Már 37 országban elfogadták a Microsoft és az Activision Blizzard frigyét

  • Írta: szlav
  • 2023. május 21.
  • Biznisz
Link másolása
Akad még néhány akadály a Microsoft és az Activision Blizzard felvásárlása előtt, a globális piac jelentős részén azonban már rábólintottak a mergerre. Legutóbb Kína adott zöld utat a 69 milliárd dolláros üzletnek.

Sokáig húzódik ugyan, de úgy tűnik, kezd lassan révbe érni minden idők legnagyobb játékipari felvásárlása. A héten érkezett a hír, miszerint egy újabb jelentős piac, Kína is rábólintott a Microsoft és az Activision Blizzard összeolvadására, ráadásul az ázsiai ország szabályozó szervei bármiféle kikötés és feltétel nélkül tették ezt.

Kína "megszerzése" egyébként kifejezetten érdekes és értékes fordulat, hiszen érdemes észben tartanunk, hogy alig fél év telt el azóta, hogy felbomlott a Blizzard és a NetEase korábbi megállapodása, melynek eredményeképp az irvine-i játékgyártó gyakorlatilag teljes egészében kivonult az országból. Kínában azóta sem játszható a World of Warcraft, az Overwatch 2, a Hearthstone, a StarCraft II és a Heroes of the Storm, de az idei nyár nagy dobása, a Diablo IV sem jelenik meg a régióban. Egyértelmű, hogy a Microsoft menedzsmentje alatt mindez hamar megváltozhat.

Ahogy azt már a bevezetőben is említettük, jelenleg a különböző versenyhatóságok már 37 országban elfogadták az Activision Blizzard felvásárlását. A Microsoft számára igen jelentős az Európai Unió és Japán zöldlámpája, de természetesen Kína is komoly tényező. Hamarosan az Egyesült Államok hatósága, az FTC is döntést hoz az ügyben. Ha az amerikaiak is rábólintanak az üzletre, akkor lényegében már csak a brit hatósági döntés jelenthet problémát. A CMA áprilisban váratlanul ugyan, de nemet mondott a felvásárlásra, ezt a döntést azonban a Microsoft egyből fellebbezi.

12.
12.
delphijos
#7: Mindegy hogy mi mennyire nyilvánvaló, akkor is vicces hogy ha ez az “érdek” akkor egy multi milyen vehemensen reklámozza hogy szarabbul áll mint egy másik.
11.
11.
adamsfamily
Amennyire rá van szorulva a Brexit után erre az Egyesült-Királyság,szerintem úgyis átengedik.
10.
10.
Nate Hope
#9: Ezen röhögök fél órája.
8.
8.
crytek
#7: Nincs mit és nem kell ezt bizonyítani mert ezt csak a hülyék nem látják. Amiben a MS (gaming tekintetben) jobb az a felhő és ennyi.
7.
7.
delphijos
Azért azt vicces nézni ebben a műsorban hogy a Sony sír az egyik oldalon , az MS meg lábát töri hogy bizonyítsa mennyire le van maradva a Sony-tól.
6.
6.
crytek
#5: CMA érve kb olyan mint az én érvem hogy minek vegyek meg bármi játékot ha tudom egyszer ugyis utánam lesz dobva valamilyen formában. Nos ennyiben hasonlítunk. CMA-t is utálják a döntése miatt meg engem is :)
5.
5.
vanpear
#3: Szerény véleményem szerint elég kicsi az esély arra, hogy nem fog összejönni ezen ponton. Ezt arra alapozom, hogy azok az érvek, melyek az elutasítás okaiként vannak feltüntetve, azok elég gyenge lábakon állnak. Lehet a CMA-nak a Cloud érv Jolly Joker-nek tűnt. De kicsit elszámolták magukat. Elég nehéz megjósolni 1-2 évre előre is, hogyan alakul majd ez a piac. Viszont a Google Stadia példája mutatja, hogy jelenleg a cloud annyira helyhez kötött és nem mobil, mint pl a konzolgaming. Ha az érvrendszer megütne egy érettségi irodalom érvelő fogalmazás kettes szintjét, akkor lenne bennem kétség, hogy innentől is bukhat. De nem látom valószínűnek, hogy erre most a CMA kettest fog kapni. FTC-nek jobb érvek kellene, de egyre rosszabb lapokkal játszik.
4.
4.
almaspite
Most az egyszer drukollok valamiért, ami még jót is tenne a játékiparnak ha sony kicsit rákényszerítenék arra hogy minden platformra kiadja a címeit.
3.
3.
huster14
Remélem nem jön össze.
2.
2.
HMoody
#1: "felfogásban visszamaradt" = jogállam méhes szótár szerint
1.
1.
crytek
Már csak 1-2, felfogásban visszamaradt térségben kell azt zene :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...