel kapcsolatban. A csatorna üzleti tudósítója és piaci elemzője, David Faber a saját forrásaira hivatkozva úgy gondolja, hogy igen valószínűtlen, hogy a mai napon bármi ehhez hasonló bejelentést tegyen az Amazon.

3.
3.
Ca$Hman
Remélem attól még a Gamepass része maradna az EA Access...
2.
2.
markoci555
ugyan az a **** ömlene belőlük csak másfele folyna a pénz felfelé
1.
1.
Viktor_The_Best
Az lehet jot tenne a jatekoknak is es nem pedig felkesz jatekokat kapnank megjeleneskor!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...