Tegnap óta ingyenes a The Sims 4, ráadásul bemutatták a következő részt is

  • Írta: fojesz
  • 2022. október 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Nagy nap volt a tegnapi a The Sims-rajongók számára, a fejlesztők ugyanis ingyenessé tették a The Sims 4-et, utána pedig a sorozat jövőjéről is lerántották a leplet.

Az Electronic Arts bőven szolgált jó hírrel a The Sims-rajongók számára a minap! Az egyik legfontosabb fejlemény, hogy a The Sims 4 mind PC-n, mind pedig konzolokon free-to-play modellre váltott - ebben maximum annyi rossz van, hogy csak az alapjátékot érjük el ingyenesen, a kiegészítőkért továbbra is fizetnünk kell. (Az EA Play-előfizetők a Get to Work kiegészítőt is megkapják, míg az EA Play Pro-tagok a Toddler Stuff csaomaghoz is hozzáférnek ezenkívül.)

Az igazi nyalánkságokról azonban csak este hullott le a lepel, amikor is a Maxis csapata egy közepesen unalmas előadás keretei között felvázolta (lásd fent), hogy milyen újdonságokra számíthatnak a rajongók a jövőben. Kiderült, hogy a The Sims 4 két kiegészítővel bővül majd jövőre, és bár a készítők még nem árulták el, hogy ezek miről fognak szólni pontosan, The Sims-mércével nézve nagy durranást ígérnek. Ezenkívül megtudtuk, hogy 2023 elején a játékmenet egy fontos ponton változik majd: a csecsemőkkel kapcsolatos mechanikák jelentősen kibővülnek.

További fontos hír, hogy az Electronic Arts lepaktált a CurseForge nevű modgyűjtő felületet birtokló Overwolffal, vagyis lényegében a The Sims 4 is hivatalos modtámogatást kap majd. A CurseForge megbízható tartalmakat ígér a játékosoknak, ráadásul egyszerűen kereshetővé és telepíthetővé teszi azokat, ami a célcsoportot ismerve nem feltétlenül hátrány. A hivatalos weboldal szerint a teljes leleplezés 26 nap múlva várható.

Végül emlékezzünk meg arról is, hogy a Maxis a műsorában leleplezte a következő fősodorbeli The Sims-játékot, amit egyelőre nem The Sims 5-nek, hanem Project Renének hív. A bemutató sajnos nem volt túl tartalmas, de azt megtudtuk, hogy az új rész az egyedüli és a közös játékot is lehetővé teszi, utóbbit ráadásul platformtól függetlenül. A gameplay jelenetek a lakberendezésből és a vásárolt tárgyak testreszabásából adott ízelítőt, ami alapján lényegesen alaposabb lesz az új rész ezen a téren, mint a korábbiak.

Megjelenési dátumot sajnos nem kaptunk a folytatáshoz, de valószínűleg várnunk kell még rá egy darabig: a készítők elmondása alapján még sosem mutatták meg ennyire hamar az új játékukat, és a "következő néhány évben" igyekeznek folyamatosan helyzetjelenteni a fejlesztés kapcsán.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...