TGA 2023: Futottak még a díjátadón

  • Írta: sirdani
  • 2023. december 8.
  • Bejelentés
Link másolása
A The Game Awards a szokásához híven idén sem okozott csalódást, ezúttal is rengeteg újdonsággal készültek a rendezők. A legfontosabb bejelentéseket már olvashattátok nálunk, most nézzük meg, mi maradt ki az eddigi híráradatból!

Ma hajnalban lement a The Game Awards és amellett, hogy kiderültek a nyertesek, több váratlan bejelentés is történt. Ki gondolta volna például, hogy 15 év után folytatják a kultikus World of Goot, vagy hogy egy ingyenes roguelike-kiegészítő érkezik a God of War Ragnarökhöz? A jelentősebb bejelentések mellett azonban feltűntek kisebb, de annál érdekesebb címek is, most ezeket foglaljuk egy listába:

Brothers: A Tale of Two Sons remake

A Starbreeze többszörösen díjnyertes alkotása, a Brothers: A Tale of Two Sons felújított kiadást kap és lenyűgözően néz ki. 2024. február 28-án érkezik a ráncfelvarrás PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re, de addig is nézzétek meg a trailert:

Pony Island 2: Panda Circus

Az Inscryption alkotóinak legújabb alkotása is bemutatkozott, a Pony Island 2: Panda Circus. Az első rész még 2016-ban jelent meg és ahogy az Daniel Mullins csapatától megszokott, minőségi alkotás lett. A folytatás még nem kapott pontos megjelenési dátumot, de azt tudjuk, hogy valamikor 2025-ben érkezik.

The Rise of the Golden Idol

A The Case of the Golden Idol díjnyertes detekívsagája folytatódik és ezúttal 15 különös esetet kell majd megoldanunk. Valamikor 2024-ben vehetjük fel nyomozósapkánkat PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en, Nintendo Switch-en és PC-n, de a Netflix játékkatalógusába is ellátogat majd.

Usual June

A címmel ellentétben June kalandjában semmi szokványos nincs, hiszen a Finji 3D-s akciójátékában egy szellem lesz az egyik legjobb barátunk. Valamikor 2025-ben eshetünk neki és egyelőre csak PC-re jelentették be.

Harmonium: The Musical

A The Odd Gentlemen csapata egy varázslatos kalanddal vár minket, hiszen a Harmonium: The Musicalban egy hallássérült kislány és a zene történetét ismerhetjük meg. Megjelenési dátumunk még nincs, de azt tudjuk, hogy a Netflix és a Game Pass játékkönyvtárában is elérhető lesz majd.

Windblown

A Dead Cells alkotóinak legújabb játéka is bemutatásra került és ugyanolyan véres, akcióval telt őrültségnek ígérkezik, mint a méltán népszerű roguelike kaland. PC-n a korai hozzáférés valamikor 2024-ben kezdődik.

Trasher

Egy gyönyörű kozmikus verseny tárult a szemünk elé a Trarsher képében. A kissé pszichedelikus audiovizuális élmény valamikor 2024-ben érkezik PC-re, konzolokra, de még VR-ra is.

Dave the Diver X Dredge

Az idei év legnagyobb indie meglepetései közül a két hajósjáték egy vizekre evez, hiszen érkezik a Dredge a Dave the Diver világába. A kollaboráció december 15-től lesz elérhető PC-n és Nintendo Switch-en.

Big Walk

Az Untitled Goose Game mögött állók új játéka egy közösségi élmény lesz, amiben nemcsak sétálni fogunk, de különleges puzzlefeladványokat is meg kell majd oldanunk barátainkkal. Valamikor 2025-ben vethetjük bele magunkat a kalandba, egyelőre csak PC-re tudjuk, hogy érkezik, de ez még valószínűleg változni fog.

Kemuri

A belvárosi dzsungelt különös lényeg özönlötték el, a Yokai-ok. Ikumi Nakamura játékában Yokai vadásznak állunk, akár barátainkkal együtt, hogy felfedjük a nagyváros titkait. Nincs még megjelenési dátumunk, sőt azt sem tudjuk, hogy milyen platformokra érkezik a játék, de az biztos, hogy érdekesen fest:

Lego Fortnite

Már a Fortnite saját eseményén bemutatkozott a játék legó kiadása, sőt még a TGA előtt kaptunk is egy cinematic előzetest, de természetesen a videójátékok Oscarján is feltűnt a kollaboráció. December 7-től már mi is beléphetünk a kockavilágba PC-n.

Rocket Racing

A Fortnite idén decemberben nem csak legófigurákkal bővül, hanem egy a Rocket League készítői által fejlesztett autóversenyzős módot is kap. A Psyonix csapata ebbe az őrületbe is beletett mindent, a The Game Awards műsorán még egy vadiúj cinematic előzetest is kapott a kiegészítő. 

Warframe: Whispers in the Walls

A Digital Extremes sötét hangulatú lövöldéje idén decemberben egy nagyszabású frissítéssel gazdagodik: az új fegyverosztály és az eddig nem látott ellenségtípus mellett lehetőség lesz majd a platformok közötti mentésre is. A Whispers in the Walls névre keresztelt bővítés kapott egy látványos előzetest a The Game Awards műsorán. Kukkantsatok bele! 

Tales of Kenzera: ZAU

Egy szemkápráztatóan színes és rajzfilmszerű előzetessel mutatkozott be az EA legújabb videójátéka. A metroidvania stílusú kalandjáték egy spirituális utazásra invitálja meg a játékosait, hogy egy fiatal sámán bőrébe bújva értsék meg a halál és az élet természetét. Ha egy káprázatos kiruccanásra vágysz, akkor mindenképp nézz bele az előzetesbe! 

Honkai: Star Rail 

A HoYoverse alkotása tegnap hajnalban elnyerte a The Game Awards műsorán kihirdetett legjobb mobiljáték címet, aminek az örömére egy előzetessel kedveskedtek a nézőknek. A Honkai: Star Rail egy gacha videójáték, amit a 2021-es megjelenése óta folyamatosan újítgatnak a fejlesztők. 

GTFO: The Final Chapter 

A 10 Chambers kooperatív lövöldéje a mai napon megkapja a legutolsó frissítését. A fejlesztők hivatalosan is bejelentették, hogy nem foglalkoznak tovább a játékkal, de kiadták a The Final Chapter névre keresztelt bővítést búcsúzóul a hű játékosoktól. A frissítés előzetesét itt meg is tudjátok nézni! 

Mecha BREAK

A The Game Awards műsorán helyet kapott a Mecha Break gameplay előzetese is. Ebben a sci-fi robotpáncél építős kooperatív videójátékban lehetőséged van személyre szabni a saját mechanikus, fegyverekkel teleaggatott öltözetedet és megosztani az élményt a barátaiddal! Ha ez felkeltette az érdeklődésedet, kukkants bele a videóba!

Asgard's Wrath 2

Launch traileren mutatkozott a fantasy-akció VR videójáték, ami 2023. december 15-én jelenik majd meg Meta Quest 2, 3 és Pro VR-headsetekre. Ebben a rövid előzetesben megpillanthatjuk a látványos helyszínek egyikét, az Ókori Egyiptomot: érdemes egy pár percet rászánni! 

Fallout

Az Amazon Fallout-sorozatába is nyerhettek egy kis betekintést a The Game Awards nézői. A világhírű videójáték-frencsájz alapján készült produkció 2024. április 12-én debütál majd a Prime Video katalógusában. Addig is jó szórakozást a kis ízelítőhöz! 

Final Fantasy XVI: Echoes of the Fallen

A PlayStation 5 exkluzív Final Fantasy XVI egy vadiúj sztorialapú DLC-vel bővül, ami két részletben költözik majd be a játékosok otthonaiba. Az első része, aminek az Echoes of the Fallen címet adták a fejlesztők már el is rajtolt! A folytatás, a The Rising Tide pedig még nem kapott pontos dátumot, csak annyit tudunk, hogy 2024 tavaszán érkezik majd PlayStation 5 konzolokra. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...