A csatornája törlésével fenyegeti a Warner az egyik Mortal Kombat 1 YouTubert

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 27.
  • Biznisz
Link másolása
ToastedShoes a játék modolásával szerzett több százezer követőt és több millió megtekintést, és saját megítélése szerint hozzájárult a játék népszerűségéhez. Most ezzel a Warner célkeresztjébe került.

Rengetegszer hallhattunk már arról, hogy egy nagy kiadó az erejét demonstrálva felszólít egy tartalomgyártót vagy moddert, hogy hagyjon fel a "jogsértő tevékenységgel", és törölje is a hozzá kapcsolódó tartalmakat. Ennek a legújabb esete a Warner Bros. Discovery-hez kötődik, akik a ToastedShoes nevű YouTuber elmondása szerint pontosan egy ilyen felszólítást küldtek neki.

ToastedShoes a Mortal Kombat 1-ből készít videót tartalmakat, annak is a modolt változatából, munkáját pedig egy csapat modder is támogatja. A nézői visszajelzések alapján sokan pont azért veszik meg a játékot, hogy ők is a moddolt verzióval játszhassanak, így közvetve, de pénzt hoz a Warner konyhájára, állítja a tartalomkészítő.

A Warner követelése szerint az összes Mortal Kombat 1 videóját törölnie kellene, különben a szerzői jogokon keresztül támadhatják be, és akár a csatornáját is töröltethetik. Sem a YouTuber, sem pedig a Eurogamer megkeresésére nem reagált egyelőre sem a Warner, sem pedig a NetherRealm, így nem tudni, hogy pontosan mi volt az, ami kiverte náluk a biztosítékot. Azért is furcsa a dolog, mert ToastedShoes tudomása szerint ő az egyetlen Mortal Kombat 1 tartalomgyártó, aki ilyen megkeresést kapott. Érdekesség, hogy a franchise atyja, Ed Boon is készített több videót a játék modjairól, méltatva azok kreativitását.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...