Hivatalos a WD-féle Xbox tárhelybővítés

  • Írta: pandaril
  • 2023. június 7.
  • Hardver
Link másolása
A Western Digital hivatalosan is bejelentette, hogy ők is piacra dobnak egy külső tárhelybővítő terméket a jelengenerációs Xbox konzolokhoz, így már két gyártó is versenyezhet a fogyasztókért.

Már korábban is hallani lehetett pletykákat arról, hogy a Western Digital is piacra dob egy tárhelybővítő kártyát az Xbox Series konzolok számára, azonban eddig ezt a hírt senki sem erősítette meg. Most azonban maga a Western Digital jelentette be, hogy két tárhelyopcióval is elérhetőek a kártyák.

A gyártó oldala szerint az 500GB-os kártya fogyasztói ára 80 dollár, míg az 1TB-os verzióé 180 dollár. A kisebbik opció 10 dollárral a Seagate azonos kapacitású ajánlata alá kínál, azonban az 1TB-os kártyák árai azonosok a két gyártónál. A Seagate ugyan levitte az 1TB-os kártyák árait az USA-ban 150 dollárra, viszont ezt nem követte le a globális ár.

Bár elsőre úgy látszik, hogy az európai piacon nincs igazán különbség a két gyártó ajánlata között árban, ez később még változhat, mivel a konkurencia általában a fogyasztónak kedvez. Ezért is kritizálták sokan a Microsoft konzoljait, amiért azok csakis a Seagate által gyártott egyedi kártyákkal voltak bővíthetők. Pár hónap múlva elképzelhető, hogy mindkét márka eszközeinek lejjebb megy az ára.

1.
1.
Neo1989
1 Samsung SSD-t leszámitva minden cuccom WD.
Lehet veszek egy ilyet majd az XSX-emhez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...