A Take-Two vezetője nem tapasztalt visszaesést a 70 dolláros játékok kapcsán

Link másolása
A cég szerdai pénzügyi egyeztetése során fejtette ki a véleményét Strauss Zelnick, a kiadó vezérigazgatója, meglátása szerint nem látszik az eladásokon az emelt árcédula hatása.

Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója szerint nem tapasztalnak az eladások kapcsán olyan ellenállás vagy visszaesést, mint amilyenre sokan számítottak. Ennek több oka is lehet, az egyik, hogy számos versenytársuk (és a Marvel's Midnight Sun kapcsán ők is) a játékaik a megjelenést követően pár héttel már 20–30% kedvezménnyel árulják azokat, így az ár a 70 dolláros lélektani határ alá kerül. A másik magyarázat, hogy a játékosok egyre inkább azokra a játékokra áldoznak, amelyek tényleg nagyon érdeklik őket, a harmadik lehetőség pedig hogy az "egységnyi pénzért lehető legtöbb játékot kapni" elv mentén vásárolnak.

Zelnick bizakodó, mivel a hosszútávú növekedés a céljuk, és ehhez rendelkezésükre áll egy robusztus játékkatalógus és számos blockbuster cím is. Ilyen például a GTA 6 is, ami akár már jövőre megjelenhet.

A cég érzi a piaci nyomást, amit a világjárvány és a gazdasági helyzet szült, azonban bizakodók, és igyekeznek a jövőben is élen járni és a piacot vezetni, nem pedig követni azt. Mint ismert, a cég NBA 2K21 játéka volt a generáció első 70 dolláros címe, amit a Take-Two adott ki. Nem sokkal később az Activision, a Sony, az EA és a Square Enix is követte a példájukat.

5.
5.
Sophisticated Karen
Nem tudom, nekem személy szerint nincs gondom a 70 euróval. Az én bajom hogy a 70 euró az szinte soha nem 70 euró az aaa játékoknál és ha meg jó DLC lenne (pl dark souls) akkor ok, de többnyire season pass, micro transaction etc. Én általában akkor veszem meg a cuccokat amikor a teljes csomag 50%, de sokszor csak kitalálni hogy melyik editionban mi van külön munka...
4.
4.
Heldengeist
#1: Az a baj, hogy tesznek bele "tartalmat" a játékokba. Ma egy játék átlag háromszor olyan hosszú, mint 15-20 éve. Hogy az a "tartalom" monoton grind és fölöslegesen nagy térképek, az már más kérdés.
3.
3.
Kamukaze
#2: Egyetértek a véleményeddel. Nem az áraink nagyok, a fizetések szarok.
2.
2.
Nothing
#1: Szerintem nem feltétlenül arról van szó, hogy "agyatlan a nép", sokkal inkább arról, hogy normálisabb helyeken - ahonnan a statisztika döntő számai is jönnek - ez a 70 dolcsi nem olyan hatalmas összeg, mint pl. itt, a balkánon, hogy hónapokig kelljen kuporgatni a turkálós indie cuccokra is.
1.
1.
markoci555
persze mert az agyatlan nép évről évre veszi ugyan azt, el lehet kezdeni pedzegetni a 80-at is ennyi erővel... inflációval számolva még többet is itthon, aztán ha megint nincs visszaesés, mehet a 100 is, fifát ugyan úgy vinnék mint a cukrot, esetleg szemfényvesztésnek valami jutalmat melléraknak, hogy ne legyen nagy kockázat

ott a probléma, hogy én ennyiből szoktam tucatszámra venni az indie gyöngyszemeket nyári vásáron
amúgy nem lenne nagy bajom a 70-es árral, ha társulna mellé minőség és tartalom, és nem tesznek mellé 10 dlc-t, például gta, rdr, nagyob rpg-k, remélhetőleg odateszik magukat a 6-osnál
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...