A Microsoft készen áll vállalásokat tenni az EU felé az Activision-üzlet kapcsán

  • Írta: fojesz
  • 2022. november 30.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint a redmondiak elébe mennének a kifogásoknak, és közvetlenül az Európai Bizottság felé tennének vállalásokat az Activision felvásárlása kapcsán.

Azoknak lett igazuk, akik úgy tippelték, hogy nem lesz triviális az Activision felvásárlásának lebonyolítása. Már tudjuk, hogy az Egyesült Királyság és az Európai Unió szabályozói alaposabban vizsgálnák az üzletet, nem olyan rég pedig arról lehetett hallani, hogy az Egyesült Államok versenyhatósága is akadályozhatja azt. Bármelyik régióban is hasaljon el a deal, a piaci súlyuk miatt valószínűleg teljes visszakozásra kényszerítené a feleket. (Szerbiában például jóváhagyták, de lássuk be, ennek sok jelentősége nincs.)

A közel 69 milliárd dolláros üzlettel szemben a Call of Duty-sorozat jövője merül fel leginkább ellenérvként, természetesen elsősorban a Microsoft fő riválisa, a Sony részéről. Erről a huzavonáról már többször is írtunk, legutóbb arról számoltunk be, hogy a redmondiak állítólag megígérték a kékeknek, hogy a következő tíz évben biztosan elérhető marad a Call of Duty a PlayStation-konzolokon is.

A Reuters értesülései szerint azonban a cég ennél is továbbmenne: úgy tudni, a Microsoft készen áll arra, hogy önként tegyen vállalásokat az Activision felvásárlása kapcsán az Európai Unió (és így lényegében mindenki más) felé, és ennek része lenne az említett Call of Duty-ajánlat is. Mindez persze nem csupán formalitás: a Sony mondhat bármit a Microsoft megkereséseire, a cégnek a nap végén a versenyhatóságokat kell meggyőznie, ők pedig mondhatják azt, hogy megelégednek azzal, ha tíz évig nem teszik exkluzívvá a Call of Duty-franchise-t.

Az Európai Bizottság egyébként január végéig fogja közzétenni az észrevételeit az üzletről, és áprilisban hozhat ítéletet a témában. Ha a Microsoft ajánlata időben átmegy, az jelentősen lerövidítené a folyamatot.

4.
4.
Kolompár Tarzan
Megígérik, a CoD elérhető lesz PS-re. Rá egy évre átnevezik a franchize-t
Call of Dudu-ra és Xbox exkluzívvá teszik. PS perelhet, ha akar. Kész vicc ez az egész.
3.
3.
crytek
#2: Tudod te azt nagyon jól...
2.
2.
zoli12i
#1: Most el vagy tiltva tőlük ? Vagy mire kell várni ?
1.
1.
crytek
Nagyon remélem, hogy lemegy a deal. Sok acti cím van amit játszanék már :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...