A Sega formálisan is megerősítette, hogy nyugdíjazza a Yakuza márkanevet

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Miután a héten több Yakuza-játékot is bejelentett a Sega, de a Yakuza márkanevet egyik esetben sem használta, lehetett sejteni, hogy mire készül a kiadó.

Sűrű műsorral készült a Sega a Tokyo Game Show hetére, a Yakuza-rajongók legnagyobb örömére bejelentette az eredetileg PS3-ra és PS4-re készült Like a Dragon: Ishin! remake-jét, a Like a Dragon 8-at és a Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name című mellékágat is - ezek utóbbiakról itt írtunk bővebben.

És bár mindegyik játék a Yakuza-sorozatot erősíti, furcsának tűnhetett, hogy a Yakuza elnevezés egyik projekt címében sem szerepelt: csak a rutinosabbak sejthették, hogy a háttérben átmárkázás zajlik, ezt pedig a minap a Kotakunak formálisan is megerősítette a kiadó. A lapnak eljuttatott közlemény szerint a Yakuza márkanév nyugdíjba vonul, és a jövőben a Like a Dragont használja majd a kiadó, egészen egyszerűen azért, mert "az közelebb áll a japán címhez".

Japánban ugyanis mindig is a Ryu Ga Gotoku cím alatt futott a frencsájz, aminek az angol megfelelője a Like a Dragon, csak éppen nyugaton a beszédesebbnek tartott Yakuza nevet használta a Sega. A jövőben már mindenhol egységes elnevezés alatt találkozhatunk a szériával - ha úgy tetszik, a 2017-es Yakuza: Like a Dragon címadása már ennek a lépésnek volt a beharangozója.

2.
2.
crytek
#1: Nincs ezzel baj. Sokan szeretik a szériát és ez a egységes nevesítés nem igen változtat semmin se.
1.
1.
Csoki80
Értem én ugyanazt adják el új néven :-D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...