A következő évtizedben is az Atarinál maradhat a RollerCoaster Tycoon-franchise

  • Írta: fojesz
  • 2022. október 11.
  • Biznisz
Link másolása
Habár a kiadó látványosan nem tud mit kezdeni a RollerCoaster Tycoon-sorozattal, Chris Sawyer valamiért mégis bizalmat szavazott neki.

Az Atari sikeresen lepacsizott a RollerCoaster Tycoon-széria atyjával, Chris Sawyerrel, így a következő tíz évben is a kiadó bábáskodhat a franchise felett. A közlemény szerint az Atari a megállapodás részeként "új címeket fejleszt majd, kiterjeszti a digitális és a fizikai disztribúciót, valamint feltérképezi a márka- és a merchandising-együttműködéseket" - konkrétumokat viszont tudtunk meg a tervekről.

Az első két RollerCoaster Tycoont még Chris Sawyer tervezte, a kiadásért pedig a Hasbro Interactive, majd a céget bekebelező Infogrames Interactive felelt. 2003-ban aztán az Infogramesből Atari lett, amely a 2004-es RollerCoaster Tycoon 3 óta - amit egyébként már a Frontier Developments fejlesztett - küszködik a sorozattal, és vállalhatatlan próbálkozásokkal igyekszik porig rombolni a franchise renoméját. Sokat elárul, hogy a legutóbbi gurításuk egy Kővarázsló-klón volt mobilokra, RollerCoaster Tycoon Puzzle címmel.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...