Warhammer 40.000: Darktide - kezdetben még a PC-sek közt sem lesz cross-play

  • Írta: szlav
  • 2022. november 21.
  • Gyászhír
Link másolása
Tudtuk, hogy kegyetlen az élet a negyvenegyedik millenniumban, de arra nem számítottunk, hogy ennyire! Úgy néz ki, hogy a Darktide megjelenésekor még a különféle PC-s játékosok közt is áthidalhatatlan lesz egy-két gát.

Még meg sem jelent, az azonban már jól látszik, hogy a funkciói terén nem lesz egészen kerek a Vermintide-csapat legújabb kooperatív játéka, a Warhammer 40.000: Darktide. Már régóta tudjuk, hogy a PC-re és Xbox Series X/S-re is megjelenő cím konzolos verziója csak később, valamikor jövőre jelenik meg, az azonban újdonság, hogy a számítógépes tábor számára sem lesz mindegy, hogy melyik áruházból szerzi be a játékot.

A Fatshark ügyféltámogatással foglalkozó weblapján ugyanis elárulták, hogy habár a stúdió fontosnak tartja a platformok közti játék és a platformok közti mentésátvitel opcióit, ezek sajnos nem lesznek elérhetők a megjelenéskor. A kijelentés hallatán egyből arra gondolhatnánk, hogy a stúdió képviselője ezzel a PC-s és xboxos tábor közti játékra célozhatott, valójában azonban arról van szó, hogy a PC-n, mint platformon is megoszlik majd a játékostábor.

A stúdió egyik tagja ugyanis már a nyáron elárulta, hogy nem lesz cross-play és cross-progression a Steam és a Microsoft Store vásárlói közt. Mivel az utóbbi táborhoz tartoznak a Game Pass-előfizetők is (a Darktide a megjelenése napjától a szolgáltatás része lesz), igen valószínű, hogy mindkét oldalon jelentős játékosbázissal indul majd a kooperatív vadászat, csak éppen a két csoportot elválasztó kerítés különböző oldalain.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...