Játékok, amiktől óvni kell gyermekeinket

  • Írta: Daks
  • 2007. december 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Az amerikai National Institute on Media and the Family idén is elkészítette azt a tiltólistát, melytől ajánlásuk szerint óvni kell fiatalabb korban lévő gyermekeinket.
Az amerikai National Institute on Media and the Family idén is elkészítette azt a tiltólistát, melytől ajánlásuk szerint óvni kell fiatalabb korban lévő gyermekeinket.

A 2007 Video Game Report nevű digitális kiadvány azoknak a szülőknek készült, akik nem járatosak a játékvilágban, és csemetéjük kérésére bármit megvesznek, avagy nem kontrollálják, mivel is játszhat a gyerek. A PDF dokumentum kitér rá, hogy átlag hány gyerek játszik Amerikában, ezek hány évesek, és ajánlatosan mennyit szabadna őket gép előtt hagyni. Van benne egy nagy felmérést összegző rovat is, ez rávilágít például arra, hogy sok családban a gyerek és szülő közt konfliktust szül a videojáték, és sokan vannak, akik egyáltalán nem törődnek az ESRB besorolással, vagy felügyelet nélkül hagyják gyermeküket játék közben. A National Institute on Media and the Family által tiltott, illetve támogatott játékok listáját alant találjátok.

A 2007 Video Game Report letölthető az intézmény honlapjáról.

2007-es, NIMF által tiltani ajánlott játékok:
Assassins Creed
Call to Duty 4
Conan
The Darkness
Jericho
Kane & Lynch: Dead Men
Manhunt 2
Resident Evil: Umbrella Chronicles
Stranglehold
TimeShift

2007-es, NIMF támogatását élvező játékok:
FIFA Soccer 08
Guitar Hero III: Legends of Rock
Hannah Montana: Spotlight World Tour
Madden NFL 08
Mario and Sonic at the Olympic Games
Need for Speed Pro Street
The Sims 2: Castaway
Super Mario Bros. 3
Super Mario Galaxy
Viva Pinata
52.
52.
farkasmilan
10 évesen nemnagydolog jó tanulónak lenni.amúgymeg igen vannak sajnos akik utánozzák de azért senki sem szeretné ha a 6 éves gyerekük gta 4-en vagy manhunton nőjön fel
51.
51.
manhunt2
riha96 te buzi mi a fasznak kéne betiltani a játékokat semmi bajod néhány hülye van aki utánozza oszt ki érdekel
50.
50.
manhunt2
Bazzeg irni se tudnak Call to Duty
49.
49.
manhunt2
a pro street az a legszarabb NFS amit még világ látott még a sima 2 is jobb de a Most Wanted a legjobb meg a Carbon
48.
48.
manhunt2
a manhunt az meg egy olyan játék hogy véres de annyira nem morbid mondjuk nekem a kedvencem ugyhogy

47.
47.
manhunt2
S-H-E-F-E teljesen igazad van
46.
46.
manhunt2
hát én 10 éves vagyok és én már mindel játszottam velem nem csinált semmit ugyanaz a jo tanulo maradtam én nem veszem komolyan tudom hogy ilyen nem létezik azt nem tom miért tiltogatják a játékokat az egész hülyeség viszont a cod 4 hát abba semmi olyan nincs ugyhogy olyan hülyeség hogy agressziv leszel és van egy csomo ilyen játékom még pl a serious sam az ut az ut 2004
45.
45.
Zsohi
Hát a manhunt 2 sok ideig nem lehet játszani mert annyi bug van benne hogy az örületbe kerget ........
44.
44.
$ajt
Dreadpapnak teljesen igaza van! nem a játékoktól, hanem a szülők nevelésétől lesznek idegbajosok a kölykök! én 13 vok és meg van a gears of war a cod4 az assassin's creed a stalker a fear a doom3 a gta a godfathera resident evil 4 a conan és a manhunt 2 és képzeljék el az aggódó szülők hogy kitönő tanukó jó barát vagyok és cseppet sem agresszív! az a német meg ha nyomta a manhuntot mint a gép akkor meg az ő baja hogy gyépés! ez az én véleményem.
43.
43.
Dreadpap
Én 14 vagyok és ezeknek a nagyrészéről hallotam is :) A jerichot végig vittem de miért lennék tőle agresszív? Lehet véres de hangulatos és szerintem az fun és ne tiltsák be olyankok miatt akik szétverik a billentyűzetet ha nem indul el az UT mint annak a német gyereknek XDD És amúgy még sok más elég véres de jó játékot végig toltam és nem vagyok idegbeteg állat. Sok greenpísz(of shit) gyerek védős meg inkább vegye rá a szülőket hogy jobban neveljék a gyerekeiket.

Ha betiltanák ezeket a játékokat akkor lennék agresszív mert 1-2 ilyen gamenak olyan story line-val rendelkezik hogy csak nagyon =)

42.
42.
S-H-E-F-E
Ugyan már, miért kellene betiltani az ilyen játékokat?Azért mert néhány hülye gyerek nem bir magával és a játékban látottakat próbálja ki élőben is. A szülők nevelésén múlik minden, hogy mi mindent engednek játtszani a gyerekeknek és nem a játékkészitők a hibásak. Itt a játékosokkal van a gond, akinek elborul az agya a játéktól és észnélkül kezd el cselekedni.Aki nem birja ne is csinálja.
41.
41.
rock13
Hát... mi nálunk senki nem úgy látja mint nálatok... én 12 vaok...

és bármien játékal játszhatok,mi úgy gondoljuk abból lesz az agresszív barom aki hajlamos rá.... tehát mi csak ideg levezetésnek használjuk a játékokat ( manhunt-al még nem játszottam )
40.
40.
Hetedik
39.
39.
riha96
Szerintem igenis BE KELL TILTANI az agresszív játékokat, mert nem csak agresszívek lesznek a gyerekek hanem amint felnőtként is ezt játszák olyan ingerültek lesznek már a legkisebb séréstől hogy az embereknek pl a szemét egy pillanat alaltt kinyomná mert mondjuk az annyit tett, hogy véletlenül megütötte a válátt amikor elment mellete. Meg akkor nem menne csődbe a játék ipar ha nem csinálnának ilyen játékokat és akkor nem lesz semmi baj :) .
38.
38.
Machine
Szerintem nem kellene betiltani a játékokat mer hogy agresszívebbek lesznek töle a gyerekek.Hát akkor csődbe menne az egész játékipar a betiltott játékok részén
37.
37.
t.roli
user1. Annyit biztosan tudnod kéne, h te egy elég jól kiképzett katona vagy, és az ellenségeid, egy eléggé ágrólszakadt, "amatőr" merénylő, akik csak az önrobbanásban jeleskednek, és abban is csak egyszer. Ő fegyverük AK, a tied helikopterek, vadászgépek, m4 esek vagy bármi.. Mellesleg a storyyt játszva hamar rálehet jönni h kétféleképpen végig lehet játszani. 1: Ha végigrohansz a pályán (ennek abszolúte semmi értelme, nem csoda ha nem tetszik).

2.: Minden ellenséggel megküzdve, vértizzadva harcolsz, fedezékről fedezékre (azt is nehezen mivel átlehet lőni a falon... Nem úgy mint a crysisben ahol elbújok egy műanyag asztal mögé és nem tudnak szétőni...).

A másik, h egyik misszió sem arról szólj, h berohank egyedűl. Azért vannak a társak h fedezzétek egymást stb. Van egy sniperes pálya, 2 en vagytok és hatalmas a pálya mert nem szabad h észrevegyenek, de nektek likvidálni kell a célpontot. Mindenestre leírhatatlan csernobil hangulata... És megjegyzem, nem szuperkatonaként játszol, mert ha végigjátszod, meglátod h bizony nem isten vagy, hanem csak egy a sok közűl...

És a modern hadviselés nem arról szól, h kiáll az ember a csatamező közepére, és ott elkezd lövöldözni. Ez nem Állóháború. Igazából nézz meg egy olyan filmet, aminek az a címe ha a Nap könnyei. Tényleg eszméletlen brutál jó film, egy kis modern harcal, ahogy 10 katona harcol száz afrikai lázadó ellen. Nem kiállnak a harcmezőre, hanem lesből, csendben támadnak. Ezt adja vissza a cod 4 ha normálisan játszol vele. Ha könnyű fokozaton végigrohansz, akkor terminátor játék. Ha a legnehezebben, egyik fátóla másikig kúszva, akkor az már más. Egylövés és elvérzel...
36.
36.
user1
huszti:

A demo bármely aspektusát kiragadva azt kell mondanom, hogy a főhős másodpercek múlva halott lenne ha ilyen tömegnyomorba kényszerülne egy valódi csatatéren, ami persze szinte teljesen kizárt.
35.
35.
user1
huszti:

"manapság már nem olyan a háború, ahogy elképzeled..."



Éppen erről a tévhitről beszélek. Képzeld el hogy pontosan mi is történik a cod4 -ben. Hatásvadász rohangálós részek, ahol egyszerűen lépni nem lehet a katonáktól. Kizárt dolog hogy egy valós katonai helyzetben ilyesmi történne, és közben egy ember középen végszaladva százával lőné agyon az ellenséget. A játékvilágban a valóságot leginkább megközelítő program az ARMA. Ott hihető szituációkat szimulálnak, aminél közelebb már talán nem is lehetne menni a valósághoz úgy, hogy a játék, játék maradjon. Ám ott azért nem te vagy a superman......
34.
34.
huszti
user1: manapság már nem olyan a háború, ahogy elképzeled...el vagy kicsit maradva...10 ember rajtaütésként ledarál 50 embert...simán...főleg ezekkel a hiperpontos stukkerekkel...és a cod4-ben is sok a rajtaütéses rész, csak nem ekll agyatlanül lőne minden fűre fára..
32.
32.
huszti
AZért nem azért, de a Madden is elég brutális, bant neki!



A Guitar Heroba meg madjenm igazi gitárral tolod, és ha elbaszod, azzall simán agyoncsaphatod az anyukád! (mi lenne, ha a manhunt wiis részéhez kapnál kést meg pisztolyt meg baseball ütőt?:D:D)



EZ SZÁNALMAS!!
32.
32.
user1
t.roli:

"Hát nem a legkönnyebben kéne kipróbálni. Brutál. Egy lövés és elvérzel..."



Én azt írtam hogy sokan úgy tekintenek rá mintha ilyen lenne a valóságos háború, és ezt le is írják. Csak azt mondom hogy ez nem igaz, mert a valóságban pl nem megy egy 10 fős csoport előre úgy, hogy az ablakon kinézve ledarálja az egész környéket, ahol a több 100 katona agyatlanul rohangál, és közben fél percenként felrobban valami a közvetlen közelünkben.........



Tehát nem a nehézségi szint a gond. Ez egy ilyen adrenalin pumpálós(nak szánt) fps, ami a mai trendeknek tökéletesen megfelel (öngyógyulós szuperkatona tengernyi ellenség, csillogó villogó környezet, egyszerű "nyomd a gombot" játékmenet) ám a valósághoz semmi köze.

Az már csak a személyes, rám vonatkozó megjegyzés volt hogy mindezt unalmasnak, felesleges időtöltésnek érzem. A fenti megállapítás mindettől függetlenül áll.
31.
31.
t.roli
Hát nem a legkönnyebben kéne kipróbálni. Brutál. Egy lövés és elvérzel...

Mert a crysis nagyon életszerű user1...
30.
30.
Dentis 360
32:Nehezebb fokozaton kellene játszani.;)
29.
29.
Kriccs
Én 3 éves koromban a doommal kezdtem...:D
28.
28.
user1
Egyébként mi szerettek annyira a cod sorozatban? Azt írjátok hogy nagyon jó...... de miért? Én feltettem a demo -t és kipróbáltam, de absolute nem érzem hogy olyan fantasztikus dolog volna terminátorral szaladgálni, és 10 másodpercenként agyonlőni valakit. "Ilyen a háború" mondjátok sokan. A fenéket ilyen..... Lefekszel a sárba a puskáddal és összeteszed a két kezed hogy nehogy meglásson valaki, hogy te reagálhass hamarabb. Ha meglőnek akkor meg fájdalomtól üvöltve fetrengesz a földön, majd elvérzel ha nem jön valaki.........

Persze ettől még lehet szeretni az arcade lövöldét, de az a sok marhaság az életszerűségről nem kellene mellé.

És már megint itt egy újabb "szaladj, és lőjj" játék. Úgy tűnik hamarosan az arcade fps/tps -en kívül már csak EA -s sport és autós, sims -es, valamint mmo játékok lesznek a piacon..:(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...